I USA

Min fina amerikanska familj.

(Kan ej visa ansiktena på fosterbarnen hehe)

Och så var det bara en månad kvar här i USA. 9 månader har jag varit borta från vänner och familj hemma i Sverige, och nu sitter jag här, med 30 dagar kvar och undrar vart tiden har tagit vägen. Inte trodde jag på alla som sa att 10 månader kommer flyga förbi. 10 månader, nästan ett helt år, det är ju jättelänge. Men så sitter jag här på min säng, i mitt amerikanska hem och skriver på min bortglömda blogg när jag egentligen borde plugga, med bara en månad kvar och tänker på hur tiden faktiskt verkligen flög iväg. Hur jag faktiskt kommer få träffa alla som jag saknat så mycket om EN MÅNAD! Å andra sidan så börjar jag också tänka på hur mycket jag kommer sakna mina fina vänner jag har här, min amerikanska familj och släkt som föralltid kommer vara min andra familj, och hur fast Kansas, som är en väldigt tråkig och platt plats på jorden, föralltid kommer vara mitt andra hem. Det här är mitt hem.

Att åka som utbytesstudent är verkligen inte enkelt och jag har stött på många kulturskillnader och upplevt många kulturkrockar. Ibland så mycket så att jag inte riktigt har vetat hur jag ska hantera det. Men jag har klarat det, och ni andra utbytesstudenter som läser detta nu, VI har klarat det, och om det är några blivande utbytesstudenter som läser detta nu, NI KOMMER klara det. För trots alla upp-och nedgångar, alla gånger jag bara har tänkt att -nae nu får det vara nog, jag klarar inte av dumma amerikanare något mer nu åker jag hem, alla gånger jag har saknat er där hemma, alla gånger jag har hatat på skolan, alla regler, så har det ändå varit värt allting 100 gånger om. För nu när jag är inne på min sista månad, och börjar tänka på att jag inte kommer bo här eller leva det här livet någonsin igen så inser jag hur mycket jag kommer sakna det.

Likes

Comments

I USA

Likes

Comments

I USA

Har sportlov hur nu, vilket är väldigt skönt. Det har varit väldigt skönt ute, svensk sommarvärme i mars klagar jag inte på! Jag har suttit ute i solen och druckit limeades, köpt nya träningskläder och varit ute och sprungit, kollat på one tree hill, och varit och letat prom dresses med Madison. Sen har vi också börjat packa hela huset då vi flyttar till ett nytt hus på måndag. Har varit problem med flytten hela tiden, och vi skulle ha flyttat på fredag redan, men något mer kom upp så nu flyttar vi på måndag istället. Skönt kommer det bli i alla fall! Resten av lovet har jag inte direkt några planer. Ska kolla på mer one tree hill med min vmamma för vi har många avsnitt kvar som vi måste hinna se på drygt 70 dagar, och sen ska jag nog hitta på något med mina kompisar också, vi får se. Har också lite plugg att göra bort också, vilket suger men måste göras. Och det är nog allt, har halva sportlovet kvar och ska njuta att vara ledig hur mycket som helst, har nämligen inget mer lov innan sommarlov, och har inte heller några sjukdagar kvar så kommer bara få ledigt helger sista tiden.

Likes

Comments

I USA

Den här helgen har varit väldigt skön. Fredag och lördag har vi haft soligt och varmt, som Luleås sommar har det varit. Jag har inte gjort speciellt mycket dock. Torsdag och fredag var jag ute och sprang, vilket var jobbigt med tanke på att jag knappt sprungit sen cross countrysäsongen var över. Lördag var vi tvungna att åka härifrån tidigt, vi ska flytta så vi hade en visning på huset. När vi kom hem bakade jag kladdkaka och sen såg vi på film. Idag har vi inte gjort speciellt mycket heller, höjdpunkten på dagen, och helgen också egentligen var att vi åkte till Jose Peppers och åt middag. Väldigt gott, och dom har godaste chipsen och salsan. Nu på kvällen har jag och min vmamma kollat några avsnitt av one tree hill, vi har insett att eftersom jag åker hem om 100 dagar (?!?! Tiden går så snabbt verkligen!!) så måste vi nästan kolla två avsnitt om dagen för att hinna se färdigt det, så det är vad vi jobbar på just nu.

Likes

Comments

Frågor

Jag undrar bara är det ofta fester där? Blir du bjuden eller hur ofta går du på fester i USA? Är det med alkohol?

Jag skulle nog säga att det är fest här lika ofta som det är fester hemma i Sverige. Här i Andover var jag bor så är droger väldigt vanligt. Många här röker på och är höga mest hela tiden, och även andra, tyngre droger är vanligt här. Det är också hur många fester är här, mer att man röker på än dricker alkohol. Åldersgränsen är 21 år på alkohol i USA, och eftersom poliserna inte har så mycket att göra här i Andover så finns det två saker dom har stenhård koll på, fortkörningar och fester. Därför är det en väldigt stor chans att polisen knackar på dörren om de ser, eller om någon granne ringer och klagar på att du har fest. Jag har blivit bjuden på fester, men valt att hålla mig borta från de med droger/alkohol då det bryter mot STS regler, och skulle riskera att få mig hemskickad. Dessutom så använder/dricker mina närmaste vänner varken droger eller alkohol, vilket gör det enkelt för mig att undvika de festerna och det är väldigt skönt. Istället kan mina fredagskvällar bestå av en football/basketmatch, bio, shopping, vara hemma hos någon av mina vänner, eller bara hemma med min värdfamilj och det funkar bra för mig!

Likes

Comments

Instagram@idamisaksson