Header

Många har frågat om vi tog reda på kön eller inte igår när vi var på rul och ja självklart gjorde vi det. Jag skulle nog aldrig klara av att hålla mig ifrån att veta, jag tycker att man får ett helt annat band till bebisen när man vet om det är en pojke eller flicka som ligger där inne.

Så vad blir det nu då? Jo Marley ska få en LILLEBROR! <3 Jag kan inte förstå att vi ska få äran att berika våra liv med ännu en underbar kille, helt otroligt vilken lycka!

Jag är fullt medveten om att det står jnui på ena bilden, men att försöka få bilder på denna killen är nog bland det svåraste som finns numera. Jag tappade räkningen på hur många gånger han vände upp och ner på lightboxen och alla bokstäverna åkte ut på golvet. Jag gav upp ganska fort om man säger så.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I morse när jag vaknade så kände jag mig helt plötsligt väldigt annorlunda och "tom" min mage hade krympt, näst intill försvunnit. Jag måste säga att jag blev väldigt förvånad då jag har känt mig väldigt stor denna graviditet men det måste ju bero på hur bebis ligger där inne och att den flyttat sig högre upp nu. Men det kickades igång där inne så då kunde jag slappna av, vår lilla vilding.

Idag på rul fick vi även ett nytt datum för beräknad förlossning, 8 juni, blev bara förflyttad en dag då det innan rul var 9 juni. Precis en månad efter Marley var beräknad då jag hade bf 8 maj när jag väntade honom. Men så nu är det nya veckor på lördagar som gäller framöver och inte söndagar!

Ursäkta stöket i bakgrunden, jag hade även en vild 2åring här på morgonkvisten.

Likes

Comments

Nu har vi precis varit på rutinultraljud och allt såg så bra och perfekt ut! 😍 En riktig liten vilde som vägrade att ligga stilla, som gjorde både kullerbyttor, sprattlade och sparkade runt. Men tillslut kunde hon mäta och titta så allt såg bra ut. Jag svävar på moln, kunde inte vara lyckligare. Vi ska få ännu ett perfekt och friskt litet barn! ❤️😭

Likes

Comments

Fostrets utveckling

Fostret i livmodern.Halva graviditeten har gått. Så här långt växer alla foster ganska lika. Men från och med nu blir det större skillnader mellan olika foster.

Fostret väger nu ungefär 350 gram och är runt 24 centimeter långt. Det har fått ögonfransar och kanske lite hår på huvudet. Svettkörtlarna blir färdiga nu, men fostret kommer inte att börja svettas förrän efter födseln.

Fostret har fått känsel och kan känna smärta. Det kan göra avancerade rörelser som till exempel bakåtkullerbytta.

I gravidkroppen

Många gravida kan nu känna att fostret rör sig i magen, men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Storleken på magen varierar från person till person. Det går inte att jämföra magen på gravida som är i samma vecka, det är så olika.

Från och med nu växer magen mer regelbundet eftersom fostret koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan.

Likes

Comments

Kom hem från jobbet för snart en timme sedan, jag har hunnit tagit mig ett bad med Mille och nu har myskläderna åkt på. Jag har lagt mig i sängen ett tag för att samla lite energi inför kvällen då vi får middagsbesök. Jag vet dock inte riktigt hur jag ska ta mig upp då det är svårt att slita sig när bebis i magen väl har kickat igång och man ligger och känner sparkarna mot händerna ❤️

Likes

Comments

IMarley ligger och sover sen ca 2 timmar tillbaka, K spelar playstation och jag ligger i soffan, slappar och äter vindruvor. Jag tror vi fick matkoma hela bunten efter dagens middag vilket idag faktiskt inte blev soppa utan jag var sugen på kött, så då blev det kött. Grillade kotletter med ben, grillad svamp, vitlök och paprika, pommes, bea och tzatziki. Vi verkligen älskar vår bordsgrill som vi fick i julklapp av mamma och pappa, den har verkligen använts flitigt sedan jul, minst en gång i veckan faktiskt! Den är så enkel att använda och köttet (eller vad man nu väljer att grilla) blir så gott!

Imorgon vankas jobb för min del så jag ska nog snart krypa ner i sängen med min lilla skrutt, som för övrigt har varit mycket piggare idag.

Likes

Comments

Vad är det för väder? Alltså vilken kyla! Jag som bara har hållit mig inomhus de senaste dagarna fick mig en chock när jag klev ut genom dörren imorse, -18 stod det i bilen och i appen då... Helt galet om ni frågar mig. Jag verkligen hatar kyla, jag ser verkligen inget positivt med det för fem öre. Hade livet sett annorlunda ut hade jag utan tvekan flyttat och bott i Turkiet under vinterhalvåret!

Men jag sitter på jobbet just nu och väntar på att kl ska slå 05.15 så jag kan låsa upp dörrarna. Vi mår betydligt bättre både jag och Marley, men Marley fick ändå vara hemma en extra dag ifrån dagis så han är riktigt pigg och alert efter helgen.

Jag hade mer än gärna krupit tillbaka ner bakom lillrumpan den där i morse när väckarklockan ringde 👇🏼 Men här var vi inte så pigga någon utav oss...

Likes

Comments

Jag har sovit som en kratta i natt, feber har jag haft men sedan är det så jobbigt att veta att Marley är dålig så minsta lilla rörelse från honom så flög jag upp för att se så han var okej.

Idag har Marley lite mer ork i alla fall så vi lekte lite med play doh på morgonen innan Lillgubben blev för trött och det var vara nappen och kaninen som dög. Jag har fått tagit ledigt från jobbet idag så det blir bara mys hela dagen idag också.

Likes

Comments

Här hemma har det inte hänt mycket idag. Marley vaknade och var varm som en kamin och febern har bara blivit värre under dagen. Det är så hemskt att se sitt barn hängig, man vänjer sig aldrig. Sedan har vi haft tur då Marley (peppar peppar) nästa aldrig är förkyld och aldrig heller åkt på magsjuka. Men nu jäklar slog förkylningen till och jag och Marley har legat i sängen hela dagen och ätit glass. Det var tur att jag var ledig idag, men jag har dock fått tagit ledigt imorgon så vi kan ligga hemma och kurera oss Mille och jag.

Någon som däremot varit pigg som bara den idag är bebisen i magen. Den har verkligen kickat ordentligt hela dagen, så pass att jag till och med fick det på film! Verkligen roligt, och så otroligt lugnande nu när man känner rörelse varje dag.

Nu sitter jag med en kopp kvällste med honung i och ska snart göra kväll jag också som resten av familjen. Det lär nog bli lite sömn inatt, Marley har redan nu vaknat flera gånger sedan han somnade kl åtta och yrat pga febern, trots att han har fått alvedon.

Likes

Comments

Igår kväll låg jag och kikade på gamla magbilder från när ja väntade Marley. De flesta säger ju att magen växer fortare med andra barnet, och det kan jag inte göra annat än att hålla med om för jisses vilken skillnad det är! Det är inget somjag riktigt tänkt på innan men när man jämför bilder bredvid varandra såhär så ser man verkligen vilken skillnad det är.

Till vänster är bilder från vecka 19 och 20 när jag väntade Marley och till höger är magen nu i vecka 19.

Likes

Comments