Penang, Malaysia: 2. week

Endnu en uge er gået, hvor vi også har fået oplevet en del ved siden af skolen! Vi har set lidt af nærområdet, hvor vi bl.a. i tirsdag tog til et marked, der foregår hver tirsdag i vores område, som vores værtsfamilie anbefalede os. Der kunne man få mange gode ting samt mad og drikke til næsten ingen penge, hvor vi bl.a. prøvede en masse forskellige små retter af, som smagte vild godt! Min favorit var klart de friturestegte grønsager med ost kaldet “moko”. Det var super hyggeligt at se markedet og prøve forskellige ting, så det gør vi gerne igen de næste tirsdage!

Om fredagen tog vil til Georg Town igen for at se mere af det flotte streetart og spise på et anbefalet marked fra en rejsebog samt prøve en anbefalet gadekøkkenret fra bogen også. Retten hedder “chat klat teow”, som er flade risnudler stegt med rejer, muslinger og kinesisk pølse med bønnespirer og purløg. Til at starte med gik retten fra at være det bedste, som jeg havde smagt hernede, indtil jeg spiste det sidste, hvor der åbenbart gemte sig noget af en “muslingeart”, vi ikke ved, hvad er. Det var ikke østers, men det kunne det lige så godt have været, for det gav mig samme reaktion. Det kunne jeg ikke spise, og det samme galt for Signe, der kun lige stikkede tungen på det. Så den ret gik fra det bedste, jeg havde smagt til det modsatte... så den ret anbefaler jeg ikke, medmindre du godt kan lide noget, der minder om østers. Det var dog en oplevelse alligevel, som vi ikke vil glemme. Haha.

Vi havde savnet lidt god morgenmad, så vi tog til vores nabo, som er flamingo hotel, der havde et lækkert morgenmadsbuffet. Så fik vi samtidigt også lige tjekket ud, hvordan den så ud indefra. Vi kan nemlig se den fra vores vindue af. Efter morgenmaden fik vi en kæmpe velkomst af en stor gruppe malaysiske drenge, som ville have billeder med os, hvor de sagde, “welcome to Malaysia!!”. På hotellet mødte vi også én af hotellets gæster, der hedder Hak, og som er fra Hong Kong. Ham fald vi i god snak med, og så viste det sig, at han blev 30 den dag. Vi valgte at fejre hans dag sammen, hvor vi tog til Botanisk have. Her så vi en masse aber, hvor jeg for første gang så en sort abe med hvid pels rundt om øjnene. De lignede lidt en blanding af pandaer og aber. De var mere menneskesky, så vi var heldige at se så mange på nær hold. Signe blev også jagtet af en abe derinde, hvilket var mega komisk for os andre, hvor hun bare løb skrigende væk fra aben. Da vi købte is, havde jeg også en abe efter mig, hvor jeg løb ind i isbutikken igen. Den endte så også med at løbe efter Signe, som jeg inde i butikken kunne høre, at hun løb skrigende væk. Den abe kæmpede så meget for det, så jeg valgte at give den resterne af min is.

Efter den botaniske have fik vi noget mad på et madmarked, hvor Hak gav noget lækkert skaldyr, fisk og satay, selvom vi også gerne ville betale - det var sødt af ham! Derefter tog vi til “Avatar garden”, som vores grab-chauffør fortalte os om på vejen til den botaniske have. Det var mega flot med alle de lys og farver. Det var ret fedt at se!

Søndag skulle være vores mere afslappet dag. Dagen startet ud med en tur i poolen, som Hak’s gæster på hotel Flamingo. Derefter tog Hak og jeg en tur på hver vores jetski, da han så gerne ville det som en fejring på hans fødselsdag, så det gik jeg med til for hans skyld. Det viste sig, at vi kun kunne få én jetski for de penge, som han havde fået af en organisation (siger han), så foreslog at han startede og så kunne jeg prøve bagefter. Dem, som står for jetskiene, er Signe og jeg blevet ret gode venner med, så de gav mig lov til at få min egen ved siden af gratis, så vi prøvede det samtidigt. Her prøvede jeg første gang at styre en selv, og det var sgu meget fedt! 😀

Signe og jeg kunne ikke rigtig finde ud af Hak, fordi han påstår mange forskellige ting og så nævner han pludselig om søndagen, at han er kendt i hele Hong Kong, hvor alle ved, hvem han er. De tror, vi ikke helt på, da han havde sagt nogle andre ting lørdag. Han har været ret hemmelighedsfuld omkring sig selv på medierne. Så vi synes nu det var meget fint, at han skulle hjem om søndagen, så Signe og jeg kan få noget tid sammen igen. Her valgte vi at tage til Gurney Plaza for at shoppe og se et stort “Chinese New Year” show. Showet varede et par timer, hvor vi så en masse flotte drage- og løve shows samt akrobatik.

Alt i alt har det været en god uge med en masse spændende oplevelser.

Synes godt om