Påske i Danmark med øl, bål og telt

Endelig er den savnede, varme sol kommet tilbage igen, og det skal da selfølgelig nydes, mens den er der. Så er vi så heldige oveni, at det lige er i påskeferien, det sker, hvor man kan få mest muligt ud af den.

Hvad er så oplagt at gøre her? Der er mange muligheder, men vi besluttede os for at være lidt primitive, og leve ude i naturen for et døgns tid.

Campinglivet

Det er noget, jeg altid har elsket, hvilket kan være fordi, jeg i hele min barndom på Lolland tog på campingture i weekenderne ret ofte med min familie, da vi havde en campingvogn der. Da vi flyttede til Sjælland, da jeg var cirka 10 år, så havde vi ikke campingvognen mere - hvilket min mor tydeligt også har savnet, så nu har hun for et par år siden igen fået anskaffet sig en campingvogn sammen med min papfar Jørn. Det var også dem, der gjorde, at vi kom på denne idé, da de også skal ud og campere i denne weekend. Da Gustav og jeg ikke ejer en campingvogn, så blev det bare med et telt i stedet for, hvilket også er hyggeligt - især hvis det regner, og man ligger inde i teltet.

Dét, jeg godt kan lide ved camping, er, at man kommer væk fra sine hverdagsrammer, som er virkelig afstressende. I dét at man kommer væk fra sine vante rammer og ud i naturen, så får teknologien også mindre indflydelse, hvilket skaber mere kvalititetstid sammen med dem, man er afsted med. På campingferier møder jeg ofte også nye mennesker, jeg falder i snak med, da folk her som regel er ret åbne, hvilket også er noget af det, jeg elsker ved det. Og så er man ude i naturen i det friske luft - kan det blive bedre? I don’t think so!

Salvadparken

Nå, men nok om det. Gustav og jeg besluttede os for at tage til Salvadparken, der ligger på Sjælland mellem Roskilde og Jyllinge. Her er der mulighed for sol på den åbne plæne, der er to sheltere, bålpladser og et toilet, og så ligger det ud til Roskilde Fjord - så dette sted kan godt anbefales. Her kom der også nogle af vores venner og joinede os.

Vær’ dog obs. på at shelterne skal bookes. Det var vi ikke selv klar over, indtil der kom en far med sine to børn og sagde til os, at han havde booket den shelter, vi nu havde sat os ved. Her fik vi også af vide, at bålet nok også hørte med shelteren (selvom det ikke står nogen steder). Denne lukket attitude gad vi ikke gøre mere ud af, så vi rykkede os bare over til den anden shelter, hvor vi fik booket 4 sovepladser, så vi ikke kunne smides væk igen. Der var således også plads til at andre også kunne sove der. Her mødte vi så et par, der allerede havde slået sig ned der, men de var rigtig åbne og flinke, og vi var enige om, at bålpladsen der er for alle, og alle er velkommen til at være med. Er det ikke også sådan, det burde være? Vi ville ihvertfald gerne være et bedre eksempel. Der kom således også to andre unge gutter, hvor det viste sig, at den ene var Emil, som jeg har gået på efterskole med. Det havde vi det ret sjovt med, og de joinede også vores hyggelige fællescamp. Vi faldt i god snak alle sammen, hvor vi endte med at lave mad sammen og delte det med hinanden. Vi var ikke nærige, og vi havde det kanon skægt sammen langt ud på natten.

Telt VS bil

Da vi skulle sove, så var det ikke særlig varmt længere. Det var faktisk blevet så koldt, at vi ikke kunne holde varmen længere i teltet, selvom vi var Gustav, jeg og Max under to dyner og et tæppe. Så det endte med, at vi efter 20 min. rykkede os op i bilen, tændte for varmen der, og så kunne vi sove. Jeg troede ikke, det var muligt, at sove så godt i en bil. Så hvis man ikke har et telt, så kan en bil også sagtens bruges - har jeg lige fundet ud af. Her sov vi så til kl. 10 om morgen, hvor solen igen var blevet god. På denne dag (som var i forgårs) nåede jeg dog at blive rød, så fremadrettet må jeg lige huske solcremen.

Intern konkurrence

Gustav og jeg havde også lige en konkurrence om, hvem der først kom i vandet i år. Gustav benægtede tanken om, at jeg ville hoppe i vandet, da han mente, det var for koldt til det - det skulle han ikke have gjort, for mens han var væk for en kort stund i forgårs, så tog Emils ven, Johan, og jeg ud for at hoppe i vandet - og vi kom faktisk i! Det var ikke bare et lille dyp, vi blev der faktisk længere end det. Det var dejligt forfriskende at hoppe i på sådan en solrig dag, og vandet var ikke så koldt igen, når man først var kommet i! Så nu har jeg også været i vandet i år. Hehe

Har du også fået nydt den lækre sol, og hvordan har du gjort det? Andre forslag tager jeg gerne i mod med kyshånd.

Xo, Ida

Synes godt om

Kommentarer

inge
,
Rart at høre, at I tog i bilen og sov resten af natten. Vi lå i campingvognen uden varme dog, og vi halvfrøs.
Selvfølgelig er en bålplads for alle der ligger i området (Her Salvadparken.
idanielsenx
idanielsenx,
Ja okay - så er det ikke så underligt, at vi ikke kunne klare teltet 😄 Godt nok, så var vi ihvertfald ikke galt på den! 👏🏽🤩
nouw.com/idanielsenx