Skönhetstips - kokosolja

Vintern ställer verkligen till det när det gäller hy och hår. Just nu är jag galet torr i hyn att det är hemskt, dock så är jag alltid superfet och flottig i ansiktet. Vilket jag har fått lära mig att fet hy är i själva verket torr hy som då överproducerar fett, jag har testat det mesta ''mattgivande'' produkter men har inte tyckt att något av de har hjälpt. Har även försökt förbättra hyn med olika krämer som sägs ska hjälpa, men som jag inte haft någon lycka med...

Dock så vet jag att kokosolja däremot kan vara en riktig räddare i nöden. Folk använder det för allt möjligt i dagens samhälle. Varför inte göra dig en hemmagjord bodyscrub? Den funkar också riktig bra till hår, hyn, nagelbanden, motverkar torra läppar och du kan använda kokosolja till när du rakar dig istället för rakgel samt som sminkborttagning. Otroligt mycket billigare än att gå till dessa skönhetsaffärer som du får betala flera hundra för en kräm. Plus att kokosolja har antiinflammatoriska egenskaper och innehåller ju inte heller alkohol, silikoner och andra kemikalier som det finns i andra produkter. Bara det är ju ett plus.

Jag har använt det till ögonbrynen då det stimulerar hårväxten för fransar och bryn. Jag använder det ibland som en fuktbomb i ansiktet över natten - och det har verkligen gjort under för min hy. Jag känner mig fräschare när jag vaknar, är inte flottig och har inga obehagliga torra/strama känslor som torr hy kan ge. Det har även hjälpt mig att fortsätta vara mindre flottig efter jag tvättat bort det och sminkat mig, i vanliga fall så ser jag nästan svettig ut i ansiktet i slutet av dagen just pågrund av att jag är så fet i ansiktet - fast egentligen då riktigt torr.

Nu har jag skrivit väldigt mycket känner jag, men jag fick lite bloggsug såhär på kvällskvisten!:)

MER KOKOSOLJA TILL FOLKET!;)

(Bild lånad från pinterest)

Gillar

Kommentarer