Malta, 1. uge

Kort om ugen

Vores første uge på Malta er nu gået. Vi ankom mandag aften den 7. juni på vores hotel ved 23 tiden, hvor vi først tager hjem igen den 30. juni.

Planen var oprindeligt, at vi skulle være i Marokko fra den 7.-23. juni, men da der stadig er indrejseforbud for danskere grundet corona, så bestilte vi en ny ferie ugen inden afrejse, hvor vores valg blev Malta, fordi ingen af os har været der, og det vil vi begge gerne opleve. Desuden viste det sig også, at kunne gøres endnu billigere, så vores ferie er lige blevet forlænget med nogle dage ekstra.

Et af vores fly på hjemrejsen blev dog aflyst et par dage inden afrejse, så vi måtte købe nogle nye flybilletter hjem, hvilket gjorde, at vi fik et par dage oveni også. For ferien på Malta har vi så givet cirka 1100 kr for fly hver, og 1600 kr hver for vores hotel “Topaz Hotel”, som er super lækkert. Hotellet har et stort poolområde og fed beliggenhed. Ligesom vi kunne tænke os! 😊

På grund af corona er her ikke så mange turister, men det kan vi egentlig godt lide, da der ikke er så proppet alle vegne. Dog skal man bære mundbind alle vegne i det offentlige, når du ikke er ved pool, strand eller sidder ned. Så når du går på gaden, selvom der ikke er andre mennesker, så er det et krav at bære mundbind. Det kan godt være ret varmt om dagen, men om aftenen er det okay. Man vænner sig dog lidt til det, og så planlægger vi mest at være ved vandet, når det er varmest på dagen. De er heller ikke så strenge med det hernede mere, så vi selv og mange andre er også blevet lidt loose med det - og hvad vi har oplevet, gør politiet heller ikke noget ved det.

Denne her uge har stået på god en blanding af en masse afslapning ved pool og strande, hvor vi også har se nogle byer og deres seværdigheder an.

Vores by “Bugibba” har nogle hyggelige gader ved vandet, hvor der også er mulighed for at bade på noget, de kalder for strande - jeg vælger at kalde det “stenstrande”, da der ikke er noget sand. Vi var ude på en af dem, som hedder “Qawra Point Beach”. Stranden er rigtig god at snorkle i, da vi så en masse fisk i vandet her.

Vi fandt hurtigt ud af, at det offentlige system fungerer rigtig godt her på Malta. Der kører hele tiden busser og med appen “Tallinja”, så kan man nemt finder busruter, hvor det tager ingen tid at komme rundt til byerne omkring os.

Her har vi bl.a. brugt en dag i middelalderbyen “Mdina”. Den er super smuk og helt unik. Super fed oplevelse i sig selv!

Byen Mosta har vi også været et smut forbi for at shoppe lidt, da vi så de havde nogle fine butikker på vores bustur hjem fra Mdina. Det lykkedes mig også at finde lidt at købe med hjem her.

Derudover har vi også været på den vestlige side af øen, hvor vi startede på stranden “Golden Bay”. Derfra vandrede vi videre til stranden “Ghajn Tuffieha Bay”. Naturen og udsigten omkring dem var klart det smukkeste og fedeste oplevelse ved disse strande. Her oplevede til gengæld også nogle rigtige “sandstrande” - så de findes også her på Malta! 🏖☀️

Ugen i billeder

  • Travel

Synes godt om

Kommentarer

rejseguideafguld
rejseguideafguld,

Nøj!! Nogle dejlige billeder! Malta er bare fantastisk!

nouw.com/rejseguideafguld