Vaniljkladdkaka med Toscatäcke

Jag tror jag överträffade mig själv idag. Det kan vara bland det godaste jag kommit på, Vaniljkladdkaka med toscatäcke. Helt klart ett bättre alternativ till den traditionella chokladkladdkakan. Måste provas!

Recept Vaniljkladdkaka med Toscatäcke

Kladdkaka

150 g smör

4 dl socker

2,5 dl vetemjöl

1,5 msk vaniljsocker

3 ägg

1 nypa salt

Toscatäcke

75 g smör

1 msk mjölk

1 msk mjöl

0,75 dl socker

100 g (2,5 dl) mandelspån

Dra på ugnen 175 grader. Smält smöret, tag från plattan, rör sedan i socker.

Blanda de torra ingredienserna och ha sedan i dom i smörsockerblandningen. Ha sist i äggen och rör om.

Smöra och bröa en springform 24 cm. Ha sedan i smeten. Grädda ca 20-25 minuter, efter ca halva tiden ska toscan på.

Blanda alla ingredienserna till toscatäcket i en kastrull. Värm på svag värme utan att koka, då skär sig toscan, tills den blir lite seg. Ha sedan på toscan på kladdkakan som varit ungefär halva tiden i ugnen. Var lätt på handen så det inte sjunker igenom kakan och ta lite i taget.

Fortsätt gräddningen och höj ugnen till högsta de sista ca 5 minuterna. Sedan klar att njutas. Kanske med en god kopp kaffe.

Gillar

Kommentarer

kajsajohansson4,
Herreguud vad det där lät gott alltså! 😊
www.elvafika.se
Anniola NILSSON
,
Vilken hit!!!! Den godaste kladdkakan jag bakat på mycket länge!