Invenstera i sig sjäv

Denna terminen och året är min målsättning, som jag har skrivit tidigare "att satsa på mig själv".
Jag vill och ska satsa på min hälsa, ha kul och njuta! Förra året var en "smak" på skollivet. Nu vet jag lite mer vad det innebär och jag börjar bli "lite varm i kläderna". Jag vill utvecklas och lära mig mer (både kunskapsmässigt för hjärnskadebiten och även fortsätta upptäcka nytt hos mig själv) för jag har så mycket mer och ge men behöver ofta tid på mig att "blomma ut". Det här är min tid och möjlighet!
Idag gjorde vi skattning om hjärntrötthet, vilket vi gör en gång mer termin. Jag misstänker att jag kommer ligga på lite lägre "poäng" denna gången (och kanske även ännu mindre i vår) dels p.g.a. jag känner att jag har fått mer kunskap och jag kan hantera hjärntröttheten på ett helt annat vis nu. Jag lär mig hela tiden!
M sa till mig idag (något i stil med att) hon tyckte det var så roligt att se att jag orkade mer nu när jag slipper pendla. Och det känner jag också! Jag har mer energi, jag känner mig gladare. Sedan har maten med säkerhet en del min energinivå att göra nu när jag också äter bättre. Jag får bättre möjligheter att fokusera på skolan och ta hand om mig själv på ett annat sätt nu när jag slipper åka fram och tillbaka varje dag. Även om det bara är en kvarts resetid är det faktiskt ett stressmoment och det tar (för) mycket energi. Nu slipper jag i alla fall tänka på det och jag orkar därför också mer. Jag har "investerat" lite i mig själv kan man säga.

Och med det orden säger jag god natt.. Jag förbereder mig mentalt och på alla sätt och vis kan man säga för "anhörig/familjehelgen". Vet att det kommer kosta energi men vi kommer säkert ha jättekul och det blir ju spännande så det kommer att vara värt det med säkerhet!

Namaste

Gillar

Kommentarer

Boost x 2

I går gjorde jag det! Jag framförde "Meneo", en nyligen färdigkoregraferad låt framför min klass och de fick hänga på så gott de kunde. Det var kul att framföra och visa en del av mig själv och mitt stora intresse. Och visst blottar man sig själv när man står där framme.. Jag var nervös och rädd att jag skulle få hjärnsläpp och glömma delar men jag satte det och jag får nog ändå känna mig nöjd och till och med lite stolt! Hade nog inte gjort det här förra året.. Vilken härlig boost det gav och jag är glad att jag vågade! Ska bara lita på mig själv min kropp och min förmåga. Jag kan ju det här. Kan tänka lite mer på detaljerna och framföra det bättre och "snyggare" kommande gånger nu när jag känner att jag nog klarar rörelserna men samtidigt är det viktigt att bara dansa med "hjärtat"! Framöver kommer det som sagt bli fler framförande när jag börjat bli mer "varm i kläderna".
Jag vill och ska fortsätta inspirera mig själv, göra det jag tycker om och ha kul så mycket kul samtidigt!
Står faktiskt inför en ännu större utmaning på lördag för ca 30 personer och jag har undrat lite vad jag har gett mig inpå, har jag tagit mig vatten över huvudet, klarar jag det här ? Men varför inte ? Jag klarar visst det här! Nu ska jag öva lite extra de kommande dagarna. I morgon rep. med klassen igen.

I går var jag ute och sprang igen efter ett litet uppehåll. Det var så skönt att komma ut i det fina vädret, få svettas och testa min kropp! "Formen" kändes överraskande bra (om vi nu kan kalla det form :P Men jag kommer dit så småningom..) Det är ännu ett litet mål jag har- att få en bättre kondition och en bli bra löpare och någon gång genomföra t.ex. en hinderbanelöpning. Det verkar så spännande och kul!
Nöjd också med de nya löparskorna! Bara fått sådan jäkla skav.. Aj aj! :( Det blir köpa skavsårsplåster snarast möjligt så är jag lite mer "fit for fight" igen!

Namaste

Gillar

Kommentarer

Beslutet

Nu är det ny vecka, jag är tillbaka på skolan efter en helg hemma och det nya tag som gäller! Jag har därmed också tagit ett beslut. Det är något jag faktiskt funderat över tidigare men inte "vågat" ta steget. Det gäller min viktresa mot målvikten och förhoppningsvis även mot friskheten. Jag är SKITRÄDD! Hur kommer kroppen att se ut och utvecklas, kan jag "hantera" detta o.sv..
Veckorna går så fort och jag börjar få ont om tid. Även om senaste "invägningen" gick bra är det inte riktigt "bra nog". Om jag ska hinna till målvikten till den nya bedömningen på den knappa tiden jag har kvar måste det ske en förändring och en planering. Därför lägger jag till en macka till frukosten och minst 3 frukter under dagen. Jag måste även vara mycket noga med att äta tillräckligt på huvudmålen. Frukosten är enklast för mig att äta. Det brukar det inte vara några "problem" och därför känns det enklast och naturligast att börja öka på där. Det är mycket möjligt att detta inte kommer räcka men då får jag bara lägga till mer i så fall. Kanske något fredagsgott också som en proteinbar eller lite mörk choklad.. ?
Känner mig långt ifrån redo. Kommer jag någonsin bli det ? Får bara att köra ändå! Jag har ett bra stöd och personer som vill mig väl men jag måste självklart göra "jobbet" själv.

Namaste

Gillar

Kommentarer