Tankesätt

Tankar spelar stor roll och därför har det stor betydelse om tankarna är dåliga och negativa och då trycka ner en eller glada och positiva och höja en. Jag tror det är viktigt att jobba med sitt tankesätt i många olika situationer och i det mesta man gör. Det är så lätt att vara negativ. Detta är jag själv väldigt dålig på och nog blivit en ”dålig vana” och lett till dåligt självförtroende och självkänsla. Jobbade jag mer med mitt tankesätt skulle jag säkert må bättre!
Sjukdomen säger åt mig saker och hittar på ”regler”. Det som är rimligt för någon annan är det inte för mig för jag tänker jag fungerar annorlunda.. Rätt blir liksom fel. Som att äta, vilket är det rätta och egentligen logiska är fel val, dåligt och förbjudet i ätstörningens perspektiv. Så varje gång jag äter vinner jag ju faktiskt!
Ångesten kommer i princip alltid efter ätande och i olika grad på vad och hur mycket jag ätit. Jag känner mindre ångest innan måltid och undrar varför det kan vara så.. Det känns liksom som maten som kommer ner i magen blir ångestklumpar. Ibland känns det som maten har förstört dagen eller jag inte ”förtjänar” maten, vilket ju är ganska sjukt.. Men när ångesten kommer är det bara att vänta ut den- för det lägger sig och går över till sist eller distraherar jag mig med något om jag känner det är extra jobbigt. Tycker det fungerar för mig.
Men som sagt åter igen är det viktigt att jobba med tankesättet och få känna att man mår mindre dåligt.

Namaste

Gillar

Kommentarer

Last days..

Varit lite sjuk men det var som tur ändå snabbt avklarat.. (mådde illa och spydde en gång.. :/) Är rädd för att spy efter det med matstrupen.. Men det blir mer ett orosmoment om man kräks frekvent. Då kan det kan bli riktigt farligt..!
Det kändes så långt bort att vara och bli frisk, och känns väl fortfarande.. Jag känner mig rädd. Men jag vill ha mer energi och att äta ”rätt”, nyttigt (med lite undantag här och där) och träna är väl bättre på alla sätt och vis..! Jag försöker ta mig ut på lite promenader på dagarna för det är säkert bra. Det behöver inte vara så långa, bara en stund är bättre än inget. Det ska nog bli ett mål att sträva efter, komma ut på promenad varje dag! Ska börja på dansen också igen och det blir säkert kul!

Länge orkade jag typ inte lämna huset (och kanske inte ville erkänna för mig själv att jag inte orkade) och resonerade att ”äter jag mindre behöver jag inte träna”. Jag minns när träningen var en större del av mitt liv. Flera dagar i veckan gick jag till gymmet på ren rutin, för att jag orkade och tyckte om det..

Namaste

Gillar

Kommentarer

Hemmagjort

Dessa solrosfrallor blev jag jättenöjd med!

Hemmagjord supermusli

Solrosfralla med lemoncurd och färskost

Namaste

Gillar

Kommentarer