EN BÄTTRE KVÄLL

Hey alla puddingar! Hur var er dag ?

Dagens planer blev lite ändrade för min del, men jag fick till min yoga i alla fall (väldigt viktigt!). Knallade också bort till affären och investerade i jordgubbar. Ett ljuvligt kvällsmellis vill jag lova! Pudding och bär är en utmärkt kombination (starkt tips från pudding och bärcoachen här)!

När jag skulle prova den här puddingen för allra första gången var jag väldigt skeptisk måste jag medge för endast hasselnötspuddingen som fanns tidigare var något av det äckligaste jag ätit- jag skojar inte! Den åkte rakt ner i soporna...Tur att chokladen hottar upp lite här i alla fall och nötsmaken inte tar överhand. Den här puddingen har faktiskt blivit ett återköp!

Vad blir ert fredagsgott ?

Svara gärna nedan också...

Vad tycker ni om puddingen ?

Please select one of these options.
Please select one of these options.
Please select one of these options.

Namaste

Gillar

Kommentarer

TILLBAKA MOT LIVET OCH DEN ALLRA BÄSTA IDA || DEL 6

Del 1 hittar ni Här, del 2 Här , del 3 Här , del 4 Här och del 5 Här

Nu ska vi knyta ihop påsen och avrunda med den sista delen av min berättelse att gå från ätstörning till en hjärnskada... En låång väg tillbaka men jag har lärt mig SÅ mycket om mig själv!

(Jag vill bara förtydliga att jag har fått göra lite småändringar som att betydelsen för dansen finner ni nu på Förra kapitlet )

Men nu tar vi sista delen tycker jag!

Del 6

Det här är jag!

Mitt inre driv, envishet, kämparglöd, nyfikenhet, viljan att utvecklas och lära mig mer, utmana, inspirera mig själv och testa nya saker har tagit mig framåt. Personlig utveckling är viktigt för mig! Jag älskar att skriva och vara kreativ!

Svårigheterna

Idag lider jag inte av balans och koordinationssvårigheter, tack vare sjukgymnastik och dansen. Jag lider däremot av hjärntrötthet och flera kognitiva nedsättningar. Som t.ex. bearbeta information, komma ihåg information, hänga med när flera pratar samtidigt, ljud och ljuskänslighet (i min lägenhet och rum på skolan är det därför ofta mörk och rullgardinerna nerdragna). Jag är även enormt stress och presskänslig, har koncentrationssvårigheter över tid och energibrist som följer med hjärntröttheten. Som jag nämnde innan har jag inte kunnat sova ”normalt” sedan efter skadan och måste därför ha sömnhjälp dagligen. Med en hjärnskada är det faktiskt inte ovanligt att sömnen påverkas. Vakenhet och sömnbalansen rubbas kan man kalla det som.

Stöd och hantering

Jag behöver ofta stöd i samtal och viktiga möten, hjälp med pappersarbete. Att folk påminner mig är bra även om mitt minne är avsevärt bättre. Jag behöver tydlighet, struktur, rutiner och planering för att må bäst. Oväntade händelser ger mig stress. Att det är simpelt, en sak i taget. Det kanske går lite långsammare i utförande av en aktivitet eller diverse men jag kan slutföra det på mitt sätt, i eget tempo och gott om tid på mig. Att man hjälper mig repetera och "mala" när jag ska lära mig nya saker och ha acceptansen, förståelsen och tålamodet för att lära in nya saker är väldigt svårt för mig och det kan ta lång tid. Jag trivs bäst i en lugn, gärna bekant miljö med få intryck och låg ljudvolym.

Idag...

Jag jobbar än idag med min insikt och acceptera det faktum att jag inte kommer att kunna komma tillbaka 100 % till den gamla Ida med den "oändliga orken". Att kroppen och huvudet sviker när jag blir för trött och "stänger ner" helt i värsta fall. Hjärntröttheten påverkar mig otroligt mycket. Men är det också något jag har lärt mig på dessa år sedan skadan är att lärnings och läkningsprocessen pågår ständigt. Jag kan dock aldrig bli fri från hjärntrötthet eller bli "fixad" från min hjärnskada, men jag kan underlätta med strategier.

Och även om livet inte blev som tänkt blev det konstigt nog bättre och kan bli bättre! Jag jobbar inte med barn (som jag ett tag var övertygad om att jag skulle göra), men so what! Jag kommer heller aldrig kunna arbeta heltid och måste ha omfattande anpassningar i mitt kommande möjliga arbetsliv och vardag.
Jag inser också faktiskt hur mycket jag har utvecklats och växt som person och individ.
Jag känner mig tacksam. För livet, för vänner och familj, för dansen, för Furuboda som hjälpte mig att återta livet och hitta tillbaka till mig själv.

Vi behöver sprida kunskap kring hjärnskador för många vet inte vad det innebär och det finns mycket oförståelse. Mitt "handikapp" är vad jag kallar det "dolt". Jag sitter inte i rullstol, utan ser ut som en helt vanlig tjej i 20 års åldern och framstår väl som helt "normal" antar jag. En gång fick jag till och med frågan varför jag åkte färdtjänst för "jag kunde ju gå". MEN det handlar INTE om att jag kan GÅ...!

Ta också psykisk ohälsa på allvar innan det är för sent, som i mitt fall...

Tack för mig!

Namaste

Gillar

Kommentarer

QUICK UPDATE || LÄKARSAMTAL & CELSIUS

Hello darlings!

Ja, bruttan kikar in i alla fall för en quick update här...

Hemkommen från uppföljningen med min läkare. Han var sen så stressen kom krypande om jag skulle hinna med min bil hem...Men hann ändå med bilen hem, med en bra marginal också dessutom och samtalet gick bra! Vi ska göra lite justeringar, eller snarare tillägg i mediciner, så jag väntar med "spänning" kan man säga på effekt och resultat. Ibland känns det som jag bara pregar i mig ofantliga läkemedel, men det är nödvändigt (i nuläget i alla fall) med tanke på vad jag lider av...

Nu avnjuter jag den nya Celsius som är jättegod enligt mina smaklökar i alla fall!

Laddar och taggar för ett yogapass lite senare i eftermiddag och låter benen vila från springtur idag, vilket jag känner att jag behöver både för min kropp och den mentala energin jag ligger på nu (syftar på hjärntröttheten) efter läkarsamtalet...

Och mina vänner...ikväll eller i morgon kommer del 6 upp, so stay tuned!

Ha en fin fin dag!

Namaste

Gillar

Kommentarer