Veckans boktips

Det blir ett tredje boktips till er - är det tredje? Jo jag tror det. Även denna gång en svensk författare. Och inte bara det utan även en relativt känd svensk skådespelare och vad jag tror är hans författardebut. Det är Alexander Karim som har skrivit boken med den fantastisk långa titeln "Den extraordinära berättelsen som Jonas Paulssons plötsliga död".

Jag har faktiskt bara bra att säga om den här boken. Annars skulle jag ju inte tipsa om den heller såklart. Jag kan erkänna att jag mer eller mindre sträcklyssnade på den här. Jag tror jag totalt klickade på play-knappen på Storytel två eller tre gånger. Så någon paus för att sova eller göra någonting men i övrigt så lyssnade jag på den i ett svep och det var så härligt att ryckas med i boken. Jag kom på mig själv flera gånger med att sitta och fundera på hur det skulle sluta och hur allt hängde ihop. Den bygger verkligen upp hela tiden.

Om vi ska dra lite handling av boken då så handlar den alltså om huvudpersonen Jonas, som i början av boken dör, han blir mördad i sitt eget hem. När han sedan vaknar upp igen inser han att det är lördag, dagen innan han blev mördad. Han förstår då att han har en chans att förhindra mordet på sig själv och för varje dag han vaknar upp backar han ytterligare en dag i tiden.


"Jonas tvekade ett par sekunder innan han slog upp ögonen. Tänk om han var kvar i cellen? Han hade drömt om mamma. Drömmen låg kvar i hans kropp som eftersmaken av bränt kaffe. Hon hade satt sig upp i sin säng på sjukhuset. Hon hade pratat med honom. På hennes ansiktsuttryck hade han kunnat se att hon sa något viktigt men han hörde henne inte. Kanske det viktigaste hon någonsin skulle säga. Framförallt det sista. Men det gick inte fram.
Jonas slog upp ögonen och och såg sig omkring. Han var inte i häktet utan i soffan i vardagsrummet hemma i lägenheten. Det hade funkat. Han hade gått bakåt igen. Han mindes att det var precis på den här platsen han hade vaknat i torsdags morgon och om han satte sig upp skulle han se Isa i köket.
Vad hade hänt på torsdagen? Det var inte helt klart i hans minne. Han hade jobbat. Och sedan kommit hem."

Gillar

Kommentarer