Storfixardag!

Godmorgon alla fina!

27 december idag och jag är äntligen hemma i min egen säng i min lägenhet! Dock lämnade jag den tidigt julaftonsmorgon direkt efter uppesittarkvällen så tyvärr är den inte alls rolig. Men det betyder att jag har någonting att sysselsätta mig med idag. Det blir med andra ord en riktig fixardag. Jag tänkte att det skulle städas och fixas ordentligt. Egentligen är jag liiite sugen på att kasta ut julen (😨) redan nu.. Men jag tror jag väntar ett par dagar i alla fall.

Som av en händelse råkar jag vara ledig den 13:e januari. Ni vet, tjugondag Knut kastas granen ut, hela den grejen. Men pallar man vänta med att ta ner allt tills dess alltså? Nja. Jag är annars helt ledig den 30:e december också. Det är tre dagar kvar. Det känns lite mer rimligt om ni frågar mig. Vi får se när julgransplundringen blir. Hur som helst ska det bli ganska skönt att återställa hemmet till det normala.

Men idag är det bara den 27:e och idag har jag som sagt en del på min agenda. Till att börja med är det storstädning på gång, vilket betyder:
- En stor svart sopsäck som ska fyllas med skräp, julpapper, allt annat som inte hör hemma i min lägenhet.
- Det ska dammsugas, dammtorkas och golven ska skuras.
- Kök och badrum ska få sig en rejäl omgång och skrubbas ordentligt.
- Jag måste gå med pant som har blivit över från uppesittarkvällen och till den lilla återvinningen mittemot huset med glasflaskor.

Utöver det ska jag rensa i skafferiet och kylen.
- Vad kan jag spara på, vad kan jag slänga?
- Vad kommer jag att använda, vad kommer bara bli liggande?
- Vad kan jag göra för maträtter av det som finns i kyl och frys?

Jag behöver planera en matlista för kommande dagar. Det är en del av budgeten varje månad. Noggrann planering kring mat för att jag inte ska finna mig själv på Coop direkt efter jobbet, vrålhungrig och stoppar ner allt gott i korgen som korsar min väg fram till det jag egentligen ska ha. Tyvärr är jag väldigt trött på julmat men jag har lite sådant kvar hemma. Får försöka hitta på någonting hyfsat av det som finns.

OM orken finns kanske jag tar en liten promenad också. Jag är nog inte den enda som känner mig lite tung och plufsig efter julhelgen. Så en promenad i friska luften känns mer lockande än någonsin just nu.

Med det sagt tycker jag vi kickar igång den här lediga fredagen jag har framför mig. Överst på listan står naturligtvis frukost - let's go!

Gillar

Kommentarer