BLOGGTANKAR OCH SJUKSTUGA

God kväll i stugorna!

Här ekar det tomt, jag vet.
Tappade själv intresset för min blogg kände jag samtidigt som jag får lite "ångest" när den står stilla. Men jag får tänka att jag bloggar för MIN skull och för att jag tycker det är kul. Det SKA vara kul. Det är viktigt. Inte för att man ska prestera, press att pumpa ut massa inlägg och känner att det blir ett stressmoment. Läser någon är det väl bara ett plus men personligen tycker jag det är himla roligt att gå tillbaka i arkivet, se tillbaka och återuppleva. Ta del av tankar, reflektioner och se på bilder igen.
Bloggandet går helt klart i perioder och man har ofta mer eller mindre att dela med sig. Kan publicera två inlägg på en dag- en annan dag står det tomt. Men jag kan tycka att det är rätt kul att försöka publicera ett inlägg (minst) på en dag.
Vad tycker ni är lagom på en dag ?

Men också en anledning till att jag inte uppdaterat är att jag varit sjuk- och det ganska rejält! Det kom som en jävla käftsmäll och tog all musten ut mig. Det var jag inte beredd på måste jag säga. Är nu på bättringsvägen i alla fall och försöker återhämta mig så gott som det går. Få i mig något att äta igen och ta igen lite kcal som har kommit ut om man säger så...

Aptiten är inte där riktigt än så jag satsar på att få i mig sådant som är lättätet sagt säga och jag vet går ner så får jag satsa på lite bättre och vettigare mat när jag känner mig redo för det. Bara jag får i mig något tänker jag. Det är prioritet nu. Jag är kanske jättehungrig och sugen på mat i morgon eller kanske kan få i mig något mer till ikväll.

Barebells fudgemilkshake känns mycket roligare att dricka i denna underbart juliga smoothie-glas

Liquid joy

Önskar er en trevlig kväll!

Så kanske vi hörs i morgon...

Namaste

Gillar

Kommentarer

CHOKLADFUDGE MED SKUMTOMTAR

As promised...

Några kanske redan har listat ut vad jag rörde ihop men för er som inte gjorde det är det nämligen...

Chokladfudge med skumtomtar

Jag ska självfallet ge er receptet. Det är enkelt, snabbt att göra och såå gott!

Du behöver:
- 350 g mörk choklad (över 55 % kakao annars stelnar inte fudgen) Jag använde 70 %.
- 1 burk kondenserad sötat mjölk.
- Skumtomtar efter behag.

Gör så här:
Börja med att smälta chokladen på låg värme i en stor kastrull. Tillsätt sedan den kondenserade mjölken och rör ihop till en slät fudge. Rör ner hackade bitar av skumtomtar (som du med fördel har förberett innan. Jag skar en skumtomte i 3-4 delar.)
Tryck sedan ut fudgen i en bakplåtsklädd brödform och dekorera gärna med skumtomtar. (Eller lägger du på i efterhand som jag märkte var smidigast när du ska skära upp fudgen sen).
Låt stelna i kylen, skär i bitar och NJUT!

Det må inte vara det snyggaste upplägget och skärningen detsamma, inte det smidigaste- men jag lovar er ni MÅSTE prova. Himmelskt gott som kommer göra succé nu i juletider vill jag lova!

Namaste

Gillar

Kommentarer

WEEK MOTIVATION

Namaste

  • Nära Yngsjö

Gillar

Kommentarer