Drömmer du om att börja odla?

ODLING

Köp hem lite fröer, jord och små krukor och testa peta ner lite frön i jorden nu på en gång! Det kan låta tidigt i många öron och det kanske det är. Det räcker att börja i januari/februari, men om du är som jag och längtar efter att få odla och vill äta tidigt i vår så är det inga problem att börja redan nu inomhus.

Jag sådde mina första frön förra helgen. Jag börjar alltid med körsbärstomater som är anpassade för att stå i fönsterbrädan, paprika och chili går utmärkt att starta med redan nu. Paprika och chili tar lång tid på sig och du kan börja skörda redan i vår!

Kruxet om man vill börja odla innan vårsolen har tittat fram är att man behöver extra belysning och gärna extra värme för att fröna ska gro, växa och må bra. Men det är inte så krångligt som det låter. Det finns fina små odlingsstationer för de som inte tänker odla mängder att köpa där både ställning, värmematta och belysning ingår.

Jag själv har valt att bygga ihop en hylla med belysning från Biltema, vilket blir mycket billigare än att köpa proffsodlingsprylar och fungerar minst lika bra. Värmematta har jag köpt separat.

De sorter av körsbärstomater för fönsterbrädan, paprika och chili jag valt att odla i år är dessa:

TOMAT
Vilma
Sweet 'n Neat Cherrie Kisses

PAPRIKA
Lipari
California Wonder
Marconi Rosso

CHILI
Padron
Anaheim

Så, är du redo? 🌱

#odla #odlahemma #trädgård #trädgårdsliv #hälsa #växthus

  • ODLING
  • 69 visningar

Gillar

Kommentarer