Jag lät dig gå

Lyssnade klart på ännu en bra bok idag.

Det var säkert ett år sedan jag lyssnade på en annan bok av samma författare, Clare Mackintosh. Har haft den här som alltså heter "Jag lät dig gå" i mitt bibliotek på Storytel hur länge som helst.

Jag älskar böcker som inte är så uppenbara och den här var verkligen en sådan. Man börjar lyssna och tänker typ: Aha, jag tror jag fattar vad hela grejen kommer vara...

Sedan kommer man en bit in i boken och jag fick flera "WTF!?" under tiden jag lyssnade. Var tvungen att pausa och försöka förstå själv hur det skulle kunna hänga ihop på slutet när man efterhand fick reda på hur det faktiskt hängde ihop. Så svårt att förklara, haha. Men det var en väldigt bra bok, det kan jag i alla fall säga - tragisk och lite sorglig. Kortfattat handlar det om utredningen och efterspelet av en bilolycka där en liten pojke blir påkörd och omkommer. Föraren smiter från platsen och i boken får man följa både poliserna som utreder händelsen men också karaktärer som på ett eller annat sätt är inblandade i olyckan, pojkens liv och det som händer runt omkring.

Hur som helst är det en bok jag rekommenderar.

Gillar

Kommentarer