Informationssamtal på Orup

Idag har jag varit på typ återbesök på Orup där jag var på bedömning för en ev.t. hjärnskada. Jag var kallad dit för informationssamtal för att höra vad teamet kommit fram till under min sammanlagda 8 dagars bedömning där. Det var inget nytt jag fick veta precis. Jag fick bara höra sanningen och mina svårigheter bekräftade. Det känns lite jobbigt att höra och inse. Jag var ju inte såhär innan och det stör mig att jag är såhär nu. Men det är bara att acceptera det hela och göra det bästa av situationen. Läget som det är och mina svårigheter är: energibrist, blir trött och behöver sova mitt på dagen, sömnsvårigheter periodvis, inlärningssvårigheter, koncentrationssvårigheter/brist över tidlångsam informationsbearbetning, behöver få information upprepad, måste plugga väldigt mycket när jag ska lära in saker, komma ihåg information, att hänga med när flera pratar, komma ihåg vad man pratat om, glömmer vad jag ska göra eller gjort, komma på ord, att komma igång, göra det jag vill och behöver, svårt att fundera och tänka framåt och vet inte vad jag vill och deprimerad enligt psykologen. Men jag är osäker själv på om jag är deprimerad. Det känns inte riktigt så. Jag kan känna mig väldigt glad, lycklig och skratta när jag är med min pojkvän och det är jag ju 6 eller 7 dagar i veckan. Det är ju min ätstörning med ångesten som är det jobbiga. De två frågor som jag ville ha svar på, på samtalet idag (om jag kan ha en liten, liten hjärnskada och när jag ska komma på rehabilitering) har jag tyvärr inte fått något svar på. Men jag ska få en RM eller MR remiss (röntgen av hjärnan). Men det är inte säkert att den kan ge svar. Man kan ha en hjärnskada och det inte visar sig på röntgen i alla fall. Vi får se.. Jag är välkommen till Orup igen för min rehabilitering någon gång efter sommaren. Det var de tidigaste de kunde.. Jag blir kontaktad när det blir dags. Ivrig och ser fram emot rehabiliteringen. Så länge ska jag bara fortsätta arbetspröva som jag gör nu.

Namaste

Gillar

Kommentarer

Bedömning avslutad

Min bedömning på Orupssjukhuset är nu avslutad. Tiden har gått fort. Jag har trivts bra och blivit väl omhändertagen. Alla är så snälla så. Fastän jag inte har haft helt fullspäckat schema har jag varit helt slut. Totalt färdig och helt klubbad på nätterna, men det är ju skönt. Bara orkat mig ut på 3 promenader av de 8 dagar jag varit där. Jag har blivit erbjuden rehabilitering där och det har jag såklart tackat ja till men det är oklart när jag ska dit men det kommer i alla fall dröja ett tag. Men jag är ivrig och sätta igång med min rehabilitering. Jag har fått mer insikt i mina problem och känner nog att det är lite värre än jag först trott. Jag har problem med minnet, ”tröghet”/långsamhet, trötthet och lite koncentrationssvårigheter samt inlärning. Det känns jobbigt att ha dessa problem men samtidigt tänker jag att det hade kunnat vara så mycket värre och jag är ju vid liv! Nu är jag tillbaka hos mitt hjärta igen som jag saknat. Vila och smälta det hela lite och så ska jag handla idag.

Namaste

Gillar

Kommentarer

10 april

Idag har jag träffat en socionomkandidat och arbetsterapeuten där jag gjorde lite minnestester på dator. På min lediga tid har jag som vanligt vilat och sovit. Även gjort ett halsband och gått en promenad. Fått min schema för nästa vecka också. Det blir hantverk där jag kan fortsätta pyssla med att göra halsband, armband eller vad som helst, träffa sjukgymnast, doktor, psykolog, kurator, arbetsterapeuten och så lunchgrupp , vilket innebär att de ska se lite hur man klarar sig i ett kök.

Imorgon kväll hämtar mamma mig då denna vecka på Orup är slut. Och så tjusar hon mig till älskling igen i Kristianstad. Har längtat efter honom så. Mitt hjärta fyller 24 imorgon. Då är han 3 år äldre än mig men sen när jag fyller 22 i november är det ju 2 års skillnad igen. Hoppas presenterna blir bra!


Namaste

Gillar

Kommentarer