Header

Idag har jag fått motionera båda hästarna. Hoppträning med Ferozza och Challe fick ridas ut.

Hoppade Ferozza för Sofia eftersom att vi ska tävla på söndag och hon kändes så konstig sist så ville kolla av att allt stämde. Det gjorde det hur som helst, hon var precis som vanligt och superfin! Hoppade olika banor med lite kluriga linjer och något tittigt hinder och vi sätter allt. Så himla kul att vi har ridit ihop oss och känner varandra mycket bättre nu känns det som. Nu vet jag hur hennes galopp är och när det behövs gasas eller bromsas vilket gör allt så mycket lättare eller i alla fall när man ska hitta distanser. Hon har även växt så mycket i hoppningen och tar för sig mycket mera, vet vad hon ska göra och lyssnar mycket bättre på mig. Hon är ju verkligen världens snällaste och det känns så tryggt och kul att hoppa henne då hon nu alltid gör sitt bästa! Hennes språngkurva har även blivit mycket bättre och hon hoppar inte lika flackt längre utan hoppar med runda språng över ryggen. Så guldstjärna till Tozzan idag! Det ända som blir fel är väl när hon blir lite trött då lyssnar hon inte riktigt när jag vill trycka av henne utan springer antingen på eller bromsar och är inte framme, men det är inte så lätt när det blir jobbigt och då är det upp till mig som sitter på att avgöra när hon blir trött och när vi ska börja runda av.

Challe red jag barbacka i snön. Han är ju lite rolig, i ridhuset är han hur het och på som helst och lite galen emellanåt medans ute är han cool som en filbunke. Vi får väl kalla det för charmigt eller något ;) Hur som helst så kändes han fin, han kliver på riktigt bra ute i snön och sparar verkligen inte på något. Så rolig att rida honom då när man väl får honom att tycka att det är nödvändigt att jobba så ger han 110% (förutsatt att jag gör rätt hehe...) och då är det så himla roligt att rida. Aldrig suttit på en svårare häst som är så komplicerad i skallen men när allt väl sitter så är det heeelt fantastiskt. Bästa lilla grå!

Nu dock till den stora frågan, på söndag borde jag och Ferozza ha en rosa eller en marinblå outfit? Rosa sticker ju ut medan marinblått är lite mera classy på en storhäst. Iof så är hon en förväxt ponny...


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag var en så fin dag. Solen sken och värmde faktiskt - perfekt väder för en uteritt.

Skrittade runt hallkved med Challe och avslutade i sommarhagen där jag red en kortis. Blir så himla jobbigt annars när det är så mycket snö. Challe tycker verkligen att det är sjukt kul att gå i snön, blir nästan lite mallig och tycker själv att han är bäst i världen ;)

Han kändes hur som helst fin, lite på och busig men utöver det var han mjuk och lösgjord.
Imorgon blir det longering tror jag :)

Likes

Comments

Challe var riktigt fin idag på träningen! I början var han faktiskt inte så allert eller ni vet känslan när aktiviteten inte går från bakbenen ända fram till bettet utan stannar upp innan liksom. Så vi fick jobba med förvänd öppna och tempoväxlingar för att aktivera bakkärran. Efter det så blev det bra.

Men det blev en del galoppjobb idag vilket gjorde en sån skillnad. Fick rida öppna i galopp längst spåret för att få honom att putta in bakbenet under sig vilket var så svårt men det blev så bra efteråt. Måste tänka på att ställa honom utåt i högervarvet för att verkligen få koll på bogarna både i öppnorna och på volt.

Duktig ponny idag som imorgon kommer få promeneras!

Likes

Comments

Huur god frukost åt inte jag imorse??, bananpannkakor och blåbär är ju typ det bästa som finns och nu när det är sportlov så har man äntligen tid att äta frukost ;)

Idag så är det äntligen Alexandra-träning! Jag vill att vi ska fokusera på rakriktning och lösgjordhet så att i slutet av träningen så ska han kännas som en gummiboll som går på exakt lika mycket med båda bakbenen - det är målet iallafall.

Igår så fick Challe skrittas ut och han var pigg och tittig som bara den. Inte det bästa humöret då han hetsar upp sig så himla mycket, fick rida lite i ridhuset efteråt och då var han väldigt fin så förhoppningsvis är han lugn på träningen idag.

Hoppade även Ferozza igår och det gick bra. Hon kändes dock lite irriterad, piskade med svansen en massa och drog ner skallen efter hinderna och ruskade runt med skallen haha. Vet inte om hon var busig eller arg men hon är brunstig nu så tror hon var lite irriterad. Vill inte störa henne för mycket då så ska prova hoppa henne senare i veckan för att se ifall hon är likadan. Vi ska ju faktiskt tävla på söndag, ferozzas första tävling någonsin tror jag så det blir spännande!

Likes

Comments

Idag så var Challe väldigt fin. Red först i sommarhagen i snön men underlaget var sådär så gick in i ridhuset. Tänker att det måste vara väldigt jobbigt att gå i hårt packad snö och vill inte slita för mycket på hans leder och senor.

I ridhuset så fokuserade jag på att rida upp honom mera på yttertygeln och han blev så himla fin. Han kändes väldigt okomplicerad och jag hittade ett bra mellanläge. När man har honom där så kan man typ göra vad man vill. Så jag red lite skänkelvikningar, öppnor, försökte mig på lite mellantrav(vi är inte där riktigt än då ingen av oss två fattar vad vi ska göra) och sen övergångar i galoppen som igår, riktigt svårt att få ihop honom i halterna och sen fattning direkt ur skritten/halten men snart är vi där. Galoppen blir hur som helst riktigt fin av alla övergångar.

Önskar någon kunde ha filmat för det kändes sjukt bra! Imorgon blir det promenad och på måndag är det äntligen träning!

Likes

Comments

Nu har jag äntligen klickat hem detta ur-snygga tränset ifrån PS! Detta ska byta ut Challes remont då han går väldigt bra på det men jag gillar inte hur det sitter då det åker ner lite för mycket på nosen.

Ska bli spännande att se vad Challe säger, hans två andra träns är ju därifrån som han går väldigt bra på, blir ett tredje nu - PS snälla sponsra mig??!

Likes

Comments

Äntligen fick jag sitta upp på min fina lilla grå! Challes semester var över vilket han var mindre glad över, men han skötte sig ändå väldigt bra och kändes fräsch och fin. Challe känns ju nästan alltid lika varje dag, eller han är alltid väldigt mjuk i kroppen och pigg men när han inte har ridits på länge så blir han lite trutig. Men annars är han som alltid.

Så idag jobbade jag på att få ihop honom, aktivera bakbenen så att han slutar truta och ta tag i bettet. Mycket halter och sen vips så va han som vanligt. Gjorde mycket fattningar även i galoppen och det blev han väldigt fin av, rund men tänkte ändå uppåt. Avslutade sen med lite upphöjda bommar som han travar över fint som alltid. Bommar är verkligen hans grej - han vet exakt vad som ska göras.

Imorgon blir det uteritt - så skönt att vara tillbaka i sadeln igen!

Likes

Comments

Nu ska jag ta och berätta om hur det gick på programridingen i lördags! Jag hade feber och kunde knappt prata så förutsättningarna var väl inte på min sida. Men trots det så gick det så himla bra! Han var spänd när jag kom in i ridhuset men jag försökte bara sitta stadigt och aktivera hans huvud så gått det gick. Och lät honom inte titta på det som var läskigt utan red öppna förbi. Han var väldigt fin och jag fick honom väldigt avslappnad tills några koner och staket ställdes upp då vi skulle rida på kort bana. Lyckades lossa förbi honom någorlunda i programmet men fick tyvärr så onödiga missar på grund av det, han bröt av och spände till för att jag inte använde benen tillräckligt. Satt iof som en död fisk och gled med då jag inte orkade rida ett steg till efter framridningen, så ifall jag skulle varit frisk så tror jag att det skulle ha gått mycket bättre.

Men han var ändå väldigt fin, lite försiktig och smög fram men ändå så mycket bättre än när han tar tag i bettet och bara springer. Han kändes väldigt glad och trots att det var läskigt så höll han mig i handen och jag honom i hoven så hjälpte vi varandra.

Roger tyckte hur som helst att han var en väldigt fin ponny som behöver jobba på rakriktning så att han stärker sig jämt. Och ifall vi tränade på så trodde han att vi kunde gå långt! Hur kul är inte det att få höra ifrån honom? Så nu ska vi träna på och bli taggade inför nästa tävling som är i Mars!


Likes

Comments

Förra torsdagen så åkte vi in med Challe till ultuna. Har varit lite orolig ett tag för att började kännas lite tung i ridningen, vilade mycket på ett bakben och sprang in i fattningarna. Ringde några klockor som påminde om hans inflammation i bakknät så kände att det var bäst att kolla upp det.

Vi kunde ju aldrig göra ett böjprov sist då han vägrade ta upp bakbenet men blev ändå friskförklarad då han rörde sig fint på volt och inget syntes på röntgen. Jag har dock inte kunnat släppa att han faktiskt inte ville lyfta på benet då han verkligen pressade ner det och blev väldigt stressad när man skulle lyfta. Men vi provade att lyfta på benet successivt med mycket godis och beröm, efter ett tag så började det gå bättre och nu kn man lyfta det utan problem.

Så nu var det dags för böjprov och jag var väldigt nervös faktiskt. Är alltid det trots att jag vet att han är frisk. Som tur var så gick han igenom det utan problem och är nu 100% friskförklarad! Såå himla skönt, nu kan vi träna på hur vi vill utan problem.


Likes

Comments

Min älskade dator är tillbaka, och så är även jag! Helt galet hur tekniken styr, min dator har varit trasig i några dagar och jag har känt mig så ensam utan den haha. Det hjälper ju inte heller att jag har haft influensan sen i fredags och känt mig extremt ynklig. Hur som helst så har ni nu några anledningar till varför jag har varit frånvarande. Och ni har missat vårt veterinärbesök, programridningen och där tog det stopp... Antar att inte så mycket har hänt ändå ;)

Challe har tyvärr fått gått på halvfart hela den här veckan när jag har varit sjuk och jag har inte varit i stallet en ända gång. Ni kan ju tänka er hur mycket jag saknar att få pussa på hans gråa lilla mule. Mamma har varit väldigt snäll och tagit hand om honom den här veckan och även motionerat honom med promenader och bus i ridhuset, tack mamma!

Inlägg om hur det gick hos veterinären och på programridningen kommer upp imorgon! Glad alla hjärtans dag förresten<3


Likes

Comments