Bland vikingar och vid vatten

Gokväll!

Idag har vi varit och sett Åland. Delvis i misstag pga mitt ickeexisterande lokalsinne men ändå!

Först var vi till Vikingamarknaden, den jag ej kunnat fara på på flera år då det krockat med dragrace! Var mycket taggad då jag har tydliga minnen från hur det var när jag var yngre. Ja ni vet, då Covid-19 var ett osagt ord. Jag hade glömt hur många vikingar det var som inte skulle kunna närvara pga Covid-19 så när vi väl kom in i Vikingabyn var besvikelsen påtaglig. Knappa fjärdedelen av det som brukar vara fanns iår. En gles liten by. Jag är såklart glad att det ens anordnades en Vikingamarknad men förhoppningarna om storleken stämde ej överens med verkligheten. Hoppas det går att anordna en "vanlig" Vikingamarknad nästa år och att jag ej är på race då.

Efter det for vi till Maxinge där jag skulle testa en bikini jag fått ögonen på för ungefär en vecka sen, den var förstås slutsåld. Köpte iallafall strumpor.

Sedan var tanken att vi skulle äta middag på Lolo's Seaside Café, ni vet, den som ligger i Geta. This dumbass hade dock fått för sig att Snäckö ligger på Vårdö... Så när vi kom till Töftölinjen och jag kollade Maps för att se om vi skulle behöva köra långt till så insåg jag min LILLA miss. Jag hade förstås inte sagt till sambon att vi skulle till Snäckö så han var lyckligt ovetande. Tills jag behövde erkänna min miss. No hard feelings, det blev bara en 74 minuters resa istället för 37 minuter. Ingen biggie. Höh...

Nå, vi kom fram till slut, det var rätt mycket folk där men vi hittade ett bord som var reserverat till senare, så vi skulle gott och väl hinna äta vår middag i lugn och ro. Lyckades luska ut att sushi skulle funka för mig, nu när gallan gjort sig hörd, tur det.

Vi hade världens bästa timing! Vi åt ute på bryggan, utan tak över huvudena och såg hur regnmolnen kom smygandes. Vi hann äta klart utan att stressa, tacka för oss, gå upp till bilen och PRECIS när vi stängde dörrarna till bilen så kom regnet! Vilket flyt ändå?

På kvällen släppte jag av sambon hos några kompisar och for sedan hem för att fixa lite i lägenheten och ta det lugnt.

Until next time

Gillar

Kommentarer