Recept || Ida sweeties

Detta bak blev heller inte riktigt som tänkt. Hade målat upp en perfekt bild på hur jag ville att det skulle bli men så skiter det sig lite på vägen. Men man måste ju prova i alla fall och det är bara att experimentera sig fram. Nästa gång kanske blir bättre.

Du behöver följande till dessa gotterierna som jag valde att kalla "Ida sweeties"

Gör såhär:
♥ Ställ hasselnötskrämen i kylen några timmar så den får en fastare konsistens (det kommer att behövas). Ju längre tid desto bättre.
♥ Krossa crispen och smält chokladen
♥ Forma bollar av hasselnötskrämen och rulla i cripsen
♥ Häll på den smälta chokladen och toppa med strössel
♥ Ställ in godisarna i frysen en liten stund så att de ska stelna lättare och för att förhindra att de flyter ut

Alltså vit choklad!

Rullade i crispen

Chokladen påhälld

Och lite strössel. Men de flyter ut! NEJ! Katastrofen är nära!

Fick agera snabbt och försöka fösa ihop allt igen och ställa in dem i frysen för det inte skulle gå rent åt helvete

Såhär blev slutresultatet i alla fall. Inte som jag hade hoppats på men dock SÅ gott! Gillar också de olika färgkombinationerna

Prova gärna och ge er respons! Ni kanske lyckas bättre än vad jag gör

Namaste

Gillar

Kommentarer

Här går det undan

Vilket trist väder! Jag har hållit mig inne och varit ganska produktiv. Storstädning, tvättning, pappersarbete (med hjälp av och hos mamma). Tittade till mina tomat och paprikaplantor som bara växer så det knakar. Alltså snart räcker inte uterummet till! Vi planterade i skolan men jag kunde inte ta hem dem till mig då jag inte var hemma på vardagarna så mamma har fått agera "tomat/paprikavakt", haha och det har ju gått strålande! Tack mamma! Tomatplantorna blir nu omöjliga att transportera men paprikorna ska nog gå bra.

Här händer det saker med två av paprikaplantorna

Nu varvar jag ner med Vaiana (äntligen!). Ser den på svenska men älskar ju den engelska låten till filmen How Far I´ll Go. Är nu inne på animerat och barnfilmspåret för tillfället. Vad kan man säga- det är mitt inre barn XD. Jag såg Mästerkatten här om dagen. Jag älskar ju Shrek och här har karaktären Mästerkatten (Puss In Boots) fått en egen film. Fattades ju bara! Kolla in filmen vet jag ;)

Hade hoppats orka baka idag också men när pappersarbetet var klart var jag helt slut. All städning och annat fix hade satt sina spår och tröttheten kom som ett brev på posten. Ibland kan man inte leva upp till sina egna ambitioner. Bakningen får nu istället vänta till i morgon eller någon annan dag i helgen. Dessa ingredienserna tänkte jag använda i alla fall. Kommer påminna om mitt förra godis. Har ni förresten testat ? Det finns under recept om ni vill prova! Receptet och bilder på gotterierna kommer under helgen, jag lovar- så håll utkik!

Kramar!

Namaste

Gillar

Kommentarer

En vanlig onsdag || Aprikosbomb

Hade en bra natt för jag sov extra djupt och tungt. Vaknade inte ens vid halv 6 som jag brukar. Jag har ju mina tider som kroppen alltid vaknar på och sedan brukar jag somna om och gå upp innan halv 8. Byter kläder och gör i ordning min frukost. Men mitt sömnbehov verkade vara lite mer denna morgon för jag var såå trött och somnade nästan till en film jag satte igång. Mer har jag inte orkat denna förmiddag än så länge. Har nu precis ätit en genialiskt halloumisallad med torkade och färska aprikoser (som gömmer sig där under). En riktig aprikosbomb med andra ord. Mums! Köpt hem bönpasta, champinjoner och minimozarella som jag ska ha senare i veckan.
Benet är lite bättre idag, som tur är men känns inte helt bra än. Ska försöka ta mig ut på en promenad i alla fall men ta det försiktigt och lyssna på kroppen. Hoppas att den håller någorlunda. Jag blir så rastlös om jag bara ska sitta i lägenheten resten av dagen. Annars blir det en lugn kväll med serie/filmtittande. Jag har nyss skaffat ett gratiskonto på Dreamfilm. Netflix är fruktansvärt sega på att få in nytt och jag har inget annat abonnemang än det. Har inte råd heller tyvärr.

Önskar er en bra onsdag!

Namaste

Gillar

Kommentarer