Tigerkaka

Tigerkaka är nog en kaka de allra flesta känner igen. Här kommer i alla fall mitt bästa recept för att lyckas med denna traditionella kaka.

Recept Tigerkaka

Smet

200 g smr

2.5 dl socker

3 ägg

4 dl vetemjöl

1 dl mjölk

1 tsk bakpulver


Smak till 1/3 av smeten

1.5- 2 msk kakao

0.5 tsk vaniljsocker

1 gnutta salt


Smak till 2/3 av smeten

rivet skal av 1 citron

1 msk vaniljsocker

Dra på ugnen 175 grader. Rör rumstempererat smör och socker poröst. tillsätt sedan 1 ägg i taget. varva mjöl, mjölk och bakpulver. Dela sedan smeten i två olika bunkar, 1/3 del i den ena och 2/3 delar i den andra. Smaksätt enligt receptet ovan. kakao/vanilj i den lilla och citron/vanilj i den andra. Smöra och bröa en sockerkaksform. Varva den ljusa och mörka i formen och rör försiktigt runt. Grädda ca 1 timme i ugnen, nedre delen.

Gillar

Kommentarer

IP: 173.231.62.73