Penang, Malaysia: 6. week

Sidste uge i praktikken er nu gået - desværre - for jeg nød så meget at arbejde der og jeg havde fået et rigtig godt bånd til min klasse og kollegaer på skolen, så det var ret hårdt at skulle sige farvel i fredags. Det føltes lidt som at forlade drømmejobbet. Min mentor, som er min klasses lærer, overraskede mig med en tale foran hele Key Stage 2 til Assembly, hvor han gjorte mig til “Star of the week”. I talen sagde han en masse rosende ting om mig som lærerstuderende og som person. Det var jeg helt i chok over, og jeg blev så rørt. Min klasse lavede også en masse overraskelser, hvor de sidste to dage havde haft meget travlt med at lave ting til mig. Så der fik jeg en masse fine og søde tegninger, billeder og en masse hilser fra dem alle, herunder også en far, min lærer og hovedlæreren fra Primary. Eleverne ville også gerne have billeder med mig, inden jeg smuttede. Det var så sødt, og jeg er så glad for alle de ting, jeg har fået af dem. Derudover havde klassen med deres lærer også købt en bog om Georg Town og en pose med jordkloden på. Det er jeg også super glad for. Specielt fordi at posen hentyder til noget, som vi i klassen har haft sammen - hvilket var mit billedkunstforløb, hvor vi var fælles om at samle skrald op fra naturen for at hjælpe vores jordklode. Denne strandtur er klart en af mine bedste minder fra min praktik, og jeg er sikker på, at det også har sat sig et positivt præg hos eleverne med deres store engagement for vores klima under vores tur og efter vores tur. Udover at det også var en super hyggelig strandtur, vi havde sammen!

Efter vi havde sagt farvel til skolen, startede vi vores weekend ud med en tur til Spice Tropical Gardens i Batu Ferringhi. Naturen var super smuk, hvor vi også så kæmpe sommerfugle og skildpadder, og senere var jeg så heldig at se to kæmpe, sorte egern lege rundt i junglen. Jeg troede ikke, at egern kunne være så store! Så det var nok også sådan én, vi havde set rende rundt på ledningerne, hvor vi bor.

Om lørdagen tog vi til Georg Town, hvor vi tog til to chokolade-museer, hvilket var gratis at komme ind til. Derudover så vi det populære “the blue Mansion”, som havde nogle virkelig smukke farver og flot arkitektur. Det var en meget betydningsfuld mand, som har boet der. Dernæst tog vi til “China House” og smagte de populære kager. Jeg synes, ikke min kage var noget at råbe hurra for, så her behøver jeg ikke at tage hen igen. Her mødte vi en musiker, som skulle spille i Georg Town de næste to dage. Det var hyggeligt nok at snakke med ham. Efter vi havde spist kage tog vi til Penang Hill for anden gang. Denne her gang ville vi nemlig gerne se “The Habitat Penang Hill”, som man skal betale ekstra for. Det var super flot at se. Dog var det desværre ret skyet, så solnedgangen blev ikke helt som forventet, men det var stadig en smuk udsigt. Efter solnedgangen blev vi først tilbage på en nat-tur i junglen af personalet. Her så vi to aber sove i et træ, en ret stor edderkop og en ny art af krabber, der lever i en bestemt plante og kun på Penang Hill. Det var klart besøget værd!

Om søndagen tog vi til Queensbay Mall for at shoppe, så Signe kan nå at få mere med sig, inden hun smutter hjem om mandagen dagen efter. Her mødtes vi med én af vores kollegaer fra Tenby og hendes søster til frokost. Herefter tog vi til et madmarked i Georg Town for at mødes med en anden kollega og hans kæreste til aftensmad. Det var super hyggeligt at se disse igen. Vi sluttede aftenen af med en tur til Reggae bar i Love Lane for at mødes med vores venner fra første uge af. Det havde vist været lidt for længe siden, at vi havde været der, så det var også super hyggeligt at se dem igen! Det var alt i alt en god sidste hel-dag, Signe og jeg havde sammen her i Malaysia. I næste uge vil jeg udforske Malaysia lidt mere, indtil jeg tager hjem om torsdagen. Så de sidste dage skal bare nydes.

Xoxo,

Synes godt om