Jullunch

Så var det den årliga jullunchen på Birka!

11.30 började festligheterna. Jag vaknade väl vid 10 tror jag, gick upp, tvättade håret och sedan åkte jag till Birka. Det känns fortfarande som om jag inte vaknat ordentligt. Lite trött efter gårdagens jobb.

Stort ändå att alla anställda får varsin julklapp. Tydligen fick vi det förra året också, en skärbräda. Vilket jag heelt hade missat. Jag kommer ihåg att det låg ett par paket i omklädningsrummet hos oss i veckor efteråt och jag fattade verkligen inte vem det var till. Men då hade jag dels missat att vi hade fått ett och de som låg i omklädningsrummet som var till oss som hade glömt att ta på festen missade jag också. Det var en skärbräda fick jag reda på idag. Nu har jag inte öppnat det från i år, jag lämnade det faktiskt på jobbet. Men jag tror att det är en stekpanna...

Det var väldigt fint gjort tycker jag, maten kommer från fartyget men det är mina kära kollegor i caféet som har dukat fram och fixat allting. Maten... Den var okej. Men inte bättre än det om jag ska vara ärlig. Jag hade lite högre förväntningar eftersom det varit så bra alla andra år. Nu var det väl laxen som gick bäst hem hos mig, resten hade jag helt ärligt kunnat vara utan.

Förutom gottebordet då. Det kan man aldrig vara utan.

Eller glöggbordet...

Och nej(!) det här är inte min egen tallrik med gottisar. Det var jag och tre tjejer till från caféet som delade på en tallrik. Jag lovar.

Efter jullunchen tog jag en runda på stan. Jag skulle köpa de sista smågrejerna från Lagerhaus som jag behövde till julfesten. Tror ni det blev mer än så eller? Ja! Såklart det blev. Berättar mer om det senare.

Gillar

Kommentarer