Å være borte fra Norge i denne krisen

Den hverdagen vi er inne i nå føles helt uvirkelig for oss alle. Jeg håper på å våkne opp fra dette marerittet hver eneste morgen. Det skjer dessverre ikke.

For et par uker siden tror jeg ingen kunne sett for seg hvordan Norge eller Europa ser ut nå, selv om vi visste hva som skjedde i Kina og Wuhan. Det var rett og slett bare uvirkelig for oss som er vant til at alt alltid går på skinner, at vi har frihet til å gjøre hva vi vil, være hvor vi vil og reise dit vi vil. Vi har hele tiden tenkt at det ikke er noe som kan skade det.

Det føles ekstra rart å være borte fra Norge akkurat nå. Spesielt fordi jeg ikke vet hvor lenge denne situasjonen kommer til å vare, og jeg vet ikke en gang når jeg har muligheten til å komme hjem til familie og venner igjen. Vi har bestilt tur i mai, men sånn som ting ser ut nå er det ganske tvilsomt at vi får dratt. Kanskje er det et helt år til jeg får se mamma og pappa igjen, eller kanskje jeg får sett de allerede om to måneder. Det er usikkerheten som gjør alt ekstra spesielt.

Jeg følger med på nyhetene som aldri før, og følger rådene de norske myndighetene gir. Det begynner å bli like strengt her også, men flere av vennene våre var ute denne helgen. Vi holder oss hjemme, bortsett fra når vi må på butikken.

Maltesiske tiltak

I skrivende stund er det kun 21 smittede på øya, men det er nok mørketall her også, som i Norge. Regjeringen har innført tiltak som at alle som kommer utenfra må i karantene i 2 uker. Det er ingen fly til eller fra Italia, Spania, Frankrike, Tyskland eller Østerrike.

Mange selskap har innført hjemmekontor, min jobb inkludert.

Det verste med hele situasjonen her er å se hvor lite rettigheter arbeidstakere har. Dette er helt uhørt i våre norske øyne, men de som ikke kan jobbe hjemmefra og som har fått jobben stengt må enten ta ut årets ferie eller rett og slett ha ubetalt ferie!
Med andre ord er det ingen krisepakker med 100 milliarder kroner, full lønn og dagpenger fra NAV her.

Jobben min går ut på å administrere to norske nettsider, så for meg er det ikke et problem å jobbe hjemmefra, men jeg tenker jo selvsagt på hvordan en dårligere norsk økonomi indirekte kan gå utover jobben min også. Jeg vet ikke hvilke rettigheter jeg har om noe eventuelt skulle skjedd. Men for nå er jeg trygg, selv om jeg må innrømme at jeg må legge ut noe moralsk tvilsomt innhold nå, og det svir litt inni meg. Dette er vel ikke tiden hvor vi kan sitte på vår moralske høye hest dessverre.

Vi er likevel veldig heldige

Selv om ting føles rart er Mikkel og jeg de siste som skal klage. Vi har hverandre i denne situasjonen, så vi slipper å føle på ensomheten mange andre dessverre opplever nå. I tillegg flyttet vi til en ny leilighet for to måneder siden, og den har masse sollys og balkonger på begge sider. Vi kan derfor være ute og få frisk luft, selv om vi må være hjemme. Vi har til og med fått litt farge.

Jeg tror det viktigste vi kan gjøre for hverandre nå er å gjøre det beste ut av situasjonen. Holde oss hjemme, men gjøre det vi liker å gjøre hjemme. Jeg repeterer det vi alle har hørt hundre ganger før: selv om vi er unge og friske så må vi tenke på de som ikke er det. Vi har alle noen vi ikke vil miste.

Jeg håper virkelig verden vil lære noe av dette

For det første håper jeg vi kommer til å sette mer pris på friheten vår og hvor bra vi egentlig har hatt det, og kommer til å få det igjen

Jeg håper vi lærer å være mer medmennesker

Sist men ikke minst, så håper jeg at Kina lærer noe av dette, og slutter med wet markets og alt annet som gir grobunn for slike viruser

Legger ved noen bilder fra den siste tiden, som er litt hyggeligere enn det temaet i dette innlegget har vært. Jeg har fått masse nye planter, og jeg elsker de!! Les om plantene mine her!

xoxo

Liker

Kommentarer

Årets mest deprimerende dag - etter en lang og fin jul

Ingen liker den første mandagen i januar, og de som sier de gjør det lyver. Etter en fin jul må man tilbake til hverdagen, gjerne fattigere og tjukkere enn man var før jul. Sommeren føles en evighet unna. Alle skal være så flinke og sunne, så all moro i hverdagen forsvinner på et blunk. Happy new year eller sad new year?

Mine nyttårsforsetter

Er det nå jeg skal late som at jeg er bedre enn andre og komme med uttrykket "I am not having any new years resolutions this year. Nobody likes a skinny sober bitch anyway".
Neida, jeg er like kjip som resten, og her er mine mål:

Hvit januar - aka en måned uten alkohol (5.-januar - 6.februar, gjett om det kommer til å være godt med et glass vin fredag 6.februar, som forresten også kommer til å være en langhelg!)

Minst tre måneder med keto

Bruke maks 5000 kroner i måneden på mat de første månedene. Altså blir restaurantbesøk og annen moro drastisk kutttet ned på

Gjennomføre NTNUs 7-ukers treningsprogram

Fortsette mine andre uvaner uten dårlig samvittighet

Jeg tror faktisk det her er første gang jeg faktisk har så konkrete nyttårsforsetter, og det kan virke ganske avskrekkende, men jeg er sikker på at jeg kommer til å få en så mye bedre sommer om jeg klarer å gjennomføre! Disse vintermånedene er så triste uansett, så hvorfor ikke spare penger og gå ned i vekt når man faktisk ikke har noen spesielle sosiale begivenheter som kan ødelegge?

Livet handler ikke bare om å overleve, men å faktisk leve. Jeg vet at jeg kommer til å nyte livet mye bedre om noen måneder om jeg har et par måneder der jeg lever litt mer simpelt. En frozen strawberry daiquri kommer til å smake ekstra godt på beach clubben i juni om jeg har spist litt mindre sukker og har brukt litt mindre penger.

Og om jeg ikke klarer alt? Jeg kommer uansett til å ha oppnådd mer enn det jeg hadde gjort om jeg ikke hadde satt meg noen mål.

Jul og nyttår 2019

Hvem er jeg egentlig til å klage over en kjip mandag? Jeg har hatt det såååå fint de siste ukene, og det skal jeg klare å leve lenge på!

Vi hadde nesten 4 uker med juleferie! Jeg dro fra kontoret 11.desember og er først tilbake nå! Jeg har jobbet litt hjemmefra, men har faktisk hatt 2 uker sammenhengende ferie. Det har vært veldig deilig, og den lengste ferien jeg har hatt på det jeg kan huske. Veldig hardt å komme tilbake på jobb i dag skal det sies, men døgnrytmen retter seg nok opp snart.

Julemarked, bursdag og fotballkamp i London

I tillegg til at jeg har tatt opp mye plass i hjertet hans, så har Mikkel en klubb i hjertet sitt, og det er Chelsea. Hans store helt Frank Lampard har tatt over som trener nå, så jeg kom ikke på noen bedre bursdagsgave enn Chelsea-kamp. Vi hadde en fin helg med både julemarked, bursdagsmiddag med biff og selvsagt fotballkamp. Fikk meg noen minutter på Primark også, så jeg klager ikke.

Julebord

Med jul følger julebord og glam. Bildene er fra to julebord på jobben, og et jeg arrangerte hjemme hos mamma med verdens beste jenter😜 Den nederste tegningen er tegnet av en av mine beste venner, Marie-Claire (som er på to av bildene ovenfor). Jeg hadde fortalt henne at aldri hadde fått vært Lucia, så hun tegnet meg som Lucia! Fake tan, mobil og prosecco i hånda, divabriller, rosa uggs. Hun har catchet alt!

Julefeiring

Selv om julen er lang er det julaften som er selve jula (selv om britene, malteserne og amerikanerene og alle andre raringer tror det er 1.juledag). Vi feiret julaften hjemme hos Mikkels mamma med søsteren hans og mamman min! Vi slo begge familiene sammen og det ble en kjempefin jul med fine folk, god mat og en hel haug av gaver

Fjelltur og første skitur på fire år

Første juledag reiste jeg rett på fjellet! Det ble en lang tur fra Rakkestad, innom Vestby og Oslo, opp til Sjusjøen, men jeg fikk i det minste trent meg litt på å kjøre bil, og endelig kom både lang-, glatt- og mørkekjøringen til nytte. Tradisjonen tro er det kveitemiddag på Øien-familien 1.juledag og det var like godt som alltid. 2.juledag ble det skitur, og wow, så magisk og eventyrlig det er i fjellene på denne tiden. Snødekte trær overalt og rosa himmel, det var som å være i et Disney eventyr. Jeg falt to ganger på skituren, men det må man regne med etter fire år uten noen trening haha.

Julemat og all slags annen mat

Noe av det beste med å komme hjem til jul er maten, og julebrusen! Pro tip til neste år alle butikker: KJØP INN NOK JULEBRUS UTEN SUKKER!!
Hele julebudsjettet i år gikk på å hamstre julebrus fra Meny, da de var de eneste som hadde store flasker med lettjulebrus fra Hamar. Over 40 kroner for en flaske, som går ned på noen timer!!! Men det var absolutt verdt det.
Julen har selvsagt også bestått av pinnekjøtt, ribbe, risgrøt, lutefisk, riskrem med bringebærsaus, kveite som jeg nevnte i sta og annen fantastisk mat! Nå ble jeg sulten... La oss snakke om noe annet, det er tross alt første mandagen i januar, og det betyr at man ikke kan spise noe godt.

Mamma - 50 år ♥

I går ble mamma 50 år!!! Vi hadde en liten feiring på forskudd i julen, så skal vi ta en tur i løpet av året for å feire det store tallet, som fortjener masse feiring!

Nyttårsfeiring i Gdansk

Som om vi ikke hadde kost oss nok i ferien så ble det en tur til Gdansk for å feire nyttårsaften. Veldig fin by og veldig mye god mat.

Kan anbefale disse restaurantene:
- Gold Wasser

Koselig restaurant med både god fisk og kjøtt - prøv hummersuppen til forrett
- Fino

Denne lå faktisk på hotellet vårt, og var akkurat sånn type restaurant som jeg elsker. Gourmet og tasting menu. Vi tok tasting menyen, men det gikk også selvsagt an å bestille enkeltretter
- Rada Miasta
Vi feiret nyttårsaften her, og fikk en deilig 6-retter. Se bilde under. Tartaren var kanskje min favoritt.

Da gjenstår det bare å si godt nyttår til dere også! Håper dere når alle mål dere har satt dere, men viktigst av alt, at 2020 blir et lykkelig år!

xoxo

Liker

Kommentarer

Et nytt år med idaoien.com

Lenge siden sist bloggen! Jeg fornyet domenet mitt i går, så det betyr at det blir et nytt år med idaoien.com!
De verste bloggerne er vel de som skriver "sorry for at det er så lenge siden sist, nå er jeg tilbake for fullt!" i hvert innlegg, så følger de ikke opp. Og ja, jeg er litt sånn, men bloggen kommer hvertfall til å være oppe å gå i et år til, og jeg har en hel haug av bilder å vise fra de siste månedene.

Feliz Navidad

Vi feiret bursdagen min (1.mai) i den vakre byen Sevilla i Spania. Det er kanskje den vakreste byen jeg noensinne har vært i. Jeg hadde ikke hørt så mye om Sevilla før vi dro dit, men jeg ble mildt sagt positivt overrasket! Du kan se at alt i hele byen er gjennomtenkt ned til hver eneste lille detalj. I tillegg var det så frodig og fullt av blomster og trær overalt. Klager heller ikke på 30 grader i april.

Michelin opplevelse

Som luksusdyrene vi er, så var ikke noe annet enn Michelin godt nok på 25-årsdagen. Vi dro på restauranten Abantal som har en stjerne. Det var faktisk første gang vi spiste på en Michelin restaurant med stjerne før.

Et lite utvalg av rettene her. Maten var himmelsk, den dyreste restaurantopplevelsen vi har hatt, men det var verdt det! Vi sparte dessuten inn på bokostnader, da vi hadde funnet en liten koselig airbnb i sentrum.

Spansk idyll

Alt i alt var det en kjempefin tur og en veldig god start på sommeren og mitt liv i andre halvdelen av 20-årene. Vi nøt sol, fine gater, vin og god mat.

Jeg har tidligere vært i Barcelona, som kanskje er nordmenns favorittby på det spanske fastlandet (utenom Torrevieja og Alicante), og jeg elsker Barcelona, men jeg vil faktisk anbefale Sevilla over Barcelona!

Ganske raskt etter at vi kom tilbake fra Spania fikk jeg beskjed om at jeg hadde muligheten til å dra på en jobbtur til Spania igjen, denne gangen Marbella, og jeg takket selvsagt ikke nei til det.

Jobbtur til Marbella

Jeg har vært i Marbella en gang tidligere, da i mine litt yngre dager og på en festtur. Jeg hadde derfor ikke et veldig sterkt forhold til byen, annet enn at det var en morsom tur. Stranden i Marbella har ikke akkurat det klareste og mest turkise vannet, men de har en enormt lang strandlinje som også er frodig og full av palmer og blomster.

Denne gangen fikk jeg se mer av den estetiske delen av Marbella. Jeg reiste med en av mine bestevenninner, og vi ble noen ekstra dager, så det ble heldigvis ikke bare jobb, men også en fin venninnetur. Gamlebyen i Marbella er fantastisk fin og strandlinjen fra Marbella til Puerto Banus er fantastisk.

Sommer i Middelhavet

Etter Spania har vi mest nytt det Middelhavet har å by på. Med tanke på hav og vann så må jeg si at jeg faktisk er overrasket over hvor fint vannet er i Middelhavet. Du trenger faktisk ikke å dra helt til Karibien, Afrika eller Asia for å få det klare turkiset vannet. Du trenger bare å fly noen timer sør for Norge. Jeg er sikker på at lykkenivået i Nord-Europa generelt ville gått opp om alle fikk en liten smak av turkist vann en gang i året.

Vi besøkte Sicilia for første gang. Vi dro en langhelg til Palermo, trasket rundt i de små gatene der, satt på cafeer og restauranter og dro på stranden Mondello. Skulle gjerne vært mye lenger og reist mer rundt i Sicilia og sett Sardinia, men for en langhelg var det perfekt å dra til Palermo, for Mondello stranden var bare 15 minutter unna med buss og vi bodde midt i sentrum. Så vi fikk the best of both worlds!

Et nytt land å skrape på kartet

Vi har et skrapekart som vi skraper alle stedene vi har vært sammen. Det er derfor litt ekstra gøy å dra til nye land.

På den andre siden av Middelhavet ligger Israel, og "hovedferien" vår i år gikk dit. Jeg vet at Israel er et kontroversielt tema, og jeg skal ikke uttale meg om de politiske problemene der, men vi hadde en veldig fin ferie der vi var.

Det er litt morsomt at vi kan være ved Middelhavet og samtidig være i Asia. Vi dro til Tel Aviv, der de hadde Eurovision i år, men vi opplevde så mye mer enn bare Tel Aviv.

Først og fremst var Tel Aviv en kjempekul by! Det er ikke mange storbyer som også byr på fine strender, men det gjør Tel Aviv (og ja, det gjør Barcelona også). I tillegg var det kule barstrøk og lignende.

Det jeg ble mest overrasket over var prisene. Det var egentlig norske priser på det meste, så det var en liten strek i regningen. Man har jo ikke råd til å gå på restaurant og drikke vin hver dag i Norge, men man "må" jo ta seg råd til det på ferie. Så neste destinasjon blir et billigere sted.

Vi bodde midt i sentrum med kanskje 5-10 minutter å gå til stranden. Vi bodde ganske billig, så standarden var så som så. Velger ikke det stedet neste gang, men det blir en veldig dyr ferie om man skal bo på et fint hotell i den dyre byen.

Ferien var absolutt opplevelsesrik. Vi er som sagt luksusdyr og vi liker sol, god mat og drikke, og vi trenger egentlig ikke mye mer enn det. Denne gangen dro vi på flere utflukter. For eksempel dro vi på en soloppgang-tur til Masada. Vi gikk altså en time opp på et fjell for å se soloppgangen, og vi som pleier å sove til langt ut på dagen. Det var en skikkelig kul opplevelse. I tillegg var vi innom Ein Gedi, en park med fjellgeiter, elver og andre søte dyr. På slutten av denne utflukten dro vi til Dødehavet. Det var veldig kult å oppleve hvordan det var å være i et så salt vann, men jeg foretrekker Rødehavet. Ikke bad i Dødehavet om du har åpne sår.

Eilat

Vi dro noen dager til Eilat, som kanskje er det mest turistifiserte stedet i Israel. Her fikk vi badet i Rødehavet og snorklet med mange fargerike fisker. Absolutt min favorittdel av ferien. Vi svømte rett ved et korallrev hvor alle mulige fisker i alle mulige farger bodde.

I Eilat var det enda varmere enn Tel Aviv, rundt 40 grader. Vi var de eneste som satt ute på restaurantene. Resten satt inne fordi de ikke orket ikke varmen. Selv om vi prøver å bli verdensvante er vi gærne nordmenn innerst inne.

Litt nasjonalisme på slutten 

Apropos å være gærne nordmenn så må jeg også legge ut disse bildene fra årets 17.mai.

Malta - Norge spilte i EM-kvalik på mandag og da måtte vi selvsagt se kampen. Det var skikkelig god stemning. Heia Norge!

Og nå er det snart jul! I dag skal vi bake pepperkaker ♥ Vi pyntet til jul i leiligheten allerede første helgen i november og vi har spist både ribbe og risengrynsgrøt allerede, hihi. I år skal vi feire jul hos mamman til Mikkel med søsteren hans, mamman min og søsteren min. Det kommer til å bli helt fantastisk å samle begge familiene i ett.

Snakkes i neste juleinnlegg!

xoxo

Liker

Kommentarer