Nå skal dere få oppskriften på de mest fantastiske proteinrike pistasjkulene med sunt fett!

Jeg har en kar i huset som elsker pistasj, og alt som smaker pistasj. Derfor bestemte jeg meg for å lage proteinrike pistasjkuler. Jeg har nå laget fem-seks forskjellige oppskrifter, og på bildene under ser dere to av de. På det første bilde har du den mest kallorifattige ( som ikke nødvendigvis er ensbetydende med sunneste). På bilde to har du mørk 90% sjokolade og jeg har brukt mandelmelk(istedenfor vann) og sukringold i tillegg. Dere får oppskriften på det første bilde, også kan man leke seg på kjøkkenet dersom dere vil legge til noe selv.

(Jeg anbefale å kjøpe pistasjer ferdigskrellet i større mengder dersom du ønsker lavere nettopris).


I oppskriften får man ca 15 kuler, ca. 2 serveringer:

Pistasjer 60gram (kvernet om til mel).

Proteinpulver vaniljesmak(Jeg anbefaler Myrevolution Myoprotein, vanilla bourbon). 46-50gram. 

En liten klype salt

Vann. (Jeg har til tider også brukt ett egg (eggehvit)).

Start med å blande alt det tørre. 

Første gang jeg lagde kulene brukte jeg for mye vann og da blir de klissete med en gang man starter å jobbe med de i hendene, så ikke la deg lure. Hvor mye vann jeg har brukt vet jeg ikke, jeg bruker en spiseskje om gangen og jobber det inn. Det skal bli deigete og ikke suppe det her!

Deretter triller jeg baller ut av deigen, ca 15 stk. Legger de over i en skål med kokosmasse og ruller de inn før jeg legger de i ei krukke og setter de i kjøleskapet. Liker man ikke kokos så dropper du bare det!

Pistasjnøtter inneholder som sagt sunt fett, 27 gram per 60gram. Jeg vil ikke anbefale kulene under streng (4-8 uker) diett type shredding, men som en del av et sunt kosthold.


Samboeren min ble utrolig positivt overrasket over at det gikk an å spise disse protein-pistasjkulene og allikevel beholde sixpacken og blodårene på magen. Vi har derfor valgt å spise kulene med mørk sjokoladetrekk og med sukringold for søtere smak. (2 ts sukringold, og 1/3 plate mørk sjokolade) da vi ikke får noen negativ påvirkning av dette. 


Enjoy!


Likes

Comments

Første innlegget ute. På bildet finner du meg midt i mellom sauer og et stabbur, og akkurat der trives jeg! Jeg er opprinnelig ei bygdejente fra Toten. Etter å ha bodd i vakre Nice, i livsglade København og i travle Oslo var det på tide å flytte ut på landet igjen, men denne gangen til Rælingen. Her fant jeg meg en bygdegutt som også hadde sau og stabbur som nærmeste nabo. For tiden bor vi sammen i en toroms med utsikt over Lillestrøm, Øyeren, Rælingen kirke og noen sauer. Vi er på jakt etter noe større og mer familievennlig for fremtiden, men utsikten vil vi beholde. Det må da være lov å få i både pose & sekk 💏

Likes

Comments