What’s new

Det blev ingen uppdatering igår, jag var upptagen med att sova bort hela förmiddagen. Tror jag gick upp efter 14 någon gång, helt sjukt men så skönt och kroppen behövde det definitivt! När jag vaknade hade samtalet jag väntat så länge på kommit, en fuktskadetekniker som skulle komma och titta på min lägenhet och försöka lista ut vart lukten kommer från! Han har varit hos mig idag - jag ska berätta mer om det senare. Allt känns lite ljusare nu kan jag ju säga.

Men gårdagen då. Förutom att sova bort halva dagen så gjorde jag inte mycket. Jag försökte starta min gamla dator i kanske två timmar innan den hoppade igång. Jag har ju en nyare men jag hade grejer där i som jag ville komma åt. Jag vill fortfarande köpa en Mac men det får nog vänta ett par månader. Till sommaren känns rimligt, då har jag haft min nuvarande i tre år.

Jag åkte och mötte Ella och Angelica i Skanstull strax efter fem. Vi var ute på ett litet mission kan man säga. Nej, men Ella som är blodgivare skulle till blodcentralen och lämna blod. Så jag och Angelica följde med, testade våra blodvärden och signade upp oss som blodgivare vi med!

Fick en liten kaffe när jag var klar, det var ju trevligt. Jag lämnade inget blod igår, eller de tog ett par rör men det ska först analyseras och kollas så jag inte har några sjukdomar jag inte vet om. En hälsoundersökning gjordes och jag fick svara på massor av frågor om sjukdomar, mediciner, droger, tatueringar och sexuella partners. Men jag klarade ”testet” och de ville ha mitt blod. Förutsatt att de fyra(!) rör de tog kommer tillbaka med fina resultat och inga konstigheter.

Jag berättade för mamma att jag skulle bli blodgivare, hon blev ganska förvånad. För i hela mitt liv har jag varit LIVRÄDD för sprutor, nålar och alla former av blodprov. Hon har fått hålla mig i handen även i vuxen ålder när sådant har varit aktuellt.

Det är fortfarande det värsta jag vet och jag hade sådan panik när de skulle ta rören med blod igår. Men jag gör det här ändå. Trots att jag är livrädd - för det kan faktiskt rädda någon annans liv.

Gillar

Kommentarer