Mellospaning - del 3

Veckorna går i rasande tempo hörrni! Är det bara jag som tycker det? Eller känns det bara så för att den här tiden på året är den allra bästa för en äkta mellonörd..? Vad det än är så gör det mig överlycklig. Vi är redan inne i den tredje melloveckan, på lördag är det den tredje deltävlingen. Den går av stapeln i Luelå och jag är så extremt taggad på en specifik artist. Som jag har blivit lite småkär i senaste dagarna:

Anis Don Demina 😍

Såhär, jag har varit helt hooked på hans Youtubekanal senaste dagarna, det är det enda jag gör. Så fort jag kommer hem från jobbet kollar jag på Anis på Youtube, tills jag somnar och det är även det första jag sätter på när jag vaknar. Det låter nästan lite creepy, men så sitter jag där med en kopp kaffe eller med min frulle och garvar sönder åt hans videos. Jag älskar honom.

Men det är inte bara Anis som tävlar på lördag utan hela startfältet ser ut som följrer:
Mariette - Shout It Out
Albin Johnsén - Livet börjar nu
Drängarna - Piga & dräng
Amanda Aasa - Late
Anis Don Demina - Vem e som oss
Faith Kakembo - Crying Rivers
Mohombi - Winners

Jag skulle säga att det finns två "tunga" namn här och som de flesta förmodligen kommer hålla som förhandsfavoriter. Det är Mariette, som tävlar för fjärde gången. Jag tror inte det är så många som har tävlat och tagit sig till final fyra gånger av fyra, vi får se hur det går. Mariette är ingen personlig favorit hos mig men jag tror hon går hem hos tittarna. En annan förhandsfavorit är Mohombi som vi känner igen dels från förra året då han tävlade med "Hello" men han har ju även en framgångsrik karriär sedan tidigare.

Albin Johnsén. Kommer ni ihåg "Min soldat" som spelades överallt och hela tiden 2014? Det är den Albin. Han tävlar för första gången som soloartist, senast vi såg honom var 2016, då tillsammans med Mattias Andreasson som vi känner igen som M:et i EMD. 2015 skrev han bidraget "Det rår vi inte för" som framfördes av Beherang Miri och Victor Crone. Victor tävlar nästa vecka i Malmö och honom såg vi även förra året i Eurovision Song Contest i Tel Aviv där han representerade Estland med en låt skriven av Stig Rästa som i sin tur tävlade för Estland 2015 - samma år som Victor tävlade i Melodifestivalen med låten som Albin skrev. Jag kan hålla på hur länge om helst om ni vill det. Men vi stannar nog där. Han sjunger på svenska. Hur har det gått hittills för de bidrag i årets tävling som framförts på svenska? I första deltävlingen hade vi Suzy P med "Moves", OVÖ med "Inga problem" och Sonja Aldén med "Sluta aldrig gå". De åkte ut allihop... Förra veckan hade vi Jan Johansen med "Miraklernas tid" och Linda Bengtzing med "Alla mina sorger"... Som också åkte ut. Oddsen talar ju emot bidrag som framförs på svenska det här året verkar det som. Fast... Anis låt är också på svenska så tro mig när jag säger att jag kommer göra allt jag kan för att vända den trenden på lördag. Anis ska till FINAL!

Faith Kakembo och Amanda Aasa har jag aldrig hört talas om, vet inte vilka det här eller vad de har gjort tidigare i musikväg. Så det blir väl kul att få se vad de har att komma med. De tävlar inte tillsammans alltså utan är varsin enskild akt. Vad jag har lyckats luska fram är att Amanda är född 1996, hon debuterar i Melodifestivalen med bidraget "Late" som trots namnet är ett bidrag på svenska. Faith Kakembo är född 1985, verkar inte ha släppt så mycket musik tidigare, hon debuterar också i Melodifestivalen på lördag och hennes bidrag "Crying Rivers" är skrivet av bland annat Jörgen Elofsson som har skrivit GALET många låtar i sin karriär, inte lika många i Mello dock. Men bland annat Mariettes bidrag från 2018 "For You". Värt att nämna är att han även skrev "When You Tell The World You're Mine" till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels bröllop 2010. Låten skrev han tillsammans med ingen mindre än förra årets Mellovinnare, John Lundvik.

Kan vi inte bara titta på och njuta av det här en stund? Så vackert!

Men åter till Melloland - det finns en akt jag inte nämnt än. Drängarna!

Jag kanske måste plocka fram skämskudden nu - men jag och min syster hade en period där vi lyssnade på Drängarna när vi åkte hennes bil tillsammans när hon precis hade tagit körkort. Då var det alltid "Vill bli min fru" "Jösses lilla flicka" och min favorit "Fyllecell". Alltså det är sådant jag kan lyssna på när jag är hemma och typ städar 😂 Eller vill ha något nostalgiskt. Jag tycker det ska bli skitkul att se Drängarna i Mello för första gången på lördag. Sedan hur det kommer gå är en helt annan femma.

Behöver jag säga att min stora favorit på lördag och den enda jag kommer rösta på är Anis Don Demina? Han ska till final, så är det bara!

Gillar

Kommentarer