Bali, Indonesien

Min kæreste, Gustav, og jeg havde i sommers fornøjelsen af at opleve Bali i 22 dage i august måned - hvilket var fantastisk!

Bali er et oplagt feriested, hvis man både er til en afslappende og aktiv ferie. Bali har den skønneste tropiske natur, jeg nogensinde har oplevet, med lækre strande, flotte vandfald, rismarker, vulkaner m.m. Der er også en masse kulturelle ting at opleve. De har mange flotte templer, ilddanse, deres indonesiske mad og deres traditioner, man ikke kan undgå at opleve. Befolkningen er også utrolig søde og hjælpsomme.

Man kan også opleve et land, der ikke er lige så udviklet som Danmark. Man skal derfor ikke være "sart", hvis man tager til Bali. For mig var det bare endnu en oplevelse. Når man var ude at gå i byen (specielt Ubud), så skulle man holde øje med, hvor man gik, for ikke at falde ned i et dybt hul i foretoget. Trafikken var desuden også ret kaotisk, og folk kører ret sindsygt. Der er ikke mange lyskryds, hvor nogle af stederne er det politiet, der navigere. Desuden er der mange, der kører på scooter, da det er meget nemmere for dem at komme frem på den måde, da de køre slalom mellem bilerne for at komme frem. Mange bære ikke hjelm, når de køre på scooter, og ofte sidder der flere på en scooter. Det er ikke underligt at se en familie på fire på en scooter med deres lille barn på måske 3 år stå foran. Jeg vil dog ikke anbefale (ligesom befolkningen fra Bali), at turister kører på scooter dernede, da der sker mange ulykker for turisterne dernede. Den store grund er nok pga. trafikken, som de fleste nok ikke er van til, men de køre også venstre kørsel dernede. Gustav og jeg kom selv for en ulykke på scooter i byen Legian, hvilket er grunden til, at jeg heller ikke anbefaler det. Jeg havde klipklapper på og sad bag Gustav, som kørte. Min fod ramte så ind i en anden scooter, hvor jeg fik "revet" to tæer fra hinanden med like en halv cm dybt sår. Da det ville tage for lang tid for en ambulance at kunne komme (pga. trafikken), så måtte vi køre videre på scooteren til vores hotel (der heldigvis var ret tæt på), hvorfra de kørte os til en klinik, hvor jeg fik nogen sting. De første to dage, skulle jeg holde mig helt i ro, og såret måtte ikke blive våd i en hel uge efter, hvilket er ret svært, når man er et sted som Bali.

Så mit råd til jer vil være, hvis du alligevel vil køre scooter:
Hav' ikke åbne sko på og hold dine fødder så langt inde på scooteren, som muligt
- og self. have hjelm på 👍

Et bedre råd ville være at tage taxaen i stedet for I Ubud kan taxaerne godt snyde én for prisen, selvom det stadig er meget billigere i forhold til Danmark. Vi fandt nemlig ud af, da vi kom ud af byen Ubud, at man kan downloade en app for en gruppe taxaer, som gør det langt billigere og er mere "anerkendt". Hotellerne udenfor Ubud bruger også disse taxaer, hvilket var grunden til, at vi fandt ud af det. Med sådan en taxa skulle vi i alt kun af med 400kr for en heldagstur til forskellige steder rundt omkring på Bali, hvor vi var på to forskellige strande og en tempel, mens taxamanden ventede, så det var virkelig billigt.

For at snakke om noget helt andet, så er det meget normalt for en familie på Bali at have 3 hunde, hvor de ofte får lov til at gå rundt løst og passe sig selv (også udenfor huset og familiens grund). Kæledyr bliver vist ikke set som kæledyr på samme måde, som vi gør i Danmark. Nogen hunde kan godt virke ret fjentlige, men vi har ikke oplevet, at de har gjort os noget udover at gø. Så man skal altså ikke være bange for hunde, hvis man tager til Bali (vi oplevede det dog mest i Ubud). Der er dog også nogen hunde, som er glad for menneskelig kontakt, vis man viser dem interesse. Vi oplevede fx en hund, der fulgte os rundt noget af vejen i byen og en anden hund, der fulgte os hele vejen hjem til hotellet, og lige så snart vi kom til hotellets reception, så gik den selv hjem. Det var egentlig ret sjovt.

Seværdigheder

Der er mange seværdigheder på Bali, så du kommer helt sikkert ikke til at kede dig!
Derfor kommer der her min top 5 liste af mine anbefalinger:

Nr. 1: Dreamland Beach, Tabanan

Vi erfarede, at det er godt at spørge de indfødte til råds, da de anbefalede os at tage til denne strand. Da vi boede i byen Kuta, besluttede vi os for, at det var en god anledning for os at tage ned og se den sydlige del af øen, hvor vi på vores vej vil besøge denne strand. Da vi ankom til stranden, så forstod jeg godt, hvorfor den blev kaldt "dreamland beach". Af alle de strande vi havde set på Bali, såsom i byerne Kuta, Legian og Sanur samt øen Nusa Penida, så var denne klart den flotteste. Jeg har ikke set en strand før, hvor sandet var lige så hvidt som denne, mens vandet havde den flotteste tyrkise farve. Hvis man er til strande, så er dette er klart et must at besøge! (billederne herunder er forresten uden filter)


Nr. 2: En heldagstur til Nusa Penida

At tage til øen Nusa Penida er helt klart et besøg værd, hvis man er til flot natur samt flotte udsigter! Vi bestilte vores tur gennem www.getyourguide.com (klik her) , hvor vi fik en guide med som hentede os fra hotellet af i Kuta, hvorfra vi kørte til vores båd i Sanur., som sejlede os til Nusa Penida. På vores tur rundt på øen kom vi forbi Broken Beach, Angels Billabong og Kelingking Beach hvilket var en hel unik oplevelse hver og en. Vores sidste stop på denne tur blev Crystal Bay, hvor vi fik os en god og tiltrængt frokost samt noget afslapning på stranden. Vores guide var rigtig flink og gav rigtig god service, hvor det hele kørte som smurt - vi skulle blot læne os tilbage og nyde turen.


Nr. 3: Lempuyang Temple

Hvis man gerne vil opleve kulturen på Bali, så vil jeg gerne anbefale turen forbi dette flotte tempel. Templet er en af Bali's højeste og ældste. Stedet er ret turistet, hvor man kan stå i kø til at få taget billeder af sig selv ved templet, imens kan man nyde den flotte udsigt ud over bjergene. Køen går dog hurtigt frem, og inden man når at tænke over det, så er det pludselig ens tur.


Nr. 4: Tukad Cepung Waterfall, Bangli

Dette sted vil jeg kalde for en af Bali's skjulte skatte. Dette vandfald gemmer sig nemlig under jordens overflade. Vejen til vandfaldet og selve vandfaldet er super flot. På vejen ned til vandfaldet går man ned af en lang trappe gennem junglen - for enden af den er man omgivet af en unik natur, hvor man går langs vandets løb fra vandfaldet, til man kommer til en grotte, hvor dette meget flotte og unikke vandfald befinder sig. Dette sted er det mest fredsfulde sted, jeg kender - og turistet er det heller ikke.


Nr. 5: Monkey Forest, Ubud

Dette sted er ret populært at besøge, når man er på Bali. Stedet er i byen Ubud, hvorfor vi besøgte det i den uge, hvor vi boede i denne by. Stedet er unik på den måde, at aberne ikke er spæret inde, men bare godt kan lide at befinde sig i dette område, hvor personalet også tager sig af dem. Du har derfor mulighed for at opleve aberne tæt på her, og hvis du er heldig, så kan du opleve, de vilde aber hopper op og sidder på dig - ligesom jeg. Du må dog aldrig selv prøve at henvende dig til dem, da de kan blive aggressive, men lade dem henvende sig til dig. Jeg gjorde dét, at jeg satte mig ned i et sted, hvor aberne rendte rundt, hvor de kort tid efter kom til min overraskelse hoppende hen på mig,. Her klatrede 2-3 aber rundt på mig, hvor en af dem synes, det var sjovt at sidde på mine skuldre og lege med mit hår. Der blev jeg ret hurtig omringet af en masse turister og deres kamera, og personalet var ret hurtig til at være på vagt med deres slangebøsser. Det var nu en ret sjov oplevelse, jeg fik der.

Hvad kan det koste at tage til Bali med fly og hotel?

En ferie til Bali behøver faktisk ikke være så dyrt. Hvis man rejser lidt ude for højsæson (fx august måned), så kan man ligesom os få ferien til:

  • Flybilletter retur: 5.879 kr.
  • 3 hoteller for 22 dage: 3.200 kr. (inklusiv morgenmad)
  • I alt: 9.079 kr. pr. person

Herunder ses et eksempel på vores flytur:


Desuden er det også SUPER BILLIGT at leve der.

Udover billig overnatning kan du bl.a. få:

  • en frokost til 15 kr.
  • en lækker tre retters til cirka 80 kr.
  • en halv times nakke- og rygmassage for 15 kr.
  • akrylnegle på alle 10 fingre for cirka 200 kr.

På den måde kan det klart betale sig at tage til Bali til sammenligning med andre lande, hvis du er der i 3 uger +, da det er flybilleterne, der er relativt dyre.

Hvor skal man så bo?

Det afhænger meget af, hvad man er til. Gustav og jeg boede i byerne Ubud, Legian og Kuta med cirka en uge i hvert by.

Ubud er klart en by, jeg vil anbefale, at man oplever, da den ikke er så præget af turister og er derfor rigtig kulturel. Her er der rig mulighed for at opleve en masse ilddanse, se de flotte rismarker og meget mere. Ubud er nok den by, som ikke er lige så "udviklet", når det for eksempel gælder bygninger, som de andre byer, og man skal derfor ikke forvente den høje standard her - men det er jo også en måde at være autentisk i deres kultur på. Dét, at vi boede i Ubud, gav os en god følelse af, hvordan det er at være balineser, og jeg synes derfor, at jeg ikke kunne have været foruden dette. Derudover havde vi fra vores værelse på hotellet også den smukkeste udsigt over rismarkerne, som jeg aldrig vil glemme.

I Ubud boede vi på dette hotel: Suly Vegetarian Resort And Spa


Hvis man er mere til luksus, så skal man nok vælge at bo i Legian eller Kuta. Her boede vi på to meget lækre hoteller, som levede op til vores forventninger, og her skal man ikke være bange for at falde ned i dybe huller på fortorvet. Her er der også mulighed for at kunne gå ned til stranden, hvorimod Ubud lå ret langt inde på øen og var i stedet omgivet af rismarker.

I Legian er der meget by-liv tæt på stranden, hvor vi fik anbefalet hjemmefra at tage hen til Dobbelt Six Beach, som ligger på stranden i Legian. Efter vores oplevelse vil jeg derfor også gerne anbefale jer at tage til Dobbelt Six Beach, da der her er en helt unik stemning med en masse spisesteder ud til vandet og en masse live musik - her kan man også være heldig at opleve de specielle ilddanse på stranden, mens man sidder og nyder sin aftensmad med udsigt ud over vandet og fødderne i sandet.

I Legian boede vi på dette hotel: Fairfield By Marriott Bali Legian


I Kuta er der gode shoppingsmuligheder, da der ligger to shoppingcentre tæt på. Desuden er det også her, hvor Waterbom Bali befinder sig, hvilket jeg havde meget glæde af en af vores sidste dage, hvor jeg igen måtte få min fod i vand - men kun i pools. Det er et kæmpe vandland, og her kan man sagtens bruge en hel dag.

I Kuta boede vi på dette hotel: Holiday Inn Express Baruna Bali


Alt i alt vil jeg klart anbefale en tur til Bali - det var det hele værd, og jeg gør det med glæde igen! :-)
Og nu hvor vi ikke fik oplevet de populære Gili-ørne, så har vi også en god undskyldning til at komme tilbage igen

Xo, Ida

#bali #indonesia #travel #vacation #attractions #travelguide #experience #inspiration

  • Travel

Synes godt om

Kommentarer