Första sjuksvängen

Så har vi fått ta Pjuklarven till akuten för första gången. Är han som mig när jag var liten kommer vi kanske behöva klippkort där och det här bara var starten. Pjukis pappa har däremot, fick jag veta idag, ALDRIG varit på akuten för sig själv. Bara följt med en kompis en gång. Sjukt! Kanske Pjukis blir mer normal, ett mellanting liksom. :p

Hur som helst är det nog inget allvarligt.
Men han har varit ganska slö och så sen igår men ändå ätit, kissat och bajsat bra. Sov 7(!!) timmar i sträck igår och ändå bra resten av natten och var väldigt varm i morse. Tempen visade feber. 38,8.
Googlade lite på det och läste att barn under 3 månader med över 38 graders feber bör söka vård. Ringde 1177 och på deras råd åkte vi in till barnakuten.
Pjukis hade lite förhöjd sänka, röd och lite svullen i halsen och, som sagt, feber då. I övrigt bra. Urinprov UA och resten av kroppen kändes bra. Så någon infektion i kroppen. Vi fick iallafall åka hem och börja ge honom alvedon. Om han blir sämre på något sätt ska vi åka in direkt eller om han fortfarande har minst 38 graders feber imorgon ska vi också åka in. För säkerhets skull eftersom att han ändå är så liten (2,5 månad).

Inte lätt att vara liten och sjuk! ♡

Nu sover han och det ska jag också passa på att göra ifall han skulle vakna och fortsätta vara vaken inatt.
Tjing på er och håll tummarna för att han är feberfri och kryare imorgon!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229