Hemkomna ifrån Karibien

Vi har nu kommit hem helskinnade ifrån vår resa i Karibien. Det tog ca 24h från att vi åkte från hotellet tills vi låste upp dörren här hemma.

Resan gick bra, men det var lite småkrångel på flyget som gick mellan Punta Cana och Paris. Vi hade nämligen bokat sittplatser på flyget redan i höstas. Detta för att vi skulle få säten med extra benutrymme då Jonte är så lång och inte får plats med sina ben i de vanliga sätena. När vi väl gått på planet och hittat våra platser var det inte alls säten med extra benutrymme... Blev såååå irriterad! Pratade med personalen på planet, men de kunde inte göra något... Så vi fick sitta helt ihoptryckta hela resan hem. Och som pricken över i:et så hade tanten framför Jonte pressat bak ryggstödet medan vi sov en stund. Så Jonte satt ju typ fast med sina ben. Så tillslut fick jag knacka na på axeln och be henne dra upp ryggstödet igen så Jonte fick loss benen. Hon tittade typ irriterat på mig, men gjorde det iallafall.

Vi landade i Paris och gick till rätt terminal och letade på rätt gate. Till lunch köpte vi bara varsin macka med iste och nån efterrätt. Jag tog en chokladmousse som var gudomligt god! Och Jonte tog en Creme brulee som han tyckte var supergod. Vi kikade runt lite i taxfreebutikerna för att spendera lite tid. Men det var snabbt gjort då de inte fanns så mycket butiker. Vi satte oss då vid gaten och kollade lite serier i väntan på att boarda planet.

Väl på planet fortsatte vi titta på serier. Personalen på flyget delade ut lite mellanmål till alla. Men av nån konstig anledning fick varken jag eller Jonte någon... Jonte som hade blivit hungrig igen blev inte så glad på dem då haha. Han blev lite "gubbgrinig" som han brukar säga.

Landningen gick bra i Stockholm. Trots att dom hade hotat med snökaos och eventuellt inställda flyg. På Arlanda gick det ganska fort att få våra väskor. Därefter skulle vi vänta på en buss som gick varje kvart till benstocken. Där vi hade bilen parkerad. Det tog säkert 30-40 minuter innan bussen väl kom till våran station. Efter 5-10 minuter på motorvägen så var vi framme vid parkeringen. Jag vaktade väskorna i receptionen medan Jonte sprang iväg efter bilen. Efter en stund kommer han tillbaka efter en snöskyffel. Det tog säkert 20 minuter att skotta av bilen och komma ut från parkeringen.

Bilen lastad med all packning knappade vi in GPS:en på närmaste Max. Vi var såååå sugna på svensk hamburgare och deras pommes. Vi var ganska trötta när vi fortsatte åka. Så vid enköping stannade vi och köpte nya celsius. Ny favorit till samlingen. Väglaget till ludvika var ganska moddigt och snörökigt. Men det gick bra och det var så skönt att komma in innanför dörren hemma igen. När vi väl var hemma så blev vi pigga igen, skönt med jetlag ändå haha.

Dagen efter, i tisdags, så försökte vi gå upp i tid och ställa tillbaka dygnet. Vi passade på att städa bort det sista från julen och tog en fika med Jontes syster. Sen så åt vi hos hans mamma. Vi köpte med tacos. Som vi har längtat efter det. Mysigt att träffa hans familj igen med Vega och Levi.

Gillar

Kommentarer