I USA

Den här helgen har varit väldigt skön. Fredag och lördag har vi haft soligt och varmt, som Luleås sommar har det varit. Jag har inte gjort speciellt mycket dock. Torsdag och fredag var jag ute och sprang, vilket var jobbigt med tanke på att jag knappt sprungit sen cross countrysäsongen var över. Lördag var vi tvungna att åka härifrån tidigt, vi ska flytta så vi hade en visning på huset. När vi kom hem bakade jag kladdkaka och sen såg vi på film. Idag har vi inte gjort speciellt mycket heller, höjdpunkten på dagen, och helgen också egentligen var att vi åkte till Jose Peppers och åt middag. Väldigt gott, och dom har godaste chipsen och salsan. Nu på kvällen har jag och min vmamma kollat några avsnitt av one tree hill, vi har insett att eftersom jag åker hem om 100 dagar (?!?! Tiden går så snabbt verkligen!!) så måste vi nästan kolla två avsnitt om dagen för att hinna se färdigt det, så det är vad vi jobbar på just nu.

Likes

Comments

Frågor

Jag undrar bara är det ofta fester där? Blir du bjuden eller hur ofta går du på fester i USA? Är det med alkohol?

Jag skulle nog säga att det är fest här lika ofta som det är fester hemma i Sverige. Här i Andover var jag bor så är droger väldigt vanligt. Många här röker på och är höga mest hela tiden, och även andra, tyngre droger är vanligt här. Det är också hur många fester är här, mer att man röker på än dricker alkohol. Åldersgränsen är 21 år på alkohol i USA, och eftersom poliserna inte har så mycket att göra här i Andover så finns det två saker dom har stenhård koll på, fortkörningar och fester. Därför är det en väldigt stor chans att polisen knackar på dörren om de ser, eller om någon granne ringer och klagar på att du har fest. Jag har blivit bjuden på fester, men valt att hålla mig borta från de med droger/alkohol då det bryter mot STS regler, och skulle riskera att få mig hemskickad. Dessutom så använder/dricker mina närmaste vänner varken droger eller alkohol, vilket gör det enkelt för mig att undvika de festerna och det är väldigt skönt. Istället kan mina fredagskvällar bestå av en football/basketmatch, bio, shopping, vara hemma hos någon av mina vänner, eller bara hemma med min värdfamilj och det funkar bra för mig!

Likes

Comments

Frågor

Skulle inte du kunna skriva ett inlägg om hur hela din första skoldag var och dagarna efter den första? Inte bara om vad du hade för lektioner osv utan med hur du fick vänner, på skollunchen satt du själv första dagen eller så? När började du vara med några vänner osv, var du själv i början?

Har skrivit om hur min första skoldag var HÄR, så där kan ni läsa mer. Som jag skrev där så satt jag första lunchen tillsammans med Samantha som kommer från Nederländerna. Sen började vi sitta tillsammans med en tjej som hon hade någon klass tillsammans med, och den tjejen var Madison så det är från lunchen jag lärde känna henne. Sen i samma bord satt också Nada, Krysten, och Mia, så de flesta av mina vänner är från mitt "lunchgäng". Sen träffade jag också nya vänner när jag var med i cross country också, men de umgås jag inte med speciellt mycket längre. På min skola går 6 andra utbytesstudenter, och de pratar jag också med. Från början tyckte jag det var lite tråkigt att umgås med andra utbytesstudenter för att jag gärna ville umgås med amerikanska tonåringar, men efter ett tag insåg jag att det är väldigt skönt. Mycket här är annorlunda, och det kan vara svårt att prata med amerikanare om hur konstiga man tycker dom är, haha. Så det är väldigt skönt att prata med och umgås med andra utbytesstudenter, men också, hur coolt är det inte att ha vänner hela världen över!

Likes

Comments

Nu har jag äntligen fått tillbaka min dator så nu kommer förhoppningsvis uppdateringen här inne bli bättre. Jag har publicerat några inlägg bakåt i tiden om lite av det jag gjort när jag varit borta som ni kan gå och kolla på. Ses snart igen!

Likes

Comments

Ikväll var det dags för Super Bowl, vilket är finalmatchen av NFL. Football är väldigt stort här, och alla har stora Super Bowl partyn. Min familj skulle iväg på ett party, men det skulle mest bara vara massa småbarn springandes omkring, så istället åkte jag hem till Nada för att spendera kvällen där. Vi åkte först till Walmart för att köpa snacks för kvällen. Hennes familj var också borta på party, så vi hade vår egna lilla Super Bowl fest med massor av godis och chips. Det jag var mest taggad på var inte själva matchen dock, utan mellanakten. De som sjöng var Coldplay, Beyonce, och Bruno Mars och jag tyckte det var superbra. När matchen var över hade vi ett litet dance party och sen kom min familj och hämtade mig och idag har alla gått runt som zombies på skolan. 

Likes

Comments

I USA

​Det jag kommer sakna mest från skolan här är the high school spirit som alla har här. I Sverige är skolan så tråkig, man går dit och gör vad man ska, och sen åker man hem igen. Här är allt runt skolan, alla är involverade, och man blir som en stor gemenskap. Om man är med i en sport är det i skollaget, om man spelar ett instrument är man med i skolorkestern, eller gillar man att sjunga är man med i skolans kör. Sen är alla tillsammans och hejar fram basketlaget till vinst, eller är och tittar på skolmusikalen, eller lyssnar när orkestern har konsert. Det går inte riktigt att beskriva energin som är på studentläktaren under en match, jag tycker inte alls om basket men jag hänger med i spelet, skriker lika högt som alla andra, och blir lika glad när ACHS vinner. Ikväll var det match mellan min skola, Andover Central High School, och Andover High School, och matcherna mellan de två skolorna har mer school spirit än någon annan. Till varje match har vi också olika teman, den här matchen hade vi "White out" så alla på studentläktaren hade på sig vita kläder. Vi vann, 70-46 och jag hade en superbra kväll med Madison och Nada. 

Likes

Comments

Instagram@idamisaksson