Bokat med konkurrenterna

Jag och Annette bestämde när vi sågs här om sisten att vi skulle försöka boka in oss på en kryssning i slutet av december. Tydligen spelar Kaliffa ombord på ett av konkurrenternas fartyg, Annette var ledig och jag kollade med min kollega om hon kunde jobba ett par timmar längre en dag. Det gick hur bra som helst, så nu har vi bokat in oss på en resa med Östersjöns fulaste fartyg!

Jag har faktiskt aldrig åkt med Silja Galaxy. En eller två gånger på ett av Tallink Siljas andra fartyg. Jag har varit i Tallinn och då misstänker jag att vi åkte med dem. När jag var liten var jag så insnöad på att alltid åka med Viking, jag ville jobba på Viking Line till och med. Men så blev det icke. Istället blev det Birka Cruises och där är jag kvar än idag. Dock inte på fartyget men det känner jag inte heller något större behov av att göra. Jag gillar lilla Kajplats 155 och är väldigt nöjd med att bara arbeta där.

Men en tur med Galaxy blir det, den 28:e december åker vi. Jag ser faktiskt sjukt mycket fram emot det. Inte för att jag är ngt större fan av Kaliffa. Men Annette är ju det och jag tycker bara det ska bli kul att ge mig ut på sjön igen, det var ett tag sedan jag var ute nu. Tror jag ska ladda upp med att titta på Rederiet, min gamla favvoserie. Jag var helt besatt av Rederiet när jag gick i högstadiet. Den serien var nog hela anledningen till att jag började drömma om att arbeta på fartyg och hela den grejen. Jag tror det kommer bli jättekul. Allt är roligt när Annette är med så finns absolut ingen risk att vi inte kommer ha världens bästa dygn tillsammans. Äta lite god mat (trots att alla måltider intas i buffén...), dricka gott, titta på Kaliffa (ja, även det ska nog bli roligt). Men framför allt: Shoppingen! Jag vet inte hur shoppingen ser ut ombord på Galaxy men jag har förväntningar och jag vill absolut komma hem med någonting som gör mig lycklig i själen.

Bara två dagar kvar tills vi åker. Älskar att vi bokar så tätt inpå så slipper man vänta så länge innan det är dags. De här dagarna kommer dessutom gå jättesnabbt eftersom det är jul och allting nu.

Gillar

Kommentarer