Vilka ponnyer! Först ut idag var Iia som fick trimmas lite gran i ridhuset på crk. Hela ridhuset var tomt så hon fick chansen att verkligen sträcka ut sig. Till en början så fick hon gå framåt med ett jämt stöd i munnen tills hon valde att släppa i munnen och söka sig neråt. Samtidigt som hon behöll samma goda tempo. Vi gjorde mycket tempoväxlingar, att hon skulle lyssna både framåt och tillbaka. Det gjorde hon galant. Hon är så fruktansvärt lättlärd och arbetsvillig. I galoppen fick hon även där sträcka ut sig, över hela ridhuset som är ca 80 m långt. Det tyckte hon var jätte roligt! Det som är så himla roligt med henne är att hon alltid vill framåt, så när jag samlar upp henne på kortsidorna så lyssnar hon utan att varken dra emot bettet eller sakta av. Jag behöver bara krama tygeln lite så kortar hon upp sig och går på tygeln. Detta känns väldigt bra inför våren! Nu får hon bearbeta det här under sin vintervila. Imorrn får hon gå ett lugnt pass på banan här hemma och sen väntas en lång vintervila för henne!


Sen så hade jag hoppträning för Mia med Pim, Till en början så var Pim väldigt seg. Jag fick inte upp något riktigt tempo så då sa Mia att jag skulle gå på henne med spöt vid skänkeln vilket hon lyssnade bra på. Då var det även lättare att komma rätt fram till hindret. Vi skuttade kanske 70 cm med fokuset på att hon skulle fram och att jag skulle vara noggrann med vägarma.

Det var superlärorikt att träna för Mia och det vill jag gärna fortsätta med! Men till helgen ska jag hopptävla med Pim och sen ska även hon få sin vintervila.

Tyvärr filmade inte mamma som vanligt....men det kommer säkert filmer framöver!😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Idag har jag ett lite mer tätt schema. Snart ska jag och mamma iväg med Iia till CRK. Hon ska bara vänja sig vid att gå i ridhus, åka transport och allt som ingår i det. Jag brukar bara rida ett helt vanligt pass precis som jag gör hemma, om inte lite kortare. Sen ikväll/em kl 15.30 ska jag träna för Maria Grane med Pim. Det ska verkligen bli jättekul! Jag brukar ju inte hoppträna så ofta då de hoppträningarna som jag har varit på inte gett mig så mycket. Jag har bara tränat med mamma och det har räckt för mig. Men nu när vi har hittat Maria så tänkte vi att vi kan testa. Tror att jag kan få ut mycket av den träningen!

Likes

Comments

Den här ponnyn ger mig så sjukt mycket kärlek! Den dan han lämnar mig så kommer jag nog inte vara hel efter det....

Idag så var det meningen att jag skulle fösa Tore lite på våran lilla bana.....men ponnyn vägrade gå ifrån mig, det var inte så att han var på mig för att tigga utan han tyckte bara att det var konstigt att vara på den banan. Så det fick bli lite mys och NH. Han lyssnar verkligen på mig till hundra % och ser mig som ledare. Han följer efter mig som en liten hund exakt hela tiden och han lyssnar på alla signaler jag ger, såsom backa, följa efter, när jag går mot hans rumpa så flyttar han på den mm. Jag tror att det är otroligt viktigt att ha ett starkt band med sin häst för då blir det lättare att ha en bra kommunikation i ridningen. Det har verkligen hjälpt mig och Tore! På vintrarna när det inte har gått att rida så har NH-träningen kunnat stärkt vårat band trots att jag inte red. Det har gjort så att vi litar mer på varandra, vi har lärt känna varandra och jag har kunnat tagit över ledarrollen som han hade i början när jag hade honom. Om man har en häst som kastar av en och gör som den vill i ridningen så kan det vara väldigt bra att bra att börja med att ta över ledarrollen från marken, innan man ska försöka bestämma över den på ryggen.

Det är en mer naturligt att ta över ett ledarskap från marken än att sitta på ryggen och göra det, därför så vill jag skapa ett starkt band mellan mig och ungponnyerna från marken medans jag utbildar dem. Då tror jag att det kommer att vara lättare att lära dom nya saker och komma igenom eventuella problem bättre.

Likes

Comments

Åhh vad jag längtar och ser fram emot mina år med Puff och Iia! Det känns liksom som en ny start i livet. Nästa år är det bara c-ponny och uppåt som gäller vilket både är sorgligt och roligt. Jag fick ha ett perfekt sista b-ponny år som lyfte mig så sjukt mycket som ryttare. Men nu har jag växt ur b-ponnyerna och har istället något helt fantastiskt att se fram emot! Att få utbilda mina nu helt egna hästar till SM nivå. Dom har båda gångarterna för att kunna komma så långt. Och jag är helt övertygad om att de båda kommer att ha en stark arbetsvilja och ett starkt med mig!

Men ni kanske undrar, men Pim då? Jo, jag äger ju inte henne och tyvärr har hon inte riktigt de kvalitéerna i dressyren som behövs för de högre klasserna....jag tycker kanske inte att vi är "the perfekt match". Hon passar lite bättre till den som vill tävla de lägre klasserna, rida ut i skogen och ha en bästa kompis. En perfekt första ponny! Så jag har nog kvar henne i något år eller så, sen så får vi se vad som händer...hon är mer en hopp ponny och jag är inte riktigt den rätta ryttaren till att utbilda henne inom hoppningen. Men nästa år så ska vi ändå ut och tävla lite i både hoppning och dressyr vilket ska bli superroligt!

Men jag hoppas att ni vill följa Puff och Iias utveckling som nog både kommer att ha fram-och motgångar❤

Likes

Comments

Halloj! Idag blir det ännu en ganska lugn dag! Iia ska ridas ett lite hårdare pass på banan, tror att det blir mycket övergångar i skritt och trav, tempoväxlingar i alla gångarter mm. Tore ska förmodligen longeras men jag tror att jag lägger mamma på det jobbet, hehe. Stallet är redan färdigt, gjorde det innan jag åt frukost i morse. Ikväll ska mamma ha lektioner någonstans som jag inte kommer ihåg😂 Jag tror att jag följer med då för att jag har ju typ inget att göra. Vi får se om jag kanske även går lite på banan med Puff tränar stanna, backa och att han ska följa efter mig. Vi gjorde lite sånt igår vilket han tyckte var jätteroligt. Älskar verkligen valackar! Dom är så himla lätta att visa vem det är som är ledare för. Igår följde Puff efter mig hela tiden när jag gick runt på ridbanan. Det är den kommunikationen som jag vill ha med mina hästar! Tycker verkligen om min lilla bebispownie❤

Likes

Comments

Idag har det varit en väldigt chill dag. Jag startade dagen med att gå ut i stallet, släppa ut hästarna, göra stallet och sedan äta frukost i sängen och titta på youtube. Sen kom mormor och morfar och gav oss lunch. Efter lunchen så gick vi ut i skogen, Jag red Pim, och mormor och morfar tog en varsin hund. Jag red lite fram och tillbaka på vägarna medans dom gick med hundarna. I skogen rider jag utan nosgrimma med ett tredelat bett, dels för att jag vill variera både med och utan nosgrimma och olika bett. På tredelade bett så hänger hon sig mer på bettet och blir låg, vilket är bra att hon blir i skogen. På tvådelat så är det lättare att reglera henne i formen vilket är bra att kunna göra på banan.

Igår så red jag ett hårt konditionspass med Pim på banan med små sockerbitar som vi hoppade runt på i nästan 10 minuter i varje varv. Både jag och hon blev väldigt trötta vilket inte händer så jätte ofta.

Sen så red jag även Lakrits som inte riktigt var sig själv igår. Han har inte blivit riden så mycket av Rosie (sin ägare), utan han har varit med på mycket ridlektioner under den senaste tiden. Vilket betyder att han inte riktigt har blivit riden i den formen och i det tempot som han brukar.... Så han var lite jävlig och lyssnade inte så mycket framåt och i handen. Men Rosie ska rida honom lite mer fram tills helgen så att jag kan få ha ett bra genrep på lördag!

Nu ska jag bara ta det lungt.....sitter just nu i sängen framför datorn med en skål med äppelpaj och vaniljsås bredvid mig. Här stannar jag nog en timme till innan jag går ut i stallet och myser lite med Puff❤


Likes

Comments

Som jag vet så har jag varit väldigt oaktiv fram och tillbaka här på bloggen.....men ni borde nästan ha lärt känna mig vid det här laget. Jag har bara haft FÖR mycket att göra. 4 hästar att rida per dag+minst ett prov i skolan per vecka. Det går nästan inte ens det....

Men nu så är det höstlov vilket betyder att jag blir lite för rastlös, kände att bloggen kunde få lite mer tid nu. Nästa vecka så ska Pim och Iia få sin vintervila som ska vara i ca 2 månader. Det betyder att jag kommer ha jättelite att göra (rida 1 häst, Tore och sitta in Puff). Jag kommer att få beställa min nya mobil på fredag vilket gör att jag lättare kan ta finare bilder och kanske till och med börja vlogga till kanalen igen. Känner att en ny mobil kommer hjälpa mig mycket i de sociala medierna.

Annars så är det trots att det är lov ett ganska fullspäckat schema den här veckan. Ikväll ska jag iväg till storfors och träna med Lakrits, storhästen, på torsdag ska jag både iväg med Iia till ridhus och träna lite och kanske iväg med Pim och träna för Mia Grane i hoppning. På lördag ska jag hopptävla med Pim sista gången för iår i Åmål och rida Lakrits även då. Och finaly- på söndag ska JAG rida MÖNSTRING för children på strömsholm. Det ska verkligen bli så så himla kul och lärorikt! Även och vi inte blir uttagna till något landslag så är bara tanken på att jag ska få kritik från några av Sveriges mest rutinerade dressyrryttare helt galet! Nu är det bara träning, träning och ännu mer träning som gäller fram tills dess!😍

Likes

Comments

Hallåj! Nu är jag tillbaka här igen! Det gick bra på både engelska diagnosen och hos tandläkaren. Likaså med hästarna! Pim fick skutta riktigt högt idag. Men dock så blir jag ju lite osäker när vi klättrar upp till de höga höjderna så det blev några missförstånd och stopp....men ponnyn vill ju alltid hoppa trots att jag lägger henne jättetaskigt....LA, 1 m hoppade vi vilket är höjdrekord. Är trots allt jättenöjd över henne och det är så roligt att hon verkligen vill utvecklas! Det känns som att hon är inne i en riktigt bra period just nu😍✨

Exet då? Ja med honom gick det ju ganska bra. Han "kröp in" väldigt mycket i hinderna i början och det var svårt att påverka honom. Men när vi höjde lite mer så hoppade han mycket bättre! Typiskt Exet😂 Kan själv sa han....haha!!😂

Istället för att rida ut i skogen på Tore så fick även han hoppa lite eftersom vi ändå hade hinderna framme. Han fick hoppa lite studs och gud så jobbigt det var för honom! Han fick ta i väldigt mycket och jobba ordentligt genom ryggen. Studsen var uppbyggd såhär: 1 bom på marken, en upphöjd bom, 3 högre hinder, en upphöjd bom och till sist en bom på marken, 2,5 meter mellan varje bom. Dom tre högre hinderna blev som högst 60 cm som är ganska högt för en b-ponny. Han tyckte att det var väldigt kul iaf och galoppen blev betydligt mycket bättre än vad den vanligtvis är när jag hoppar!😍

Likes

Comments

Hallåj! Idag händer det lite grejer! Jag ska bland annat till tandläkaren 13.20 vilket betyder att jag ska åka från skolan kl 12.30. Jag tog ledigt hela eftermiddagen då jag inte vet hur länge det kommer ta att fixa tandställningen. Även fast jag egentligen kommer hinna till den sista lektionen så är det inte värt att behöva åka hem med bussen en hel timme efter det...... Sen ska jag även hoppa Pim och Exet, och rida ut i skogen på Tore! Det blir nog bara något enkelhinder jag ställer upp för jag vill inte hoppa så jättemycket eftersom att jag ska tävla på lördag med Pim!

Nu ska jag ha engelska diagnos och sen väntar en lång SO-lektion och en svenskalektion! Önka mig lycka till!!

Likes

Comments

Halloj! Hur är det med er? JAg har tyvärr haft för mycket att tänka på för att hinna skriva här! Det är som det brukar bli....att jag startar bloggen, skriver några inlägg och sen tar ännu en paus. Men nu lovar jag er till 99% att jag verkligen ska försöka hinna med och orka skriva.

Jag kan ju börja med att berätta om helgen. I lördags tävlade jag i laget med Spira som var högbrunstig...kände det på henne redan i fredags då hon stod imot och inte riktigt var lika bjudande på hinder. Första fasen i LD+ (lagklassen) var hon bara så himla vrång, tjurig och ja ni vet väl hur märrar är..... De andra i laget var dock felfria vilket gjorde att även jag fick starta omhoppning. Och tur var det för då ni, då ville den lilla märren hoppa! Dock så ville jag inte satsa för mycket eftersom hon stannade ut sig i grunden. Vi blev felfria där och laget hamnade precis utanför placering. I Lc som jag även startade med henne var hon lite sur igen vilket ledde till ett stopp och en rivning i grunden för att jag la henne fel på hindret. Är ändå nöjd med henne och det är faktiskt första gången jag får vinna över henne!💓Även i söndags tävlade jag men då var det dressyr DM på hammarö med Tore. Uppvärmningsklassen var samma som DM klassen, LA:2. Jag fick tävla mot en d-ponny i uppvärmningsklassen. På framridningen kändes han inte riktigt lika framme som han känns hemma. Och han var desamma i båda klasserna. 63% i första och vinst och 61% i andra vilket jag inte riktigt höll med om....då han kändes mer framåt och lydig i 2:a än 1:a klassen....men men...det är nackdelen med dressyr.... Eftersom att vi är det ända b-ponnyekipaget som tävlar på så hög nivå i värmland, dressyr så var jag själv och vann guld! Även fast man kanske borde tycka att inte det guldet är värt så mycket så är jag ju faktiskt den bästa b-ponny ryttaren i dressyr i Värmalnd!🌟

Nu ligger dessutom Tore ute på annons, så om det är någon som letar en vacker och duktig läromästare för dom högre klasserna så är det bara att skicka PM!

Tack bästa Nils Lidén för att du kom och fotade oss på DM!😍 Fler superfina bilder från Nils kommer snart upp på bloggen!

På söndag eftermiddag så fick jag även rida Tores ägares fina dressyrhäst! Det var verkligen jätteroligt och lärorikt😍 Jag har aldrig fått känt hur en travlängning, öppna, sluta ja you know it känns!😉 Superkul och vi får se om vi kanske åker ut på några tävlingar längre fram om det fortsätter att funka bra!!!

Sämsta bilden jag vet....men så blir det när man screenshotar från ett videoklipp filmat i ett mörkt ridhus😉

Vad har hänt annars då? Jo vi har bland annat filmat in en försäljningsfilm på Tore som jag ska redigera. Sen så har jag även testat ett nytt bett på Pim! Ett tvådelat vilket jag helst annars vill undvika att använda eftersom att det kan vika sig upp i gommen på hästen. Men jag gav det en chans och jävlar vilken skillnad! Hon var som en helt annan häst som helt plötsligt gick att påverka. Hon var mycket gladare och mjukare i munnen. Tror det även kan bero på att det är ett sånt bett som smakar sött. Märkte att hon blev mycket mer skummigare i munnen än vad hon brukar vara....vilket är ett bra täcken på att hon trivs med det!

Och vad händer idag då? Jo jag ska rida både Tore och Exet på banan (dressyr). Sen kl 17 ska även Kristinehamnsposten komma och göra ett reportage om mig! Jätteroligt!😍

Likes

Comments