”Kod för att importera min blogg till Nouw: 8890976547

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

  
   

Bland det bästa Filippa vet är vatten. Förra julen fick vi en hemmasnickrad pall som min farbror knåpat ihop. Vi tog fram den nu i mellandagarna och därför kan Filippa numera nå upp till handfatet när hon ska borsta sina tänder eller tvätta munnen och händerna innan & efter maten, och gissa om hon tycker om den. Det tidigare näst intill påtvingade stunden när hon ska borsta tänderna är numera kvällens höjdpunkt! 
  

  

Likes

Comments

  
Snart väntas en lillasyster att komma till världen. Det är ingen mindre än min fina vän Sandra som vilken dag som helst kommer att få träffa deras efterlängtade lilla tjej. Vår present, som egentligen skulle ges bort på hennes babyshower, var en sak som vi vet att familjen önskade sig – en lightbox! Så fina, och jag är så sugen på att klicka hem en till oss med. 

Likes

Comments

   
 

..Nej jag tror nästan inte det. Igår fick vår lägenhet en riktigt make over i form av en rejäl ommöblering. Filippa har numera sin nya säng i sitt egna rum och därför behövde vi flytta ut några möbler som stått i hennes rum tidigare. Hur som, den här öppna spisen är så galet mysig att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Riktig vardagslyx!

Likes

Comments

  
Dagen som jag har längtat efter i ett halvår är här. Idag ska vi få fira Filippas andra julafton! Julen är som några av er säkert vet min favorithögtid. Just nu sitter vi i soffan och tittar ut över vår vackra ekologiska och KRAV odlade kungsgran från Smålandsgran. Vi fick den både hemlevererad till dörren och monterad i söndagskväll. Tyvärr var den sne i julgransfoten så vi var tvungna att såga av en bra bit innan den gick ner. Hur som, nu är den sådär galet fin och liknar en gran i någon Disney film, och trots att snön & kylan ekrar med sin frånvaro så kan iallafall jag inte låta bli att få julkänslor när jag tittar på vår gran. Nu har vi har precis avnjutit en varsin skinksmörgås & en tallrik med risgrynsgröt – ett måste på julaftonsmorgon. 

Det här inlägget är i samarbete Smålandsgran.se

Likes

Comments

  
Som jag har längtat! Idag är det äntligen dags för uppesittarkväll. En tradition som absolut inte får brytas. 

Spelar ni också Bingolotto dan före dopparedan?

Likes

Comments

 
Tre saker som kan hända om man heter Ida och får hem en kungsgran som är för lång och bred.

1. Monteringskillen som lämnar granen sätter den helt snett i foten = granen lutar som tornet i Pisa.
2. Du kapar toppen med en brödkniv, för du äger ingen såg.
3. Du klipper (alltså WHAT liksom???) av din sprillans NYA ljusslinga med en sax.
Helt klart inte min dag igår

Likes

Comments


Tror ni på andar? Innan inatt var jag skeptisk.. Men efter en av de värsta nätterna i mitt liv kan jag konstatera att andar visst finns. Igår gjorde vi världens kap på blocket, trodde jag. En växasäng/imperialsäng från 1800-talet som iallafall fick mig på fall. Jag prutade ner den ganska rejält och fick dessutom hemleverans av säljaren. För bra för att vara sant tänkte jag då, men de ville bara ”bli av med den” och nu förstår jag varför.

Filippa somnade i sin nya säng runt 20-tiden. Vid klockan 22 vaknade hon med ett ryck och var alldeles hysterisk. Vi fick ingen som helst kontakt med henne och hon började förtvivlat att peka i luften mot sängens huvudända ett tiotal gånger. Vi försökte få henne lugn men det enda som hjälpte var att gå ut i soffan i vardagsrummet och där tog hon både nappen igen utan problem och höll på att somna så vi gick in i sovrummet igen. Då pekar hon igen mot samma hörn av sängen, ut i luften, och så säger hon ”borta!”.  creepy!! Sedan var natten lång.. Hon har vaknat flera gånger och pekat mot sängen, katterna morrar och nu på morgonen vaknade vi upp till en kyl och en frys som stod på vid gavel. Paniken var ändå som värst när vi nu på morgonen läste boken om ”Babba knackar på” i sängen, och när jag sedan läser högt ”vem bor här, knacka på” så knackar det högt och tydligt i Filippas säng. Jag frågar henne vem det är som är där och så tittar hon på mig och säger ”sssch!”.

Panik och ångest-deluxe. Tror ni att vi har blivit hemsökta?

Likes

Comments

     

Häromdagen hämtade jag ut den första Bakboxen* som vi har fått äran att prova på. Förutom fantastiska recept och ingredienser följer det även med passande bakverktyg till det medföljande receptet som det är tänkt att du ska baka. Den här månaden är det en tryffelkaka liggande på en ljuvlig nötbotten. Hur gott låter inte det?

*Bakboxen passar dig som älskar att baka, eller den som vill inspireras till att börja. 

Likes

Comments


För några veckor sedan lanserade NOA Relaxation en helt ny smak – Vildäpple och krusbär. För er som inte känner till deras drycker sedan tidigare så är det en törstsläckare vars aktiva ingredienser med dokumenterad effekt (citronmeliss och grönt te extrakt) bland annat ska minska stress. Deras drycker innehåller lite kalorier och är fri från både koffein, konserveringsmedel och artificiellt sötningsmedel. Som pricken över i:et smakar den även ljuvligt! 

NOA Relaxations säljs bland annat på Espresso House samt andra utvalda caféer.

Likes

Comments