Renar och lyxmiddag

Kan vi bara ta en sekund och se på dessa underbara djur

Igår var en händelsefull och riktigt mysig dag! Började med att jag åkte och mötte upp alla som skulle med till dessa fina renar, dock så åkte vi heeelt galet fel först några mil (haha). Men efter att vi väl kom fram så var det så värt det, dessa renar hör till ett par som bestämt sig för att låta folk komma dit och beundra deras renar. Man kan mata dom som vi gjorde, men kan även gå ut med dom? haha. Det var en härlig upplevelse att få se de på så nära håll. De stod liksom brevid oss hela tiden, dock så fick man inte råka göra några hastiga rörelser för det gjorde de lite rädd.

Men efter att vi gosat klart med renarna, så åkte vi till deras hotell/resturang som de har i byn och åt supergod gulaschsoppa med vitlöksbröd. Satt där och fortsatte att prata en del med mannen som tog emot oss, jag kan säga att detta slår verkligen alla lektioner man kan ha om samer och deras historia. Man får veta från deras sida och det blir så mycket mer intressant när man faktiskt är där i byn med dom och får höra på allt som pågått och fortfarande pågår.

Efter lunchen där så var det dags för oss att åka, vi kom tillbaka runt halv 6 och jag åkte direkt till en vän som bjöd på lyxmiddag. Sen satt vi bara och pratade om allt mellan himmel och jord tills jag for hem runt 1 på natten. :)

Det blev en rätt detaljerad beskrivning om min gårdag, men det kan vara kul det med kanske!:)

Nu har jag gjort lite ärenden idag och ska snart iväg iallafall på lite tårtkalas för min mormor. :)


Hoppas ni haft en supermysig helg och fortsätter mysa på i detta fina väder! Kram på er.

Gillar

Kommentarer