Penang, Malaysia

I dette her indlæg vil jeg give dig en kort beskrivelse af mine anbefalinger, hvis du også en dag tager til Penang. Jeg boede i Penang i 7 uger fra januar til februar måned dette her år, hvor jeg hver dag oplevedet noget nyt. Mine anbefalinger vil således være dem, som var mine favoritter, og som jeg ikke kunne have været foruden. Yderligere beskrivelser af dem kan du også læse om i nogle af mine ugentlige indlæg fra Malaysia, som du kan klikke videre til i de tilhørende uger, som står i parentes ved siden af, hvor jeg har valgt de indlæg, som siger mest om anbefalingen. :-)

Seværdigheder

1. Rainbow Skywalk (uge 7)
Dette sted er klart byens bedste udsigt, og jeg synes personligt, at det slår Penang Hill, hvilket jeg ikke selv troede kunne være muligt.

2. Vandreturen til (og fra) Turtle Beach (uge 7)
Vandreturen var klart den bedste del af turen, trods at jeg elsker strande. Turen gennem junglen var så smuk og fredfuldt, og så er det win-win, at man samtidig også får god motion ud af denne vandretur. På vejen er der også skilte med forskellige facts, som kan være ret interessant, da man bl.a. får viden om stedets fortidshistorier - hvilket man i dag kan se spor af.

3. Georg Town
Herunder "Love Lane" og Chew-klanens pælelandsbyer (unesco) (uge 1) og gadekunsten (uge 1) + (uge 2). Selve byen er en seværdighed i sig selv, da den skiller sig en del ud fra resten af Penang. Mange foretrækker Love Lane en fredag aften, hvor der er godt gang i gaderne, og stemningen er festlig og god. Her er der mange hyggelige barer og restauranter. Desuden er Georg Town også super kendt for sit street art, som man kan se flere steder i gaderne, hvor mange af disse kan du interagere med også. I Georg Town finder du også Chew-klanens små træhuse, der står på pæle over vandet. Det var noget anderledes at se, folk også kan leve og bo på denne her måde. Jeg har ihvertfald ikke set noget lignende før, og folk, der boede der, virkede til at være ret åbne med at forbipasserende kunne kigge lige ind i deres hjem, hvor døre og vinduer stod pivåbent lige ud til den smalle gangbro, som gik mellem disse huse.

4. Kek Lok Si templet (uge 1)

Dette er klart det største tempel, jeg har set hidtil nu. Det er dog så stort, at vi desværre ikke nåede at se det hele, men det, vi så, var super smukt og dekoreret med mange detaljer. Udover dét, så har den også en virkelig flot udsigt, da den er placeret højere oppe på et bjerg.

5. Penang Hill (uge 3) + (uge 6)

Her kom jeg gerne flere gange, og det var også mit favorit udsigtsted, indtil jeg oplevede Rainbow Skywalk. Så stedet her tager nu 2. pladsen for at have en virkelig smuk udsigt over byen fra toppen af dette bjerg. Her kan du også betale ekstra, og så kan du komme ind til "The habitat", hvor du kan komme endnu højere op på en udsigts-platform, og du kan gå på lange smalle broer mellem den tropiske skov - hvis du er der til nat-turen, så følger du med en guide tilbage, hvor du kan få lov til at se det dyreliv, der kommer frem om natten. Her så jeg det mærkeligste - en mini krabbe, der lever i en plante! Disse krabber er kun blevet set her af alle steder i hele verdenen, og de blev set i 2016. Den her krabbeart er nok den eneste krabbe, jeg ikke er bange for. Guiderne virkede også ret imponeret over dem, eftersom de ikke plejer at leve sådanne steder.

6. Monkey Beach (uge 1)

Dette sted er mit yndlings-sted, når det gælder strande. Du kan vælge at gå eller sejle herud. Stranden har en del boder, og så kan man ride på hest eller prøve nogle vandaktiviteter (mod betaling). Sidst, men ikke mindst, så kan du selvfølgelig også opleve vilde aber, som holder til her og bare nyder livet - de var ihvertfald ikke til at overse, sådan som de i flok sprang rundt omkring. Det var ret fedt at se! Stedet levede fuldkommen op til dens navn.

7. Tropical Spice Garden (uge 6)

Denne tropiske havde meget at byde på af forskellige arter af planter. Det var bl.a. et område, hvor du kunne se de farlige planter for mennesker, og læse om, hvad de kan gøre, og hvad vi som mennesker (desværre) har brugt dem til. Det var ret vildt at læse om, at nogle planter f.eks. kunne gøre dig blind. Der er dog markeret skilte til disse planter, så du er ikke i tvivl, når du er der. Derudover var haven også bare smuk i sig selv, og så havde de en lille café, hvor man kunne drikke te.

8. Badelandet "Escape" (uge 5)

Badelandet rummer bl.a. verdens længste vandruchebane. Her var der også en "diving-show", som vi så, hvor der bl.a. blev sprunget ned fra en 25 meters vippe. Det var en ret veludført show. Udover badeland er der også et aktivitetsområde, hvor man bl.a. kan komme op i trætopene og klatrer.

9. Natmarkedet i Batu Ferringhi (uge 4) + (uge 5)

Her er der hyggelige og billige boder, som man kender dem med al mulige af forskellige ting. Når du er her, så vil jeg også råde dig til at tage en smut ned til stranden, hvor du kan få god massage, men også god mad på én af mine favorit spisesteder "Bora Bora".

10. Avatar-garden (uge 2)

Kan du også lide filmen "Avatar"? Hvis ja, så synes jeg, at du skal tage en smut forbi her. Det er ikke det største sted og koster ikke mere end 1RM, men det er alligevel meget sjovt at se med de mange lys- og farver.

Rundrejse ved penang

Da jeg var i Penang, så var én af rejsens store højdepunkter at bruge vores forlænget weekend på øerne Langkawi og Koh Lipe, som ligger rigtig tæt på Penang, og de er derfor nemme at komme til. Det var faktisk mine kollegaer fra skolen, som anbefalede disse øer. Langkawi er tættest på, hvor du bare kan tage en bådtur på et par timer eller en meget kort flyvetur dertil. Derfra kan du tage videre med båd til Koh Lipe, som igen tog ingen tid - og så var sejlturen forbi en masse øer også super smuk! De fleste af mine kollegaer havde været på Langkawi, men de af dem, som også havde været på Koh Lipe, sagde, at Koh Lipe havde de flotteste strande med det klareste vand af disse to øer. Penang's strande var desværre ikke klart i vandet, hvorfor man ingenting kunne se igennem vandet (hvilket jeg ikke var så tryg ved, eftersom jeg så flere blive brændt af brændmænd), desuden havde jeg også snorkelmaske med, som ikke kunne bruges her, så jeg havde helt klart set frem til at kunne bruge den på disse to øer. Langkawi havde lidt mere klar vand, hvor jeg i hvert fald kunne se mine ben lidt igennem, men her kunne snorkelmasken heller ikke bruges - det kunne den til gengæld på Koh Lipe, hvor vandet var helt fantastisk. Her så jeg masser af forskellige arter af fiske og smukke farverige koraler i lilla og grønlige farver! Har ikke set et fiskeliv som dette før, og det var bare helt vildt at opleve så tæt på.


Både Langkawi og Koh Lipe havde et virkelig fedt natteliv langs stranden med barer, restauranter og ildshows. Jeg vil dog sige, at jeg personligt blev helt forelsket i Koh Lipe. Øen er ikke kæmpe stor, strandene er lækre, og så er viben på hele øen, så hyggeligt! Øen er så tropisk og festlig, at jeg faktisk sagde, at den minder mig om Bali - bare alt det gode samlet et sted. På Koh Lipe havde vi 2 overnatninger, så det var en lille smagsprøve. Jeg er derfor ikke færdig med at opleve denne ø, og jeg MÅ derfor tilbage igen. Måske på en ø-hop tur? 3 overnatninger er fint til at få oplevet noget, men jeg vil mene, at man sagtens kan bruge en lille uge der på ihvertfald 4-5 overnatninger.

Shopping

1. Gurney Plaza (uge 1)

2. TESCO

3. Natmarkedet i Batu Ferringhi (uge 4)

SPisesteder

1. Crepe Cottage (uge 4)

2. Bora Bora (uge 5)

3. Hazel's Murmur

3. Ingolf's Kneipe German Restaurant

4. The Top (uge 7)

5. Madmarkedet ved Island Plaza (uge 5)

transport i penang

Hvis du vil have dig en billig chauffør, så er det meget anvendt og anerkendt at bruge appen "Grab" dernede. Hvis du vil gøre det endnu billigere og køre for næsten ingen penge, så har de også et udmærket offentligt system med busser. Her kan du bruge appen "Moovit", som har samme funktion som rejseplanen. Det virkede også fint for mig. Du skal dog have kontanter i bussen, så gem dine småmønter, for meget mere koster det ikke her.

Jeg håber min opsamlede guide her var behjælpelig. Lad mig vide, hvad du tænker herunder.

hvad synes du om min opsamling?

Xoxo, Ida

Synes godt om

Kommentarer