Cupcakesemlor

En riktigt god Cupcakesemla slår det mesta, med egengjord mandelmassa och lite vaniljsocker i grädden. Mums! Kan knappast bli bättre. Semlor i alla dess varianter är det som hägrat senaste åren. Min favorit är absolut Cupcakesemlan, helt klart utan tvekan. Det är lite nytänk utan att egentligen frångå den traditionella semlan allt för mycket. Om man inte gillar semlor för att de är för torra eller smaklösa då tycker jag att ni ska prova den här. Det blir 12 muffins av receptet som man sedan kan dekorera efter behov. Har inga problem att äta en av dessa utan att dekorera dom heller för den delen. Sjukt gott. Måste provas!

Recept Cupcakesemlor

3 ägg

2.5 dl socker

5 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

1 msk kardemumma

140 g mandelmassa

150 g smör

3 dl mjölk

Fyllning

ca 200-300 g mandelmassa hemmagjord (recept här)

ca 8 dl vispgrädde

Florsocker till garnering

Dra på ugnen 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en skål, riv i mandelmassan, gärna hemmagjord fast gjord på skalad mandel. Smält smör och blanda med mjölken.

Vänd ner de torra ingredienserna och mjölkblandingen i äggvispet. Sikta gärna i de torra ingredienserna.

Ställ ut stora formar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 3/4 delar. Grädda 20-25 minuter.

Låt svalna helt. Vispa grädde tillsammans med lite socker och vaniljsocker. Hur mycket beror på hur många du garnerar åt gången. ca 8 dl till alla cupcakes, alltså typ 2/3 dels dl till varje cupcake. Häll upp i en spritspåse med valfri tyll, gärna en lite större.

Gör gärna egen mandelmassa, mitt recept hittar ni här. Det receptet räcker nästan till alla cupcakes, vill man vara på säkra sidan kan man göra dubbel sats.

Skär fyrkanter ur muffinsen, gröp ur lite med en liten sked. Häll upp det i en skål tillsammans med mandelmassan. Ta en klick grädde i och blanda till en jämn kräm.

Lägg tillbaka fyllningen i cupcakesen. Spritsa grädde ovanpå och lägg tillbaka locken. Pudra med florsocker.

Klart! Kan inte bli bättre, en vinterdag som denna.

Gillar

Kommentarer

MrsHenriksson
MrsHenriksson,
Ser super goda ut 😜
nouw.com/mrshenriksson