Inspiration, Inredning, Renovering

Vårt kök är renoverat så långt hantverkarna ska göra, det är användningsdugligt och vi är verkligen så himla nöjda såhär långt. Vi har en del pyssel kvar såsom målning, spackling, tapetsering och lite små detaljer men det kommer verkligen nog bli rätt så exakt så bra som vi föreställt oss, om kanske ännu bättre. Bättre bilder kommer senare!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Inredning, Inspiration, Renovering

Ja, här har det minsann ekat tomt. Den senaste tiden har varit fylld av resor, plugg och renovering och ja, livet i allmänhet kan man säga, och det har verkligen gått undan - tänkt att det om två veckor redan är jul. För närvarande står vi utan kök och har gjort det i tre veckor men snart, snart är det klart. Golvet är slipat, stommarna är på plats och imorgon kommer kakelsättaren hit för att få upp vårt fina kakel. Oh, vilken vardagslyx det är att faktiskt ha ett fungerande kök! Vi kommer ha lite pyssel att fixa med själva i mellandagarna men gör absolut ingenting att vi har lite renoveringstrix framför oss, för gud så himla härligt det kommer att bli. Längtar så! 

Likes

Comments

Inredning, Inspiration, Portfolio

Förra helgen var det kursstart för min inredningskurs här i kära Malmö, och gud - det här kommer bli så roligt! Känns så himla kul och lustfyllt och kanske börjar man smått, smått förstå att detta kanske faktiskt kan leda till att karriären tar en lite annan riktning. Vi var 16 tjejer i klassen och vi gick igenom massa generella grunder, färger och nyanser, skalritning och moodboard och kollage. Kreativiteten bara bubblade och man kunde liksom knappt vänta tills man kom hem och kunde få kasta sig in i första uppgiften, vilket jag nu gjort och visst kommer det bli jobb men herrejösses så känslomässigt lätt det ändå känns! Det kommer att ta timmatal för varje uppgift för att verkligen göra det korrekt och perfekt (inget annat känns som ett alternativ för mig, på gott och ont) men det gör liksom inget för jag bara förlorar mig helt i allt detta fantastiska och jag får slita mig från inredningstidningar, sax och lim för att tvinga mig i säng.


Här nedan är vårt moodboard vi gjorde förra helgen, vi delades nämligen in i par och blev tilldelad en fiktiv kund - våran var en hipsterpappa med en 6-årig dotter som ville ha ett barbie-rosa kök i rustik stil. Oh my godness. Så sjukt svårt att på tid hitta rätt inredning i endast tryckta tidningar (som det minsann hade klippts i förut, alltså inte väldigt många godbitar kvar) och förmedla rätt känsla till kunden inom ramen av önskemål, samt att dessutom jobba ihop och komma överens med någon annan. Men vi fick ändå ihop någonting som ändå kändes helt okey och som till och med fick en post på instagramkontot! Näst moodboard blir på egen hand och har temat "mitt drömsovrum". Kan inte vänta!


.

Likes

Comments

Inredning, Inspiration


Oh, jag har gjort något impulsivt! Eller egentligen inte, har trots allt tänkt aktivt på det i något år eller två men plötsligt för två veckor sedan tog jag klivet och bara gjorde det. Jag ska nämligen börja plugga inredning! Jag ska läsa till certifierad inredare på inredningskurser.se och kommer det kommande året få pyssla med massa roliga uppgifter och projekt. Känns som jag i yrkessammanhang inte fått ge utlopp för all kreativitet som alltid bara bubblat där inne så nu tänkte jag faktiskt följa hjärtat fullt ut och ge det en chans. Vågar inte bygga upp allt för mycket förväntningar men ett absolut drömscenario vore ju såklart att kunna jobba med inredning i framtiden men om det bara skulle ge mig massa inspiration, nya inputs och en hejdundrandes rolig kurs skulle det ju inte vara fy skam heller.


Kursen drar igång redan nästa helg med första träffen vilket egentligen är lite kort varsel för mig som vill helst grunna på beslut lite grann, kursstart var antingen i början av mars eller i augusti. Att ha tid att förbereda sig har jag alltid tyckt varit bra så augusti lät väl lämpligt för herrejösses, att början redan i mars är ju bara för tidigt tänkte jag, men sedan slog det mig hur många gånger man inte suckat drömmandes och tittat ut genom fönstret och liksom hoppats på något annat... Så nej, finns verkligen inte en enda anledning att skjuta upp drömmar. Och när vi ändå är i gång med att rusta upp vår fina 20-talslägenhet skadar det väl inte med lite extra kunskap?


.

Likes

Comments

Inspiration, Renovering, Inredning


Nu har vi bott i vår fina lägenhet i snart tre veckor och vi trivs verkligen, så härligt att vara på plats i Malmö igen! Inspirationen sprutar ut öronen och jag har så mycket idéer och tankar om hur allt ska bli! Vår bostadsrättsförening kommer inom de närmsta veckorna att byta samtliga fönster i huset som är insatta 1985 och vi tänker oss att det blir startskottet för vår renovering. Fönstret drar nämligen med sig fönstersmygen som vi vill göra om (sitter sådan där hemsk "väntrumsväv" som jag kallar det) och fönsterbrädan (med "biblioteksfossiler") är vi inte så förtjusta i så den ska nog också åka ut, och därefter följer lister och väggar och allt annat som hakar på när man väl börjat riva i ena hörnet.


Men något vi ville göra redan innan inflytt var att slipa fiskbensparketten som legat där sedan huset byggdes 1929. Det är lite vingt och nedskjunket på sina ställen men så fantastiskt, tänkt att det är lagt för hand och det känns verkligen som det berättar en historia! Sedan tidigare har det varit lackat och fått en riktigt gul ton som verkligen inte alls var så hemskt vacker, så nej - det skulle slipas och sedan behandlas med vit hårdvaxolja. Vi valde att antlita en hantverkare ifrån Lund, Claussons Parkett & Furuslipning, och vi har verkligen varit så himla nöjda. Mats som hantverkaren heter var trevlig och hjälpsam, dök upp på rätt plats på rätt tid och gjorde ett riktigt fint jobb. För ca 30 kvm så gick slipning och behandling på 6 500 kr vilket jag tycker är mer än rimligt, då inkluderade det även slipning av 4 lister och parkeringsavgift och bensinpengar.


Här nedan är ett gäng bilder före slipningen, lite svårt att få till bilder som gör nyansen på golvet rättvisa eftersom vi vid tillfället inte hade någon belysning i lägenheten och man fick försöka nyttja kamerablixten och dagsljuset i de få minuter det fanns att tillgå.Och såhär blev det efter behandling! Kunde inte bli mer nöjd, strukturen i träet har verkligen kommit fram på ett helt underbart sett och fått en kallare och vacker ton. Upplevs kanske något ljust och grått på bilderna nedan men resultatet är verkligen helt fantastiskt! Kan varmt rekommendera detta för den som vill snygga till sitt ekgolv.


.

Likes

Comments

Inspiration, Vardagsbestyr


Ja, här har det minsann varit tyst och stilla en tid. Har faktiskt en väldigt bra anledning, nämligen att jag som tidigare nämnt i början av oktober fick ett nytt jobb! Nu jobbar jag som operativ inköpare på en bygghandel i Malmö, mina drömmars stad och allt är egentligen bra och jag kan inte klaga på något faktiskt; det är fulltid, inom mitt utbildningsområde, fast anställning, rätt stad och fantastiska kollegor. Det är bara en liten, liten, liten detalj - jag pendlar genom hela jäkla Skåne 4 timmar om dagen. Oh jösses, det tar på krafterna något otroligt och jag har verkligen inget liv för tillfället, att jag dessutom lite provisoriskt bor hemma hos mina föräldrar boostar liksom inte min självständighet, samt att jag inte kan vara pojkvännen min så nära som jag önskar.

Tack och lov så är lidandet begränsat och rätt kvickt dök det upp en lösning på problemet - nämligen en drömlägenhet! Bara några dagar in på mitt nya jobb fanns den där på Hemnet, och efter sjukt snabba ryck var jag och pojken min plötsligt ägare till en helt underbar 20-talspärla på Ribersborg med några hundra meter till havet! Stukaturer, brädgolv, takhöjd - vad mer kan man önska? Har fortfarande svårt att sova eftersom jag är så uppspelt, glad och exalterad, har planerat så mycket man bara kan i tanken och har så sanslöst mycket idéer och inspiration. Så denna lilla blogg kommer nog ta riktning mot en hel del renovering framöver! Har längtat så galet länge efter något som verkligen känns rätt och som är mitt eget som jag kan få lov att påverka såsom jag vill, där jag har möjlighet att få förverkliga min dröm om ett riktigt hem i min stil och inte bara ha tak över huvudet utan en plats där jag och min fina hälft verkligen kan slå oss till ro. Att få landa i något permanent känns så otroligt viktigt såhär en bit in i vuxenlivet och att verkligen få sätta min prägel på vårt boende känns på tiden! Nu ska äntligen den där heminredningskreativiteten som jag burit på så himla himla länge släppas ut och tack och lov har jag en sådan fantastisk kille som låter mig hålla i tyglarna!

Så, med det sagt hämtas nycklarna imorgon och vi kan få lov att ta oss en titt till på vårt livs största köp, nästa vecka kommer golvsliparen som ska fräscha upp vår fiskbensparkett och nästa helg flyttar vi in! Toppen av bostadslycka.


Likes

Comments

Vardagsbestyr


Idag är det ​kanelbullens dag och jag njuter med lite höstinspiration! Suktar och längtar efter en egen lya att fixa och dona i men försöker hålla is i magen tills rätt lägenhet kommer upp till försäljning. En oslipad 30-talspärla med själ på Ribersborg i Malmö - det vore något, det! Jobbet är i alla fall i hamn och på måndag nästa vecka börjar jag jobba som operativ inköpare på bygghandeln Optimera och kommer där pyssla med inköp av produkter inom grenen 'Interiör & Skickeri'. Tror det blir toppenbra! 


Likes

Comments

Odling & grönt


Vi har här hemma alltid haft en tomatplanta på altanen med små tomater och det är så mysigt att kunna gå ut och plocka lite av hemmaskörden. Men detta året har nog varit något särskilt - oj vilken god sort vi fått tag på! Perfekt sötma och den där hemmaodlade smaken är liksom mitt i prick, skulle kunna äta oändliga mängder men tyvärr kommer ju säsongen att ta slut och eftersom vi inte vet vad just denna tomatplanta heter kan det bli knepigt att försöka hitta sort samma igen. Så, idag har jag helt enkelt gjort ett litet odlingsförsök! Delade en tomat på hälften och lade ena halvan i en kruka med lite jord, vatten och kärlek. Nu får vi se om stackarn överlever och om söderläget fixar leverera en grön liten tomatplanta. Håller tummarna! 


Likes

Comments