Go follow your heart

Hej kære følgere

Er jeg den eneste, der føler ikke at have fundet sin plads i livet endnu, men alligevel har følt sig presset til at tage et valg på grund af samfundets forventninger og herunder uddannelsessystemet?

Jeg er som person meget spontan og eventyrlysten, og jeg elsker derfor at rejse og berige mig med en masse oplevelser rundt omkring i hele verdenen. Det er blevet sagt før, men for jer, der ikke ved det, så er noget af dét, jeg allermest vil med mit liv, er at rejse og opleve hele verdenen.

Dette snakkede jeg blandt andet med min veninde Malene om, hvor hun fortalte, at hun har en veninde, der har det på samme måde, hvor hun har valgt at stoppe sin uddannelse, sige bolig og arbejde op og flytte til Bali sammen med sin kæreste for 7 måneder eller måske længere tid. Dette er veninden blevet meget glad for, og hun lyder til at nyde livet og bare nuet.

Malenes veninde lyder til at leve det liv, jeg rent faktisk drømmer om, og det inspirere mig til at gøre det samme. I Danmark har man meget travlt med at skulle igennem uddannelsessystemet og ud i arbejdslivet, men hvorfor have så travlt? Jeg har ikke selv kunne undgå at blive påvirket af det, fordi jeg har skulle tvinge mig selv til at tage stilling til, hvad jeg vil i fremtiden og tage mig et valg af uddannelse senest 2 år efter, jeg gik ud af gymnasiet, ellers ville mit snit falde.

.... men nu hvor jeg tænker mig om, hvorfor skal jeg så have travl med at få mig en uddannelse? Er det for min egen skyld eller statens skyld? Hvorfor ikke lige stoppe op og tænke, hvad er det egentlig JEG gerne vil LIGE NU?

Jeg havde en drøm om, at jeg i mit sabbatår gerne vil ud og opleve verdenen et halvt til et helt år, men det nåede jeg desværre ikke, før jeg pludselig måtte videre i arbejdslivet. Jeg ventede nemlig på, at Gustav fik sabbatår, så vi kunne gøre det sammen, men før han fik sabbatår og ville have tjent pengene ind, så var tiden gået, til at jeg skulle starte i studie igen. Dette fortryder jeg nu i dag, at jeg ikke fik det gjort, mens jeg kunne.

Da jeg valgte lærerstudiet, fordi jeg havde været lærervikar, så tænker jeg samtidigt også, "hvad nu, hvis jeg var taget afsted i mit sabbatår? Var jeg så samme sted i dag? Havde jeg fundet en anden vej at gå i min karriere?" - dette kan jeg ikke vide, før jeg har gjort det.

Det er spørgsmål, jeg gerne vil finde svar på, inden jeg får færdiggjort min uddannelse, hvor en stor grund er uddannelses-loftet. En anden grund er fordi, jeg virkelig brænder for at rejse og opleve verdenen, og det er dét, jeg gerne vil lige nu, mens jeg stadig er ung og kan.

Derfor blev mit nytårsforsæt for 2019:
At finde ud af, hvornår og hvordan det bedst kan lade sig gøre for mig at tage til udlandet et halvt års tid i forhold til mit studie.

Jeg vil undersøge, om jeg kan læse videre i udlandet eller tage e-learning imens, eller om jeg skal holde en pause i studie, og hvornår det bedst kan lade sig gøre. Og hvis jeg holder en pause, skal jeg så tage en rejseguideuddannelse, som jeg har tænkt meget på i mit sabbatår eller tage på en grupperejse eller sprogkursus.

Så vil nogen af jer sikkert spørge, hvad så med Gustav? Og hvad siger han til det?

Jeg ville selvfølgelig aller mest ønske, at Gustav ville det samme, men han har ikke de samme behov for at rejse ud i verden lige nu, som jeg har, desværre.. Lige nu drømmer han om at starte på politiskolen som det næste. Denne her gang vil jeg ikke lade mig selv holde tilbage for det, jeg gerne vil, og jeg vil derfor tænke på mig selv og leve mine drømme om at rejse ud i verden (med eller uden ham). Dette respektere Gustav fuldt ud, da han også ved, hvor meget det betyder for mig, og han vil ikke være i vejen for det, hvilket jeg er glad for, selvom det helt sikkert vil være hårdt for os begge med distancen, men jeg ved, vi nok skal klare det.

Til slut vil jeg lige komme med et godt råd til jer fra mine egne erfaringer:
Husk at følge DINE drømme og udleve dem, mens DU kan

Xo, Ida

#thoughts #education #choices #meaning #life #followyourheart #followyourdream

Synes godt om

Kommentarer