Denna morgon började med att båda barnen vaknade samtidigt i princip men i olika rum.
En ville upp ur spjälsängen, byta blöja och få morgonvällingen.
Den andra ville samtidigt byta blöja och ammas. Haha
Nu är iallafall ”alla” barn bytta på samt mätta och belåtna. Så nu är det sen en stund tillbaka morgonmys i soffan. ♡

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu finns alla mina grabbar här med mig på utsidan av magen.

Lillebror gjorde sin entré till världen snabbt och plötsligt.
11 dagar innan beräknat, dvs tisdag den 23 januari, hade han tokbråttom ut ur min mage. Så bråttom så vi inte hann in till förlossningen. Vi hann faktist inte ens sätta oss i bilen och åka mot förlossningen. Lillebror är född i farstun hemma. Med hans pappa som förlösande barnmorska och där med den första som höll honom innan han kon upp på mitt bröst. Allting här hemma på golvet. Får se om det blir en hemmakär grabb det här.

Det var egentligen bara den lilla uppdateringen jag tänkte göra idag. Hoppas ni (om någon ens läser den här bloggen, haha) har en härlig helg.
Tjing!

Likes

Comments

Haha jag är verkligen inte bra på det där med att hålla igång en blogg. :p Det har gått strax över två månader sen jag bloggade sist. Egentligen har det inte hänt så mycket samtidigt som det händer saker hela tiden. Med andra ord så rullar liksom livet bara på. Jag har gått tillbaka på föräldraledighet som jag väl kommer va på i ca ett år iallafall.

Pjukis växer och utvecklas konstant. Han är en sån fantastisk liten människa. Han leker och lär hela tiden men tar ofta pauser i sitt lekande för att komma och mysa, kramas och pussas. Inte bara med mig, näe, han tycker om att mysa och kramas med både vuxna och barn. Han är så fin!

Pjukis just nu:

Älskar att låta som djur. Allra roligast att säga ”Muu”. ’Imse vimse spindel’, ’Klappa händerna’ och ’Huvud, axlar, knä och tår’ är favorit sångerna. Böcker är roliga och nya IKEAköket är bästa tidsfördrivet. Diska och va’ med vid matlagning eller vad som helst i köket är också top notch.

Bäbis i magen håller också på att växa och utvecklas kan man väl säga. Inte för att vi direkt ser utvecklingen eftersom att Bäbis inte tagit sig ut ur magen än men att hen växer, det är ett som är säkert. Idag är vi i v.38 (37+2) så bf och ankomst närmar sig med stormsteg. Så spänd på när det är dags.

Den här gången börjar jag känna mig klar med graviditeten, något jag aldrig kände med Pjukis. Men nu på slutet har jag denna gång börjar få lite besvärligt med bl.a foglossning och sura uppstötningar. Inte helfestligt faktiskt så komsi komsi Bäbis. Det är visserligen 18 dagar kvar till bf och om Bäbis är som sin storebror så är det just 18 dagar kvar tills vi åker in till förlossningen. :p

Men jag är SÅ nyfiken på hur allt kommer gå. Kommer det sätta igång med värkar hemma istället för igångsättning? Kommer A hinna hem från jobbet, om han jobbar den dagen. Blir det Örebros eller Karlskogas förlossning? Kommer As föräldrar hinna hit för att ta hand om Pjuklarven och bästa vovven eller får Pjukis lov att komma med till förlossningen för att bli hämtad där? Hur lång tid kommer det ta och hur kommer Pjukis va med farmor och farfar under tiden? Hur kommer Pjukis bete sig när det kommer en bebis in i huset som gör att han måste dela på uppmärksamheten från mig och alla andra? Så mycket som vi inte har en aning om än. Allra mest undrar jag förstås vem du är lille barn där inne i magen?

Ja. Det är väl det som finns i mina tankar nu. Får se när det blir något bloggande nästa gång. Om jag då är tvåbarnsmamma eller om jag lyckas komma tillbaka tidigare. ;)

Tjing på er och Gott Nytt 2018 så här ~två veckor efter nyår.

Likes

Comments

Tänkte skriva om att jag idag ska ha en mamma-dag. Men det är ju precis det jag INTE ska ha.
A, Pjuklarven och bästa vovven är i en annan stad just nu, hos As föräldrar. Så jag ska bara vara ikväll. Äta lite snacks, titta på vad jag själv vill titta på och lägga mig tidigt för att sen, förhoppningvis, sova typ hel natten. Jag ska alltså ha en "mig-själv-dag"! Jag ska inte vara mamma alls idag. Dvs jag ska inte göra något mammigt idag. :p

Hoppas ni alla har en underbar tisdag!
Tjing.

(Jag har inte ens gjort mat själv. Köpte hem en "tacostallrik" från ett fik/lunchställe här i byn. Haha)

Likes

Comments

I helgen har Pjuklarven fått träffa nästan alla sina mostrar (han har ett gäng!). Först kom Catharina med Ronja, Lova & Elin (dom tre senast är småsystrar till mig.). Dom stannade till lördag. Vi han med att bara vara, att mysa lite, leka och äta.
Lördag kväll kom mamma och Minna (sist nämnda också en lillasyster). På en snabbvisit. Blev att sitta och umgås med babbel och så.
Härligt att få träffa ett gäng av min enorma familj, även om det bara bar rätt korta stunder. ♡

Pjukis är SÅ pratglad och tycker om att kramas. Haha några av personerna som var här har typ knappt gjort annat än att krama Pjukis under vistelsen. Haha
Prata gör han hela tiden i princip. Ungefär så som på filmklippet ovan. Min lille babblare.


Nu sover Pjuklarven och jag ska göra detsamma snart. En som sovit typ hela tiden sen sista gästerna begav sig är hon den där svarta, pälsbeklädda storasystern i huset. Haha Såå slut efter alla barn som vill leka med henne. Både människobarn och hundbarnet som var med i slutet. :)

Likes

Comments

Min frukost på tåget just nu.
Det poppar för fullt i min mun. Haha
Tänk villa fördelar det har att vara vuxen. Jag får äta vad jag vill till frukost. Dessutom är det rätt skönt att sitta på tåget och äta det här för nu för tiden när jag äter något hemma så kommer min lilla 1-åring efter mig, pekar och säger "mmmmm!". Hahah
Han är bäst men han får låta mammas godis va. ;)

Likes

Comments

Pjukis (och nästa lilla sparvel) kommer växa upp med världens snällaste och bästa pälsbeklädda syster.

Hon har ett sånt tålamod och busar faktiskt lite ibland. Samtidigt som hon tar det så försiktigt.
(Med det sagt så säger vi också stopp ibland om vi märker att det blir för mycket och vovven vår får gå iväg ostört om vi märker att hon vill/behöver det).

Pjuklarven ville bara sitta med(på) sin storasyster igår. Och inga protester från syrran.

Man ser så tydligt hur mycket Pjukis tycker om henne och faktiskt tvärtom också! ♡

Likes

Comments

Jag brukar ha rätt så svårt att somna. Även om jag är trött brukar det ta ett ganska bra tag innan jag till sist somnar. Nu har vi dock här hemma en liten kille som tycker det är morgon mellan ~3:30-4:45. Det kombinerat med graviditetströtthet gör det lite lättare att somna nu för tiden. :p Fast det brukar ändå ta en stund.
Så gissa min förvåning när jag var uppe och nattade Pjuklarven ikväll, han inte ville somna på en gång så jag satt/låg kvar en stund i hans rum och sen plötsligt.. så vaknar jag! Hahah
Jag har alltså somnat. Det gör jag ju inte!! Hmm.. ja, tror bestämt att jag är väldigt trött just nu. Tur att det iallafall är helg snart så man inte behöver prestera på jobbet. :)

Har någon av er förresten någon rolig sömn/sovahistoria? Berätta gärna. :p

Hoppas ni har haft en härlig dag idag. Tjing!

Likes

Comments

Tågfrukost igen inför en lång arbetsdag!
Taggar energi med en ny(?) smak från Brämhults. :)

Hoppas ni alla har en bra torsdag. Snart är det fredag. Det betyder att snart är det helg!!

Likes

Comments

Måste lägga in det här korta klippet också på Pjukis när han tar några steg i helgen som var. Bara för att jag tycker han är världens sötaste! ♡

Likes

Comments