Hälsosamt fröknäcke

RECEPT

Hittade ett recept på fröknäcke hos Åse 56kilo som jag var tvungen att testa. Jag gjorde dock om receptet något. Det blev supergott och det var enkelt att göra!

Ingredienser

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl hela linfrön
4 msk krossade linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
2,5 dl hett vatten
1 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 tsk brödkrydda
Flingsalt till topping

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakpapper på en plåt.
2. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Häll därefter vattnet och oljan i fröblandningen, rör om ordentligt.
3. Låt stå en liten stund tills vattnet blandats in och frösmeten håller ihop.
4. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en kaka med slickepott. (Se bara till så knäckebrödet inte blir på tok för tunt, då bryts det lätt sedan).
5. Sprinkla flingsalt över.
6. Grädda på 160° i ca 60 minuter. Efter ca 15 min, ta ut plåten och skär smeten i rutor med en kniv. (Det blir lättare att bryta knäcket i fina bitar när det är klart då).
7. När knäcket är hårt men inte bränt så är det klart. Förvara i burk.

#lchf #baka #bakasockerfritt

  • RECEPT
  • 175 visningar

Gillar

Kommentarer