Blir det en tjej efter dessa grabbar?

Nu mina gullisar är det inte många timmar kvar tills vi vet vem som blir årets vinnare av Melodifestivalen 2020 och vem som får representera Sverige i Eurovision Song Contest 2020 i Rotterdam i maj!

Vi vet ju vilka det är som slåss om titeln - men för er som mot förmodan inte hängt med eller har koll på detta så drar vi det lite snabbt ännu en gång. Kvällens finalister är: Victor Crone, Paul Rey, The Mamas, Mohombi, Hanna Ferm, Mendez feat. Alvaro Estrella, Dotter, Robin Bengtsson, Mariette, Felix Sandman, Anna Bergendahl och Anis Don Demina!

Oddsen lutar ju åt att det blir en kvinnlig representant i år. Det blir första gången sedan 2014 som vi i sådant fall skickar en kvinna till Eurovision. Blir det Dotter? Som har seglat upp som storfavorit för ikväll. Eller Hanna Ferm som var stor förhandsfavorit innan tävlingen? The Mamas som börjar se mer och mer ut som vinnare i folks ögon, eller ska vi kanske ge Anna Bergendahl en ny chans 10 år efter hennes senaste vinst som tyvärr inte tog Sverige till final i Eurovision 2010 i Oslo?

Grabbarna är väl inte helt borträknade heller - åtminstone inte alla. OM det skulle bli en kille som tar hem det ikväll så kan jag nästan lova er att det blir Felix Sandman.

Mmm. Det blir spännande. Även om Dotter är storfavorit på alla odds just nu så har det ju hänt grejer som har skakat om resultat i finalen tidigare. Vi alla minns väl 2013 när Robin Stjernberg som inte alls var storfavorit innan finalen fick all kärlek av den internationella juryn och vann över YOHIO som fick flest tittarröster. Även 2017 när Robin Bengtsson vann var det internationella juryn som avgjorde leken. Robin fick högst poäng av juryn men bara tredje högsta poäng av tittarna som gav högre poäng både till Wiktoria och Nano. Men vad gör det när Robin i slutändan i Kiev knep en femteplats till Sverige. Vi tackar, bockar och bugar för detta.

Snart är det alltså dags! Snart har vi en vinnare!

Gillar

Kommentarer