Vår tid på Zanzibar börjar lida mot sitt slut. Våra dagar har mestadels bestått av sol, bad och kritvita stränder. Låter bilderna tala för sig eftersom de sammanfattar våra dagar väl.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Älskar palmer, älskar baddräkten, älskar henne...

OCH älskar min bikini med ananaser!

Likes

Comments

Efter många timmars resande och väntande har vi äntligen anlänt till Zanzibar!!!

Hela lördagen spenderades på en buss genom hela landet med destination Dar Es Salaam, en resa som tog över 12 timmar. Vad vi inte visste var att detta bara var början på vår långa resa. Vi färdades sedan med tuctuc genom staden till ett litet hostel, som överträffade våra väldigt låga förväntningar. Efter en nästintill sömnlös natt begav vi oss sedan till färjeläget där vi skulle ta båten över till Zanzibar. Efter mycket väntan och ett tålamod som sedan länge var borta fick vi tillsist stiga på färjan. Knappt två timmar senare hoppade vi i land och väl framme på ön väntades ytterligare transport till vårt boende, en bilfärd på ca två timmar.

Även här är vi positivt överraskade av vårt boende och är övertygade om att vi kommer trivas bra! Våra två första dagar har spenderats på stranden och vi är båda överens om att det var väl värt all väntan och allt resande.

Likes

Comments

Innan jag kom till Afrika och började mitt volontärarbete på ett barnhem hade jag en idé om hur allting skulle vara. Den idén försvann snabbt när det inte alls visade sig vara som jag tänkt mig.

En sak som jag inte visste var att barnen faktiskt inte bor på barnhemmet, utan endast spenderar en del av dagen där. Det är som en slags förskola, där de förbereds inför skolan. På barnhemmet är det just nu ca 50 barn i åldrarna 2-6 år. Eftersom många är föräldralösa bor de flesta i grannområdet hos någon släkting eller närstående. En vanlig dag på barnhemmet består av två lektioner, engelska och matte, samt två raster varav en är lunchrast.

I fredags var det "playday" vilket innebär lek och rast hela dagen. Det var även vår sista dag på barnhemmet. Det kändes såklart väldigt tråkigt och sorgligt. Det känns konstigt att vi aldrig mer kommer träffa alla barnen som vi kommit så nära under så kort tid. Vår sista dag avslutades, som alla andra dagar, med circle där alla står i en ring och sjunger ramsor tillsammans. Men denna gången sjöng barnen en avskedssång för mig och Gabriella och avslutade med att springa fram till oss och överösa oss med massa kramar.

Likes

Comments

I fredags morse vaknade vi skräckslagna av en mansröst i huset som ropade hallå. Vår första reaktion var att gömma sig under täcket, innan vi förstod att det var vår safariguide som var en halvtimma tidig, då vi flög upp ur sängen och in i bilen.

Första safaridagen åkte vi till ngorongorokratern. Tanken var att vi skulle åka in i kratern men istället åkte vi söder om den där vi kunde åka offroad bland de vilda djuren. Vi hade turen att komma nära både lejon och geparder!

Andra dagen besökte vi Tarangire National Park. Förväntningarna var höga eftersom alla hade sagt till oss att i slutet av dagen kommer vi tänka ungefär "whatever, it's just another elephant". Men efter att ha kört runt i lite för många timmar utan att ha sett varken elefanter eller några andra djur var tålamodet sedan länge borta och besvikelsen stor. Strax innan vi lämnade parken hamnade vi dock plötsligt mitt i en stor elefantflock, både jag och Gabriella blev helt lyriska och kunde tillsist lämna parken nöjda och belåtna.

Mina förväntningar på safarin var väldigt höga, kanske lite för höga, men jag känner mig ändå nöjd. Det var verkligen en häftig upplevelse att få komma så nära djuren i dess naturliga miljö. Men efter över 20h fast i en bil var det trots allt skönt att komma hem till huset igen.

Likes

Comments

Hejhopp!
Nu ska vi snart packa våra ryggsäckar igen för ett nytt spännande äventyr, denna gången bär det av för safari!!!

Redan tidigt imorgon bitti blir vi upphämtade och sätter fart mot ngorongorokratern och fortsätter sedan på lördagen till Tarangire nationalpark. Det ska bli så kul, vi är supertaggade.

Denna veckan har det blivit korta dagar på barnhemmet. Barnen har blivit hemskickade redan innan lunch eftersom det inte funnits någon mat till dem. Jag och Gabriella ska därför handla mat nästa vecka så att barnen kan få lunch på dagarna.

Likes

Comments

Efter en ganska lugn andra vecka, bjöd istället helgen på nya spännande upplevelser.

Lördagen började med en danstävling här i stan som vi självklart kikade in. Det var både dansuppvisningar och dance battles, det sistnämnda var helt klart roligast. Alla var sjukt duktiga på att dansa och jag är så imponerad av att de har så lätt för att improvisera, det sitter liksom bara i kroppen.

I söndags bar det sedan av mot staden Moshi och ut i djungeln till de varma källorna. Alltså, herregud vad fint det var. I det klarblåa vattnet simmade både fiskar och sköldpaddor och ovanför svingade sig aporna mellan trädtopparna.

Likes

Comments

Nu har det gått en vecka sedan vi kom till Afrika. Alla dagarna här går väldigt mycket upp och ner och likaså humöret. Vissa stunder känns allting så fantastiskt och livet så enkelt, medan andra stunder vill man bara hoppa på nästa flyg till Sverige och aldrig lämna tryggheten.

Allting är väldigt annorlunda här från hemma. Människorna, mentaliteten, omgivningen, maten, livsstilen och levnadssättet, för att bara nämna några saker.

Jag tycker om att livet är så enkelt här. Alla lever efter uttrycket hakuna matata vilket innebär no worries, och man tar verkligen dagen som den kommer och njuter av livet som är nu utan att oroa sig över morgondagen. Alla är även väldigt trevliga och pratglada, de älskar att både få och ställa frågor och berättar gärna om vad de gör och om sin kultur. Samtidigt är livet här väldigt mycket tuffare än hemma i Sverige. Det är många som inte har särskilt mycket pengar och vissa som inte ens har mat för dagen. Det finns barn som inte har möjlighet att gå i skolan eller ens har tak över huvudet. Detta medför såklart att många är mycket desperata, vilket ibland kan kännas väldigt påfrestande. Det är saker som man ofta hör om men det känns så långt borta och därför blir det svårt att verkligen förstå det. Nu är allting plötsligt mycket närmre, och att få se det med egna ögon tror jag är ett måste för att förstå att detta är verklighet för många. Det är så många gånger här nere som det har känts som att man är med i en film, som att allting är iscensatt och inte på riktigt. Man kan liksom inte föreställa sig hur saker och ting är utan att ha fått uppleva det själv.

Vår resa har ännu bara börjat, men det känns redan som att vi har lärt oss massor och jag är så himla glad att jag får uppleva detta livet som är så långt ifrån mitt vanliga liv hemma i Sverige. Denna första veckan har bjudit på både hemlängtan och tårar men också väldigt mycket skratt och häftiga upplevelser som sent kommer glömmas.

Likes

Comments

Idag har vi varit på ytterligare ett äventyr, denna gången ute i djungeln.

Först åkte vi picky pickys, typ som taxi fast man åker på en motorcykel, en bit upp på ett berg. Sedan fortsatte vi till fots genom djungeln, där vi både fick klättra och gå genom vattnet för att tillsist komma fram till ett vattenfall. Det var verkligen hur fint som helst, hela naturen och omgivningen är så vacker. Det kändes nästan som att vi var inklippta i en film eller något liknande för det ser nästan overkligt ut.

Det var en ganska lång och jobbig promenad så nu är vi helt slut, men det var helt klart värt det!


(Skulle publiceras igår, söndag)

Likes

Comments

Igår besökte vi en masaiby! Det var minst sagt en upplevelse, en väldigt märklig och rolig sådan.

Vi fick se hur urbefolkningen bodde i små hyddor, prova deras kläder som bestod av ett par tygbitar som man knöt runt sig, samt se deras otroliga dans. De var så glada och ville gärna att vi skulle fota och filma deras uppträdande. Det var jättekul att se och vi fick oss ett gott skratt.

Likes

Comments