I USA

Har skypat lite med mina pinglor Sanna och Sofia. Även om jag kan prata med min värdmamma, min familj, mina vänner, och min pojkvän om allt som händer här så är det så mycket lättare att prata med dom som faktiskt är med om samma sak. Innan jag åkte till USA trodde jag att jag visste vad hemlängtan var, jag trodde att allt skulle vara så enkelt och jag trodde jag visste vad det var jag gav mig in på. Jag hade ju läst och hört om alla andra som har haft det så himla bra och att allt var så enkelt. Så enkelt är det faktiskt inte att vara här. Jag klagar inte, jag ville själv åka och jag trivs så himla bra här, men det är också väldigt jobbigt ibland när jag tänker på att jag faktiskt har lämnat allt jag vet om och åkt hundratals mil bort.

Jag hade ingen aning om vad hemlängtan var innan jag åkte, att längta hem här är så mycket värre, för jag kan inte göra något åt saken. Att prata med dom där hemma gör det oftast bara värre då, och dom förstår ändå inte hur jag känner, men att prata med mina USA-tjejer är så skönt för dom upplever samma sak. Så igår pratade jag några timmar med Sofia och idag har jag pratat med Sanna, väldigt mys<3<3

Likes

Comments

I USA

Skolan går bättre och bättre. Har börjat hitta människor som jag umgås med och äter lunch med varje dag. Idag stressade vi oss iväg på öppen lunch, har 30 minuters lunch så vi fick väl ca 5 minuter på oss att trycka i oss maten. Hann i alla fall i tid och fick äta god mat till lunch för en gångs skull. Idag har jag förutom varit i skolan haft cross country träning som vanligt och sen har jag varit och köpt lite lunchmat så jag slipper äta den otroligt vidriga skolmaten. Ni som ej upplevt amerikansk skolmat kan vara glada och ni borde uppskatta den svenska skolmaten om ni inte redan gör det. Jag kommer i alla fall aldrig mer klaga på maten vi får i skolan i Sverige, den är ätbar och GRATIS. Var glada för det hörrni hehe.

Likes

Comments

I USA

Är på camp just nu med andra utbytesstudenter som har Share som amerikansk organisation. Hade inte så höga förväntningar på det här lägret och är dessutom förkyld så var inte så taggad på att åka hit, men jag har haft en jättebra dag. Träffat nya fina vänner och det har varit jätteskönt väder så det har varit mysigt.

Likes

Comments

I USA

Första riktiga veckan av skolan och nu har också cross country-träningarna dragit igång. Skolan är från klockan 8-15 varje dag och efter den är det XC-träning ungefär en timme. Varje dag består av sju klasser och varje klass är 55 minuter lång. Tycker det är väldigt bra längd på lektionerna, dom slutar innan man har hunnit bli less på att sitta i klassrummet. Mellan varje klass har vi fem minuter på oss innan klockan ringer för nästa lektion och då måste vi sitta vid vår bänk. Eftersom jag är senior så har jag öppen lunch, vilket betyder att jag får lämna skolan för att äta lunch någon annan stans. Väntar bara på en vän med körkort som har lunch samtidigt som mig så jag slipper äta skolmaten hehe. XC är kul, går lite sisådär att springa då jag inte gjort det sen milen i maj och värmen dödar mig men jag gillar att få röra på mig. Alla i mitt lag är jättesnälla och jag ser fram emot art lära känna dom!

Likes

Comments

I USA

​I lördags var vi till kyrkan. Inte alls som kyrkan hemma utan kyrkan min vfamilj går till var verkligen gigantisk. Den hade butiker och caféer, flera olika stora lekrum för barnen och själva "gudstjänsten hölls i en gigantisk aula. Det började med att kyrkans band spelade några låtar. Stämningen var typ som en mindre konsert och en stor del av publiken dansade och sjöng med. Sen började själva gudstjänsten vilken var bättre än Sverige men fortfarande inte så väldigt underhållande när man inte är inne i det. Nu har jag testat på kyrkan i USA, mysig stämning i alla fall och jag kommer förmodligen följa med fler gånger.  

Likes

Comments

I USA

Första skoldagen var igår. Dagen var för alla 9th graders och nya elever och bestod bara av lekar och information. Från början var jag med två andra utbytesstudenter från Italien så det var väl skönt att slippa gå ensam, bara det att dom baaaraaa pratade italienska så dom var inte så roligt sällskap. Hittade sen en annan tjej som också var ny på skolan så jag var med henne istället hela dagen. Till lunch hade de beställt pizza till alla nya elever och vid 12 fick man gå hem om man ville. Första dagen var inte så rolig men det var rätt skönt att gå runt på skolan så man hittar innan den drar igång på riktigt.

Idag var första dagen med alla elever tillbaka. Vi har varit på våra vanliga lektioner men också haft genomgångar av regler osv. Träffade snälla personer att prata lite med på nästan alla lektioner och sen åt jag lunch med en utbytesstudent från Nederländerna. Jag tycker att dom flesta lektioner jag har valt verkar roliga och dom flesta av mina lärare verkar bra. Efter skolan åkte jag, Melissa och Dawn på Kohl's där vi gick runt i nästan två timmar och sen firade vi helgen med lite glass innan vi åkte hem. Det känns bra att Cross Countryn börjar på måndag så att jag får röra lite på mig för jag äter inte så bra mat här borta hela tiden.

Tog inga bilder från skolan varken igår eller idag så jag bjuder på dom vackra bilderna hehe.

Likes

Comments

I USA

Idag har största delen av dagen spenderats hos Melissas mamma i solen vid hennes pool. Har varit en skön dag, inte så varmt och inte så fuktig och klibbig luft. Har varit runt 29/30 grader hela dagen. Var skönt att ligga i poolen ett tag och sen hann jag få lite färg i solen också. Resten av dagen har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Ikväll har jag kollat så jag har allt till skolan. Imorgon är nämligen första dagen av high school! Är nervös men också taggad, tror jag kommer trivas och de klasser jag ska ta verkar kul.

Likes

Comments

I USA

En av presenterna som jag hade med till min värdfamilj var ett kubbspel. Kanske inte det smidigaste att ha med sig när man ska packa ner 10 månader av sitt liv i en resväska på 23 kg, men min familj älskar spel så jag tyckte det skulle vara en perfekt present till dom. Idag testade vi det och dom tyckte det var jättekul! Till dom två små tvillingpojkarna köpte jag en Pippi Långstrump-bok då dom är för små för att spela kubb. Sen hade jag såklart med mig flera kilo svensk choklad, som tyvärr snart är slut. Kompisar ni får gärna skicka mer Marabou:)

Likes

Comments

Instagram@idamisaksson