Hej! Hoppas att ni har en bra Måndag.

Jag personligen är inte så förtjust i Måndagar för att det är inte så roliga ämnen i skolan då och ja det är bara en seg dag och lixom början på allt och det är nya läxor osv. Ska inte klaga. Måndagar kommer jag alltid att behöva gå igenom men vissa älskar Måndagar men i alla fall så ska jag ge er alla lite Måndagspepp oansett om du är lite seg eller älskar dagen. JAG SKA GE ER MINA TOP 3 SERIETIPS!! WOOOOW.

1. Grey's Anatomy helt klart. Kanske inte om du är blodrädd men det är en sjukt bra serie från Abc som är Dramatisk, Romantisk, Spännande och mycket relationer. Det handlar om läkare som är med om mycket olika fall och situationer. Finns på Viaplay och Dreamfilm.

2. Är 13 Reasons Why Netflix serie som handlar om mobbning. Verkligen jätte bra så kolla in den om du inte redan gjort det.

3. American Horror Story. Om du förstår titeln så fattar du nog att det är skräck. En väldigt underlig serie men sjukt bra. Evan Peters (En jätte snygg skådespelare) är en väldigt stor del av serien och tror att han är med i alla säsonger. I alla fall nästan alla säsonger. Alla säsonger på Netflix.

Har för övrigt kollat på jätte bra serier som Riverdale och The Carrie Diaries men dom är inte med på Top 3 listan.

Hoppas ni har fått lite tips och pepp och känner att du har fått en bra start på veckan.

Puss. Hörs imon:)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

God kväll!!

Nu ska jag berätta lite om min kvällsfundering som handlar om mens och att bryta tabun om att mens är skämmigt osv då det är väldigt väldigt mänskligt och normalt.

Om man söker på period hacks eller menstips eller något liknande på Google så finns det ju hundratals videos om hur man ska gömma sin tampong när man går till toaletten i skolan. Till exempel ta med den i en tom läppstiftburk. Detta är väldigt fel utlärning just för att varför ska man behöva gömma sin tampong?

Enligt mig så är det mycket viktigare att lära ut och prata om mens och att mens är normalt är att visa saker som gör mens skämmigt. Tänk om alla dessa människor på Google hade pratat om att mens är normalt ist. BRYTA TABUN.Tänk vad mer bekväma flera hade känns säg när dom kan gå där med sin tampong i handen och dom som tycker det är konstigt att prata om mens lärt sig en läxa. Jag tänker även att om man lär sig att förstå det och lixom respektera så kan ju det säkert leda till att man tänker till i andra situationer och respektera.

Mensvärken är ju en annan sak. Självklart kan man ju ge tips om att hjälpa den eftersom det gör ont är väldigt jobbigt. Även kan ju ens mens vara onormal på så sett att det är fel mängd som kanske kan vara farlig osv men det är ju också en helt annan sak och att ge tips om hur man inte ska blöda igenom osv är ju också en annan. Jag menar bah att man inte ska skämmas så att uppfatta mig inte fel där.

Puss, godnatt!!

Likes

Comments

Godmorgon finisar!

Eftersom jag inte har bloggat på ett tag så har jag ju inte berättat om mitt mående nu och hur det går med diagnoserna och mobbningen. I allmänhet så mår jag jätte bra. Jag trivs i min klass, har helt underbara kompisar, mobbningen har lagt sig väldigt mycket och jag må generellt bra.

Jag var så otroligt deprimerad under hösten och vintern, alltså första terminen i sjuan. Nu under årsskiftet har jag nog varit väldigt inne i mig själv. Jag vet hur jag ska tänka i vissa situationer, hur jag ska bete mig mot andra fast jag är ju människa så att självklart att jag också gör fel ibland.

Ja, jag som dom flesta eller jag skulle tro alla människor har deppiga dagar. Och när jag har deppiga dagar så har jag så otroligt mycket katastroftankar. Alltså då tror jag att jag ska bli deprimerad igen och aldrig må bra igen. Jag är rädd för att må dåligt just för att när jag mår dåligt så tror jag att det kommer leda till depression och när jag var deprimerad, det var den värsta perioden i mitt liv

Hur jag ska lösa denna tanke? Man mår inte alltid bra och det är normalt och då måste jag kanske få eller lära mig att hantera katastroftankarna. När jag väl mår dåligt och har deppiga dagar så måste jag sysselsätta mig själv, visst jag behöver ju inte göra något alls men iallafall se till så att katastroftankarna inte går för långt. Då mår jag bara sämre.

Kanske lite flummigt inlägg men lite uptate med att just nu så mår jag väldigt bra men självklart så har jag ju deppiga dagar ibland.

Puss, hoppas ni mår bra! Vi hörs snart igen

Mail: Idastrid@telia.com och instagram; ida_striid. Ni får gärna skriva med mig där.

Likes

Comments

Hej!

Hoppas ni har haft det bra sen senast. Förlåt men jag har inte hunnit med bloggandet och inte haft så mycket ork. Ska börja nu igen och försöka blogga så ofta jag kan. Om min vardag, psykisk ohälsa, feminism, veganism osv. Vi hörs imon. Puss, ni är jätte grymma!!

Likes

Comments

Asså ååååå förlåt! Har inte bloggat på några dagar och min enda anledning är skolan. Jag gå r i skolan under dagen sedan är det läxor, träningar ork osv. I alla fall idag tänkte jag skriva om mobbningen jag blivit utsatt för. Dom som känner mig och läser detta är nog rädda att jag ska hänga ut någon eller så men nej absolut inte dock mina närmaste kanske fattar vilka personerna är men det är ganska svårt att undvika och ja dom vet ju lixom vilka det är redan.

I Mars/ Maj har det nästan gått ett år sedan det började. Anledningen till att allt började är nog den töntigaste som finns. Jag var på G med en person. Vi kallar hen för O. Av lite anledningar ville inte O bli tillsammans än. Det accepterade jag. En sag när O var sjuk kom henoms kompisar fram till mig och frågade mig "Är det du som är på G med O" självklart svarade jag "ja" O:s kompisar började då gå och säga till folk att jag sa att vi var tillsammans. Detta låter komplicerat med O:s kompisar spred ett rykte om att jag spred ett rykte om mig och O då vilket jag inte gjorde. Jag svarade på om vi var på G men har aldrig sagt att Vi var tillsammans. O blev arg på mig och jag började få skit från hans kompisar. Dom började säga att jag var fil och att jag var dum i huvudet. Jag och O då hade inge kontakt längre och nästan hela högstadiet visste på grund av att det hoppade från person till person. Alla som frågat mig vad som hänt mellan mig och O har jag alltid berättat om missförståndet. Jag vet vad jag har sagt och många runt om mig vet vad jag sagt. I alla fall jag var väldigt arg på O som trodde på ryktet och att hena kompisar var elaka mot mig och lite mot mina kompisar som inte ens gjort något. Jag gjorde det dummaste jag kunde göra. Jag hängde ut O. Efter någon timme att inlägget varit uppe hade jag fått jätte mycket kommentarer och det var diskussioner i kommentarsfältet. Jag förstod att jag gjort fel och tog bort allt direkt och skrev förlåt till O. Jag har nog aldrig fått så mycket hat som jag fick efter det dära. Jag förstår att folk blir sura på mig men det har gått för långt. Nu enda sen dess hör jag kommentarer några gånger i veckan. Folk har kallat mig, hora, ful, patetisk, dum i huvudet, player äcklig osv. Jag fick senast i helgen hat och har hört lite småkommentarer i veckan. Jag tror inte mobbarna förståt hur dom förstört mig. Att detta å bli nedtryckt varje dag har gett mig självskadebeteende och självmordstankar. Att jag tyvärr har erkännt för mig själv att jag är ful och att jag är en hora liksom för mig själv låtit dom vinna ibland. Jag tror heller inte att dom fattar att det jobbigaste som finns är att se dom varje dag. Rektor, kurator och lärare är inblandade. Alla mobbarna ärr tillsagda men tror du dom slutat? Som ni säkert förståt så nej. Jag kan ha känslan att ha hela min hemstad emot mig och att känna att ALLA HATAR MIG!!

Helt ärlig, jag önskar mest av allt att kuna spola tillbaks ddagen och aldrig svarat på den frågan eller bara nollställa allt. Jag bör inte ta åt mig kommentarerna eftersom jag är så mycket bättre än så och det vet jag men det har blivit så pass stort att det är svårt. Denna skit är det som påverkar mig mest just nu och känns som om att det inte finns någon utväg.

Kommer säkert flera inlägg om mobbningen då jag tycker det är hemskt. Men det värsta är att se andra bli mobbade för mig i alla fsll. Jag vet inte varför men jag blir så ledsen av att andra människor mår dåligt, blir kränkta, är ledsna osv. Jag är ju den som förstår min egna situation bäst och fargör blir det jonnigare att se någon annan för att jag är så pass liten så är tyvärr är det så att ungdomar tar nog mest dom äldre seriöst alltdå lärare osv då dom själva kanske inser att det dom gör är fel.

Behövde skriva av mig då detta tynger mig väldigt mycket som sagt. Men en viktig sak är att jag är lite stabillare nu och ser mig för att inte vara elak tillbaks, har kommit ut självskadebeteende en del i alla fall och jag jobbar verkligen på att inte ta åt mig.

Ha det bäst och hörrni snälla tänk en extra gång du skriver, säger eller gör något, det kan vara jätte svårt men jag försöker med det också och det måste nog vi alla lite ibland! Puss!

Du når mig på instagram: ida_striid och min mail: idastrid@telia.com

Likes

Comments

Hi again!

Har nu då kommit hem från Ronneby och är vrålförkyld. Aja tänkte berätta om gårdagen (Torsdag 2 November) dag 2 på spa. Vi började då dagen med frukost. Tog lite bilder men alla blev suddiga haha. Jag hade vaknat med halsont och trodde direkt att jag skulle få feber och allt eftersom mina systrar var sjuka.. Jag tänkte inte så jätte mycket på det. Efter frukosten gick jag och mina systrar ner till någon slacks danssal som fanns på hotellet. Eftersom att jag håller på med dans körde jag igenom danserna några gånger för skojs skull och Min lillasyster visade sitt fristående i gymnastiken. Jag övade på en egen dans jag gjort och bad min lillasyster filma en gång. Inte den bästa dansen men om man ska göra dom själv så måste man väl börja någonstans. Sedan var det dags för poolen och såklart tar jag ett snabbdopp och somnar i solstolen men bara typ en timme. På eftermiddagen började jag må väldigt dåligt så att gick upp till rummet och bara vilade så att på kvällen orkade jag knappt ställa mig upp. Jag tog två Alvedon så att jag iaf kunde äta middag. Jag gick bara och la mig efter det. I morse åt vi bara frukost och åkte hem. Jag är väldigt förskylld men mår bättre än igår.

Ni får ha det bäst och skriv om ni gjort något kul.

Ni når mig som vanligt på instagram: ida_striid och min mail: idastrid@telia.com!

Likes

Comments

Hi!

Hoppas ni mår bra? Jag befinner mig just nu på ett Spa i Ronneby. Tänkte nu berätta lite om gårdagen (Onsdag 1/11) Vi steg upp morgonen. Vanlig Morgonrutin, borsta tänderna och bla bla bla, ni vet. Resan kanske tog ca. två timmar plus en timme för att vi åt på någon grill innan vi checkade in. Vi hade bokat två rum så att jag och mina två systrar i ett och mamma och pappa i ett. Att åka hit är som en tradition för min familj eftersom vi gjort det i princip varje år i ungefär två-tre dagar. Min familj har såååå mycket minnen här ifrån. Till exempel att alla vi systrar lärde oss simma här. Aja efter vi checkat in så la vi oss vid poolen som ni ser på en utav bilderna. Jag tog mig ett snabbdopp och somnade i en av solstolarna (detta var då inomhus) Efter cirka två timmars jätte skön sömn, gick jag upp till rummet igen. Jag duschade, hade hårinpackning, sminkade mig och tog på mig något ite fint som ni också ser på bilden. Middagen serverades i matsalen och jag fick någon slacks ärtbiff eftersom jag är vegetarian, den var väldigt god och även det bredvid.. Jag struntar i att jag är laktos oftast så att fick väldigt ont i magen. Jag låg bara och villade hela kvällen ungefär. Haha åt såå mycket linschips under dagen och rekommenderar dom sååå stark. De e verkligen jätte gott. Kommer tillbaks imon och skriver om denna dagen. Puss och Kram!! Ha de bäst.

Du når mig på instagram: ida_striid och min mail: idastrid@telia.com.


(Mina byxor är från NA-KD, Poncho från Kaphal och linne från Newbody, Det var min pappa som fotade mig)

Likes

Comments

Är man manshatare bara för att man kallar sig själv feminist? Hur kan du hata män när du brinner för jämställdhet? Visst folk tänker på dessa frågor medans jag tänker, hur fan kan du som människa tro att du äger någon annans kropp? och hur dessa jämnåriga killar kan skriva till mig "killar är bäst" "tjejer är sexobjekt, lixom bara kolla på dom" "vi män bör kärna mera pengar en er tjejer" bara för att reta upp mig. Jag har lärt mig att ni bara vill reta upp mig men egentligen så kan dom skriva hur mycket som helst för att ingen (speciellt män) kommer kunna ändra mina åsikter om feminism. Enligt mig kan man ju absolut inte säga att man hatar alla män. Det finns as underbara män också men grejen är den att jag tänker lite helhet. Lixom dom flesta procenten av jordens befolkning är män som våldtar kvinnor och det är män som är kriminella osv. Manshat födds lite utav kvinnohat. Kolla här vi är feminister för att vi vill ha ett jämnställt samhälle, killar tror att vi är emot dom för att vi vill lyfta kvinnor, darför börjar män hata feminister osv. Darför kan vi hata män eftersom att dom ser ner på oss som kvinnor. Lixom feminism går inte ut på att hata er män elr att ni ska hata oss utan att vi får lyfta kvinnor så att samhället blir jämnställt. Och om jag kallar mig manshatare eller inte? Jadu det vet jag inte än men en sak är säker och det är att jag tycker det är helt orimligt att säga att man hatar män och det vill jag verkligen få fram att jag inte gör så att om du sitter där och är man och inte gjort ett skit. Amen snälla människa ta inte åt dig då. Vi kvinnor, våran sexuella vilja är inte i våra kläder, vi ska inte behöva ha en stor vinterjacka på oss å en fest bara för att någon inte kan hålla fingrarna i styr. Jag är kvinna och det kommer nog draba mig hela livet. Jag menar att jag kommer bli sedd som ett sexuellt objekt, jag har redan blivit tafsad på och finns säkert många chanser att bli det igen. Det är hemst men så samhället ser ur och det är absolut inget vi ska acceptera utan någonting vi ska jobba mot. Våldtäkter mellan man och man, kvinna kvinna, icke binär och man osv. Lika hemskt de med men som sagt jag tänker helhet och det vi måste frändra då det händer oftast våldtäkter med man mot kvinna. Och ni som håller på och kommenterar från massa feministhat konton. Bara sluta för att du kommer aldrig vinna över mig ändå och som sagt aldrig ändra mina åsikter. Sammanfattningsvis så hatar jag inte alla män uyan bara dom procent som förstör, det ska vara jämnställt och kom ihåg att bara för att man kanske hatar män så betyder det inte att män är mindre värda, har andra rättigheter osv. Jag vill ha det jämnställdhet darför lyfta kvinnor. Du ska få ha på dig vad du vill, se ut hur du vill och bestämma över din egna kropp för att din kropp och dina val! Och bara för att man ser dina bröstvårtor genom tröjan eller dina beöst lite genom en urringad tröja så ska ingen se det som sexuellt. Dina bröst kan ses som sexuellt om du själv vill det och det är bara om du själv vill det! Och kom ihåg, om du inte gjort något, ta inte åt dig och stå alltid upp för dig själv och ta inte åt dig hat och skit! Puss ha det bäst! Du når mig på instagram: ida_striid och mail: idastrid@telia.com. OBS: kommer flera bilder med i inläggen snart.

Likes

Comments

Tjo! Välkomna till min blogg. Jag heter Ida Strid. Jag dansar MTV och Disco, spelar även piano och gitarr, tar också sånglektioner och älskar att fota. Har ett stort intresse för 90-tals musik och speciellt rock och älskar Grunge musik och framförallt Nirvana.

Nu kommer fem fakta om mig:

1. Jag är feminist och brinner för det.

2. Jag är bisexuell, alltså blir kär i en person sedan så spelar det ingen roll om vad det e för kön.

3. Jag fungerar på ett väldigt speciellt sätt och har två diagnoser, en släng av dyslexi och varit inne i en djup deprission ett tag på grund av många olika anledningar. T.ex. att jag är mobbad.

4. Jag är kristen men inte troende och tror på det som är vetenskapligt bevisat

5. Jag är född 2004, 11 November.

Jag kommer att skriva om min vardag, feminism, mobbning, mående osv. Har väldigt myckrt tankar eftersom jag tänker lite för mycket kanske och har nog en del inspiration.

Du når mig på instagram: Ida_Striid och min mail idastrid@telia.com . Kontakta mig gärna.

Sprid kärlek, brinn för gämnställdhet och acceptera varandra så hörs vi snart! Puss!

Likes

Comments