​Hejsan! Jag kom fram till Beaconsfield igår eftermiddag och att möta familjen gick jättebra och det kändes riktigt bra direkt! Men att lämna min lillasyster och pappa på Arlanda var något av det jobbigaste jag gjort, vet inte när jag kände mig så ensam och orolig som jag gjorde just då, kunde inte kontrollera tårarna först jag kom in på flyget. Men så fort jag träffade familjen kändes allt genast bättre, tack och lov!

Men i alla fall huset jag bor i är helt fantastiskt!! Och familjen och barnen lika så! Igår när jag kom hit fick jag en rundvandring sen åkte vi iväg till the modell village här i beaconsfield vilket är det de är mest kända för här vilket barnen älskade. Sen när vi kom hem lekte vi och sen åt vi. Maten är något som jag har oroat mig mycket över faktiskt men än så länge har det varit som den jag äter hemma vilket är skönt. 

Idag hade vi en liten mjukstart med jobb och jag har hunnit packa upp, slöa och ta en promenad in till staden vilket var väldigt roligt. Hittade vägen till staden men gick fel vägen hem... 

Imorgon jobbar jag 7.15-9-00 0ch sen 15.30-19.00 så ska antagligen träffa en annan au pair för lunch vilket ska bli jätteroligt. Men nu ska jag ta lägga mig i soffan och slöa, man bli verkligen helt slut av alla intryck! Hörs snart igen! //Matilda  Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att säga hej då till alla förstad jag såklart skulle vara jobbigt och det jobbigaste med att resa iväg såhär men jag trodde inte att de skulle kännas såhär jobbigt och då har jag bara vinkat av vänner och några släktingar än så länge och inte familjen. Men jag känner ändå att det hela är värt det trots att det till en början lär vara jobbigt. Min värdfamilj känns otroligt bra och väldigt stöttande, fick ett peppande mail av mamman sent igår som fick det hela att kännas bättre.

I lördags hade jag mitt tjejgäng här hos mig för mellomys och säga hej då och som vanligt är det underbart att träffa de. De överraskade mig med en så fin present och kort som jag självklart kommer ha med mig. De känner mig så väl och vet precis vad jag tycker om så detta halsband kommer användas flitigt, tack mina älskade vänner!

 


Det skulle egentligen ha varit min stora packdag men slutade med att jag la fram en del kläder sen la jag mig i sängen flera timmar istället...Men har ändå varit produktiv, började dagen med att åka iväg och träffa en vän och inhandla de sista presenterna till värdfamiljen, reseadapter och växlade pengar så nu har jag allt i ordning, tror jag.. När jag kom hem så tog jag och bakade för imorgon ska vi ha fest här hemma för att pappa fyller nästa vecka och dels för att jag åker så imorgon kväll blir det fler hej då. Men tanken är att hinna packa klart imorgon så att jag inte behöver tänka på det så mycket på lördag för på söndag åker vi till arlanda redan vid 6.00 på morgonen. 


Jar skrivit mycket med en annan svensk tjej som bor ca 3 minuters promenad ifrån där jag ska bo och hon verkar super härlig och vi har bestämt att ifall jag kan så ska vi träffas redan nästa vecka. Vet inget om hur min första vecka i England kommer vara då den kan vara lite speciell när allt är nytt och så men ser i alla fall väldigt mycket fram emot att träffa henne och andra au pairer.

Det var en liten uppdatering om läget nu, blir kanske inte så roliga inlägg nu innan jag kommit iväg då det inte händer så mycket men nu är det bara tre dagar kvar tills jag är där, så spännande!! Ha det så bra så hörs vi snart //Matilda


Likes

Comments

Hejsan! Jag tänkte skriva lite om varför jag ska åka som au pair, hur jag gick till väga och hur länge jag velat det etc.

Det började på saco mässan i Stockholm, en mässa främst med olika universitet men även företag om utlandsresor och utbildningar som jag var på för 1,5år sedan. En kompis ville prata med ett au pair företag så vi stod där en stund och de berättade att de skulle komma till min stad och hålla ett informationsmöte så då anmälde vi oss. Jag kände inte då att jag vile bli au pair men tänkte att det kan vara värt att lyssna på. På mötet lockade det allt mer och mer, dock gick det här företaget bara till USA samt ett helt år och efter lite fundering insåg jag att England lockade mycket mer. Sen kände jag även att ett år är lite väl länge att vara hemifrån så då hitta jag STS som reser både till England och med möjlighet att resa ett halvår vilket kändes perfekt!
Men problemet var att för att bli au pair med detta företag måste man ha 200h erfarenhet med barn och jag hade noll... Men hit och dit så började jag i alla fall jobba som vikarie på förskola och det visade sig att jag ÄLSKADE det så blev kvar där efter jag hade fått ihop mina 200h i oktober. Så det var egentligen inte förens i våras/försommaren som jag bestämde mig för att jag ville resa iväg som au pair.

Jag har sedan jag var liten alltid vetat att jag vill arbeta med barn, jag har alltid haft ett intresse för det trots att jag inte hade gjort det förens i augusti förra året. Och så älskar jag att resa och att slå de samman kändes ju helt perfekt!

Men varför just England? Jag var på semester i London för drygt fyra år sedan och jag älskade det och har sen dess velat åka tillbaka och upptäcka mer. Se mer av London och allt som finns utanför och att jobba som au pair känns som att det är en väldigt bra möjlighet för att göra allt detta.

Hittade min värdfamilj redan i mitten av November och vi har haft mycket kontakt sedan dess och ser verkligen framemot att träffa dem nu! Så ja det var lite om varför och hur jag blev au pair, tänkte att när jag kommit till England och landat i vardagen kan jag skriva lite mer om det och hur hela ansökningsprocessen gick till, tips och lite så. Men snart kommer ett inlägg med korta frågor om mig tänkte jag. Ha det bra tills dess, //Matilda


Likes

Comments

Hejsan!! första inlägget...hur början man detta? Jag heter i alla fall Matilda och jag har startat denna blogg eftersom att om exakt två veckor beger jag mig mot England för att jobba som au pair. Tänkte att det kan vara roligt för min del att skriva ned vad jag hittar på där borta men även för andra att läsa och kanske själva bli lockade till att åka.

Som sagt åker jag om två veckor idag och familjen jag ska arbeta och bo hos bor i staden Beaconsfield i Buckinghamshire vilket ligger precis utanför London. Jag är så nervös men lika mycket längtar jag och jag tror verkligen att detta kan bli mitt livs äventyr. I familjen så är det en mamma, pappa, deras son på 5 år och deras dotter på 2 år. Pojken går i skolan och flickan går på förskola några timmar i veckan och jag kommer hjälpa dem på morgonen och efter skolan och ibland på helgerna och kvällarna, det kommer variera lite.

Men vem är jag då? Jo jag är en 19 årig tjej som är uppvuxen utanför Örebro. Jag tog studenten förra året från samhällsprogrammet och att ta studenten var verkligen så fantastiskt som alla säger, vill bara uppleva de veckorna igen! Sedan jag tog studenten har jag jobbat på ett konditori men där slutade jag innan jul. Men jag har till största del jobbat som vikarie på en förskola där jag bor och jag kunde aldrig tro att det var så underbart och givande att jobba där. Och det tar emot att lämna barnen och alla kollegorna nu när jag åker men jag har i alla fall en vecka kvar innan jag slutar. Under hösten har jag även pluggat en mattekurs, matte 4 då jag funderar på att bli mattelärare dock är jag lite osäker nu och det lutar mer åt socionom men jag får se vad det blir.

Det var lite kort och snabbt om mig och jag hoppas ni gillar det. Jag återkommer snart med ett nytt inlägg //Matilda

Likes

Comments