Naturlig hudvård och ansiktsmask

Honung är nyttigt på flera olika sätt. Honung mot huden är bra för torr hud och fungerar som en fuktmask. Faktum är att man kan stryka på honung direkt på ansiktet och låta det ligga där en 10-15 min och det ger resultat. Man kan även använda honung som ansiktsrengöring. Honung är rengörande, fuktighetsbevarande, återfuktande, mjukgörande och antibakteriellt. Den innehåller en massa bra mineraler, vitaminer och enzymer. Ju mörkare honung, desto högre halt av nyttigheter.

Chokladmask

Masken är välgörande och huden blir klar och känns mjuk.

Ingredienser:

1/2 dl turkisk yoghurt

ca 2 msk kakao

2 msk honung

1 msk olivolja

Gör så här: Blanda ingredienserna använd gärna flytande honung och applicera på ansiktet. Låt sitta 15 minuter.

Choklad – Kakao har många positiva effekter på huden. Kakao innehåller över 300 näringsrika ämnen – bland annat höga halter av antioxidanter, magnesium, järn, krom, C-vitamin och endorfin. Som sagt det innehåller antioxidanter flavonoider mineraler framförallt magnesium, men också kalcium, järn, kalium, natrium A-vitamin, B-vitamin och rikligt med E-vitamin. Kakaosmör är en ett milt fett som de flesta tål. Resultatet gör huden spänstig. Det ger huden näring, återfuktar och verkar mjukgörande. Choklad innehåller antioxidanter som skyddar cellerna och motverkar tillväxten av bakterier och onödigt åldrande. Flavonoiderna verkar antiinflammatoriskt som är välgörande.

Tips! Du kan göra en lyxig ansiktsmask med enbart mörk blockchoklad 75% som du smälter i vattenbad, när det svalnat till lagom temperatur breder du ut det och masserar in det över ansikte och hals som är väl rengjort innan. Låt masken verka i ca 30 minuter. Skölj sedan bort det med ljummet vatten. Avsluta med att smörja in huden med en fuktighetsbevarande kräm.

Namaste

Gillar

Kommentarer

Naturliga ansiktsmasker

Ikväll när jag skulle scrubba mig och göra kroppscrubben av olja och socker så fanns det inget socker så jag fick improvisera och ta pärlsocker och krossa det istället. Det blir ju inte alls lika bra som med vanligt socker.

Jag är mycket för naturliga produkter och naturlig skönhet. Det ska inte vara så mycket konstigheter och onödiga tillsatser. Go naturligt säger jag bara! Här har jag hittar några recept på naturliga ansiktsmasker. Ska bli spännade att prova. Återkommer nog om vad jag tycker.

Banan mot torr hy

Banan är en bra frukt för torr hy och verkar mjukgörande. Den gör huden mjuk och fin. Havregryn innehåller oljor med en hög andel fleromättade fettsyror och är fettgivande med honung verkar återfuktande.

Gör ansiktsmasken så här:

Mosa en banan.

Mixa med 1 – 2 matskedar honung.

Sätt till 4 – 6 matskedar havregryn så du får en lagom konsistens.

Lite vatten kan behöva tillsättas.

Fukta sedan huden med ljummet vatten och massera in ansiktsmasken i rengjord hy.

Låt masken torka in något i ansiktet skölj sedan med ljummet vatten. Avsluta med kallt vatten så att porerna stängs.

Fuktgivande mask

Ingredienser:

½ dl yoghurt naturell

1 msk Honung

kamomillte (1 påse)

Gör så här:

Koka en liten kopp kamomill te, ta ut tebladen från tepåsen och blanda i honung. när det har svalnat något blanda i yoghurten. låt blandningen stå och dra sig i några minuter. Rengör ansiktet och gnugga sedan in ansiktsmasken och låt det ligga kvar tills masken har torkat. Skölj sedan bort masken med ljummet vatten. Avsluta med att skölja ansiktet med kallt vatten så att porerna stängs.

Återfuktande mask

1 avocado

Avocadon innehåller gott om fleromättat fett som är bra för torr hy. Utmärkt också för torra armbågar.

Gör så här: Mosa en mogen avocado och applicera den sedan på ansiktet.

Mjukgörande mask

Passar bra till känslig och torr hy

½ mogen papaya

2 msk flytande honung

Gör så här: Mosa den mogna papayan tillsätt flytande honung. Tvätta ansiktet applicera sedan masken på den rengjorda huden låt verka ca 20-30 minuter. Skölj därefter med ljummet vatten. Avsluta med att skölja med kallt vatten så att porerna sluts.

Lugnande ansiktsmask

1 msk honung

1 msk naturell yogurt

Gör så här: Blanda ihop ingredienserna i en skål och applicera sedan på ansiktet. Låt verka i ca 20 minuter. Funkar superbra på irriterad eller bränd hy.

Lugnande och fuktgivande

½ Banan

½ avocado

2 tsk naturell yoghurt

1 tsk olivolja

Gör så här: Blanda och mixa ingredienserna väl. Applicera på ansiktet och nacken låt masken verka i 20-30 min.

Mot stora porer

½ tsk mald kanel

1-2 msk honung

Gör så här: Blanda honung och kanel. Smeta ut i tvättat ansikte på områden med pormaskar. Låt sitta i ca 10-15 minuter, tvätta av med ljummet vatten.

  • Kanelmasken tar bort pormaskar väldigt effektivt.
  • Tänk bara på att kanel kan vara väldigt irriterande på huden!

Mot Acne

1 tsk Mjöl

2 tsk Mjölk

1-2 tsk citron

Gör så här: Blanda mjöl och mjölk tillsätt citronsaft. (tillsätt mer mjöl om ansiktsmasken blev för rinnig). Applicera masken på det rengjorda ansiktet, låt verka ca 20 minuter skölj därefter med varmt vatten. Avsluta med att skölja ansiktet med kallt vatten så att porerna sluts.

Mot Acne

Cirka 10 blåbär

1 msk citron saft

1-1,5 msk naturell yoghurt

Gör så här: Mosa blåbären blanda ihop med citron saften och yoghurten. Applicera ansiktsmasken på en rengjord hy låt verka ca 15-20 min. Skölj sedan ansiktet med varmt vatten. Avsluta med att skölja ansiktet med kallt vatten så att porerna sluts.

Mot Acne och större porer

1 äggvita

1 msk citron

Gör så här: Vispa äggvitan så att det blir lite skummigt tillsätt sedan citronsaften.

Applicera ansiktsmasken på en rengjord hy och låt den sitta kvar ca 15-20 min.

Apelsinmask

Apelsin är milt sammandragande och friskar upp trött hud och gör den spänstig. Den höga c-vitaminhalten gör frukten läkande. Apelsinsaft är en utmärkt ersättare för vatten i ansiktsmasker

1 tsk naturell yoghurt

1 tsk färsk pressad apelsinjuice

Gör så här: Blanda ingredienserna och applicera blandningen på ansiktet. Låt masken verka i 5 min. Skölj av med varmt vatten.

.

Namaste

Gillar

Kommentarer