Dagar som har varit upp och ner

Okej, började skriva det här inlägget i början av veckan. Hade riktiga skitdagar och ville skriva av mig. Tänkte att jag lika gärna kunde fortsätta nu, när jag ändå inte kan sova och det låter som att det pågår en förfest utanför mitt fönster haha. Tycker dock det är trivsamt att höra liv utanför fönstret! Brukar höra godstågen om nätterna, vilket jag tycker är så mysigt!

I början av veckan hade jag ganska tuffa dagar. Det har varit krångel med mina biljetter inför min Barcelona-resa till Frida. Det känns så tråkigt, för jag saknar henne hela, hela tiden och det är verkligen smärtsamt att inte ha henne nära. Jag har gått igenom den tuffaste perioden i mitt liv, och det känns så tufft att inte få ha henne nära mig under den. Det slog mig att vi inte har träffats sedan morfar gick bort, och det fick mig att gråta så mycket. Liksom det i måndags fick mig att gråta så mycket när jag inte kunde ringa honom, och dela med mig av vad som har hänt och få hans kloka råd. Det händer mig varje dag att jag tänker "det här ska jag berätta för morfar, eller "det här ska jag fråga morfar", och varje gång så är det som ett knytnävslag i magen, att det inte går. Jag blir tårögd när det kommer in en kund som är född på 40-talet, när jag får krampsmärtor av min sjukdom och när någon i min närhet drar dåliga skämt. Jag blir tårögd för att allt är saker som påminner om dig, som jag vill fråga dig om, som jag vill berätta för dig eller vill prata med dig om. Jag vill inget hellre än att ha dig här. Saknaden värker och gör ont hela tiden. Både saknaden, och morfar, är ständigt närvarande.

Jag skriver till morfar nästan varje dag, och det hjälper mig mycket. Det hjälper mig i mitt sorgearbete och det hjälper mig att hålla honom närvarande. Vi hade vårt egna språk.. Du och jag, morfar. Du och jag. I alla situationer, saknar jag dig. Idag mer än någonsin, imorgon ännu lite mer och dagen därpå ytterligare lite mer. För varje stund blir saknaden större. Saknaden sätter sig på andetagen.

I onsdags pratade jag med Saga på lunchen, och det gav mig så mycket energi. Vi pratar i telefon nästan varje dag, så det var egentligen inget utöver det vanliga. Men just att ha haft en skitförmiddag, sedan ringer hon och får mig att skratta till gråt åt att hon har en jäkla vagel. Hon är fan den roligaste jag vet! Har sagt det förr, och jag säger det igen; att ha en syster är det finaste man kan ha. Efter jobbet i onsdags, mötte jag upp Sanna för att äta indiskt tillsammans och bara umgås. Så mysigt, och även det gav mig så mycket energi! Igår klippte jag mig äntligen, och det var så jäkla härligt. Jobbade sedan stängning i vanlig ordning, tog en promenad hem och åt tacorester (finns det några bättre rester?). Idag har jag haft världens mysdag med Alle, och en lugn, mysig hemmakväll. Bra dagar! Nu måste jag verkligen sova, för imorgon väntar jobb!

Gillar

Kommentarer