Den 27 december 2016 började egentligen 'vårt nya år', för DÅ skrev jag och Anton på kontraktet för vår nya lägenhet (den vi bor i nu). Vilket innebar att de tre kommande månaderna involverade mycket rensande, sorterande och packande. Den 2:a mars åkte jag och hämtade nycklarna och väntade hos Sofia på att Anton skulle sluta jobbet så att vi kunde åka och titta på vår lägenhet för första gången. Tror ni vi blev besvikna när vi möttes av utsikten? Eller när vi såg köket? - Knappast!


Den 6:e april 2017 hämtade vi vår nya familjemedlem, Bus. En svart liten honkatt född 2013. Hon var så rädd och så försiktig så väl hemma när jag släppte ur henne ur transportburen sprang hon under soffan och sen såg eller hörde vi henne inte på en vecka (hon bytte plats under nätterna så vi visste att hon rörde på sig, drack åt och gick på toaletten). Det tog några månader innan hon blev som hon är nu - framåt, pratglad, leker en aning och älskar att vara nära.

Mycket shopping, skolan som flöt på med olika moment och kurser. Min lillebror fyllde 18 år och vi var på Kungälvs crusing, vilket för övrigt var väldigt kallt och blåsigt.

Mina föräldrar och min bror kom hit och vi hade riktigt händelserika dagar. Jag åkte hem, träffade Sandra och åt på pinchos.

Vi var på Volvomuseet. Jag var hem innan min födelsedag, lagom till Camillas och träffade därför många tjejer (och Sandra) från gymnasiet för en väldigt chill kväll i Gävle. Skolan började, vi lärde oss HLR, vi hade utomhuspedagogik och spenderade massor av tid i skogen, med barn och var även på ett dygnsläger. För min grupp under dygnslägret regnade det från stunden vi kom till platsen tills åtta på kvällen till och från i störtskurar så våra vindskydd blev en vattenpöl och det slutade med att vi fick sova inomhus (tack och lov för det huset, trots att det sprang en mus på nedrevåningen på dagen) Till råga på allt detta var jag sjuk innan/under/efter det dygnet.

Sen mina vänner - KOM JULEN! Det har jag varit såå exalterad på sen vi tittade på lägenheten första gången för vet ni vad det första jag tänkte på (och sa för den delen) 'DÄR kan man ställa julgranen' (sen ställde vi den inte där men ändåå)! Dagen innan jul (pappas födelsedag) bilade jag och Anton tillsammans med alla julklappar och annat 6 isch timmar upp till mamma och pappa och firade jul där tillsammans med dem, min bror och farmor. Det var både mysigt och lugnt vilket var så skönt. Tyvärr blev både jag och Anton dåliga när vi åkte hem på tisdagen och nyårsafton var en av de värre dagarna för min del. Tack och lov var den också lugn och utsikten som vi tyckte var bra när vi såg lägenheten första gången, blev ännu bättre på nyår 00.00!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej!

Min inga-krav-dag igår slutade med några timmar vid datorn kikande på inspiration för färgklickar och detaljer i inredningen. Fastnade främst hos rusta och därifrån är alla saker ovan.

Jag och Anton är på jakt efter taklampor men inga faller oss riktigt i smaken, vi vet heller inte vad vi letar efter, så det gör det ännu svårare att faktiskt hitta någon. Tips??


Likes

Comments

Hej!

Denna vecka började med att jag var sjuk som jag skrivit tidigare, och tentan som skulle lämnas in. Dagen efter tentan var första lektionsdagen efter julledigheten, där vi hade introduktion för nästa och den avslutande delen på kursen. Denna handlar om att skapa en pedagogisk planering och involvera digital teknologi, vår grupp har valt att arbeta kring Youtube.

Utöver det så är det här första helgen på länge som inte involverar några måsten - och jag kan inte beskriva hur skönt det är. I morse tog vi sovmorgon och sov till 11 något. Efter frukosten började jag röja lite här hemma, plocka disken, lägga tvätten på rätt ställe städa köksbänkarna och sen gav jag upp. Ska helgen vara utan måsten innebär det ingen städning heller (däremot sker resten av städningen imorgon som vanligt)!

Så en helg utan måsten består av serie/film, hämtmat och egentid då Anton åkt iväg för att umgås med en kompis, så det är bara jag och Bus hemma.

Hoppas resterande del av er lördag blir bra!

Kamera Nikon D90
Objektiv: Nikkor 55mm

Likes

Comments

Hej på er!

Det var ett tag sedan jag skrev här. Mestadels för jag varit upptagen med skola och annat, men har tänkt försöka skriva lite oftare, utan krav som vanligt dock och bara skriva för mig, när jag känner för det.

Så, julen spenderade jag och Anton hemma hos mamma och pappa. Vi åkte bil upp den 23:e och stannade till den 27:e. Vi firade pappa, hade en lugn julafton hemma och sen var vi hos mormor den 26:e, vilket vi varit sen vi var små. I Julklapp fick jag mycket till hemmet, bland annat glas, en bordskandilaber och salt och pepparkvarn. Ant0n fick sina älskade Beck-filmer. Jag fick också 'bidrag' till en dator som jag beställde hem den 26:e (och som jag nu skriver på).

Mellandagarna var vi sjuka, och nyår firade vi med middag hemma hos oss med Antons mamma, hennes sambo och Antons systerson. Därefter kollade vi på serier och tog det väldigt lugnt eftersom jag fortfarande mådde (och mår) dåligt. Vid tolvslaget tog jag fram kameran, vi satte oss vid fönstret och såg hur det smällde fyrverkerier över hela staden. Det var en rätt häftig upplevelse, ovan ser ni två bilder som jag tog och som blev rätt okej trots att kameran inte riktigt ville som mig.

Jag har lovat mig själv att fota mer, för det saknar jag! Men det får bli en annan dag, för nu har jag tenta och skriva.
Ville mest önska ett gott nytt år!

Kamera: Nikon D90
Objektiv: 18-105mm

Likes

Comments

Hej!

Onsdag till torsdag denna vecka har jag, tillsammans med ca en tredjedel av min klass, varit på läger under ett dygn. Vi var sista gruppen ut och hade mest otur med vädret, första dagen spöregnade det till och från ända till kvällen. Men vårt humör var ändå rätt på topp och det var mycket skratt!

Det fösta vi gjorde när vi kom dit var att plocka in packningen i lägerhuset, sedan fikade vi med gruppen som "bytte av oss" vilket skedde i spöregn. Därefter lekte vi lite lekar och sedan började vi bygga vindskydd som vi skulle sova i under natten, men eftersom det regnade för mycket under dagen hade vindskydden samlat på sig vatten på 'golvet' vilket gjorde att vi inte kunde sova där så det slutade med att de flesta sov inomhus. Under tiden vi byggde vindskydden förbereddes elden för lunchen och därefter åt vi lunch. Efter lunchen skulle en grupp paddla och då passade jag, Felicia och Kajsa på att trotsa spöregnet och gå till skogen för att plocka svamp, vi fyllde en halv hink på mindre en halvtimme och var dyngsura när vi kom tillbaka!

Vi lekte mer lekar och sedan var det dags för matgruppen att förbereda den vegetariska köttfärssåsen över öppen eld medan vi andra fick koka vår egna pasta i trangiakök. Äntligen blev det uppehåll och vi åt middag, sedan plockade vi undan och förberedde för mörkret. Vi grillade sedan marshmallows och hade frågesport, de flesta gick och la sig 'rätt tidigt'

Dag två började med solsken och bestod till mestadels utav plockande och städande. I och med att vi var den sista gruppen hade vi allt att plocka undan och lasta in i bilar, så som presenningar, rep och triangaköken. Några paddlade i solen och några ramlade i, haha! Vi åt lunch tillsammans och sedan var det dags att åka hem. Dygnet i skogen gick segt, delvis på grund av regnet, delvis på grund av att jag var så förkyld, men den innehöll också mycket skratt med många härliga människor.

Väl hemma har det varit sjukstuga sedan torsdags förmiddag då Anton fick åka hem från jobbet. Vi båda har varit/är dunderförkylda och har knappt orkat göra något, så denna helg lär vara väldigt lugn - förutom storstädningen som behövs göras imorgon.

Hoppas eran vecka helg varit bra.
Likes

Comments

Hej på er!

Sen senast jag skrev har jag hunnit vara hem en gång, min födelsedag har passerat och jag är numera 21! Och den tredje terminen av sex i skolan har börjat.

Den första veckan i skolan handlade om sim och livräddning. Vi lärde oss HLR, skillnaden på hur man gör på barn och vuxna, hur en hjärtstartare fungerar och hur man hjälper någon som satt i halsen, vi hade också livräddning i vatten.

Denna vecka har bjudit på självstudiedagar, litteraturseminarium med risker och säkerhetsprat införd en kommande veckans hajk/läger och en introduktion. Imorgon är det dags för valbara workshop som alla syftar till att lära oss färdigheter inför dygnslägret nästa vecka.

På lägret ska vi sova ute, paddla kanot, göra upp eld och vindskydd, laga mat utomhus och förbereda lite lekar och sådant! Är lite nervös för hur detta ska gå, delvis med migränen och delvis med att väderprognosen ser ut att bara bjuda på regn! Men är också lite exalterad.

Så som ni hör, skolstarten har varit fullt upp, men det är väldigt skönt också!

Likes

Comments

I torsdags kom inte Anton hem ensam efter jobbet. Han hade nämligen hämtat upp mina föräldrar och min lillebror som kommit ner till Göteborg för helgen. Torsdagskvällen spenderade vi hemma, vi åt mat och sen gick Anton och la sig eftersom han skulle jobba på fredagen.

Fredagen medan Anton jobbade tog vi oss ner till trädgårdsföreningen, nordstan och åt lunch på lilla London. Resterade del av dagen var vi alla himla trötta och när Anton kom hem beställde vi pizza.

Lördagen åkte vi först till Volvomuseet och kollade på Volvos bilar genom tiderna, inte det mest intressanta för mig, men det var ändå rätt roligt! Efter museet åkte vi hem, såg en film och gjorde mat. Sedan drog vi vidare till universum där vi var i ungefär en timma och gick runt och testade olika saker och tittade på djur.

Söndagen var vi till bohus fästning en stund och sedan tog vi det mest lugnt. Och måndag morgon åkte de hem.

Likes

Comments

Det är ett tag sedan jag uppdaterade och det jag senast uppdaterat har jag även raderat tillsammans med ett gäng onödiga inlägg. Sist jag uppdaterade (enligt bloggen) är i April, när vi hämtade hem vår nya familjemedlem Bus. Första veckan vi hade henne var hon så skygg att vi aldrig ens såg henne förutom under soffan på dagen. Veckorna därefter bytte hon gömställe till bakom tvättmaskinen, där hon kom fram om vi satt på golvet och inte gjorde hastiga rörelser. Och gömstället bakom tvättmaskinen slutade med att när vi behövde tvätta (efter att ha skjutit upp det föör länge) fick vi lura fram henne med godis.

I skrivande stund har hon bott med oss i 3 månader och nu är hon aldrig bakom tvättmaskinen. Hon pratar, är social och vill inget hellre än att gosa. Hon sover gärna med oss i sängen eller i soffan och enda stunden vi inte ser henne är när hon gått undan till antingen under soffan eller i sitt hus (som jag och @Varjesteg byggde av en kartong). Hon är fortfarande lite skygg för andra människor än mig och Anton, men hon gömmer sig inte så fort det ringer på dörren längre.

Förutom utvecklingen av Bus så har jag också varit med om min första Salstenta och failat, med FYRA poäng (vilket jag vet att jag skrivit om i ett av mina nu raderade inlägg). I Juni fyllde Sandra 20 och Emil 18 och de fick sina presenter under min och Antons resa till Mehede under midsommar. Vi skulle åka på midsommarmorgon och dagen innan blev det väldig kaos i tågtrafiken - lyckligtvis klarade vi oss i tid hem till Mehede. Midsommar firades med min släkt där vi grillade, gubbarna (och mina två fastrar) sköt luftgevär och gubbarna badade badtunna. Min ena faster försökte också starta vattenkrig hela kvällen - vilket är en 'tradition' i vår släkt.

Blev ett långt inlägg, mest för mig själv!

Likes

Comments

Hej!

Har inte haft lust att blogga på sistone, dels för jag inte vet vad jag ska skriva om då de känns som jag enbart gör samma saker, dels för jag haft mycket med skolan och den stressen på sistone.

Men denna vecka har varit ganska lugn, vi pluggade hos mig i måndags, sen hade vi projektarbete och handledning på onsdagen, där dagen kändes alldeles för lång. Torsdagen spenderade jag tillsammans med Sofia efter att vi mött gruppen för ytterligare planering av projektarbetet. Sofia och jag gick sedan en stund på stan, åt thai buffé till lunch och åkte vidare till backaplan där vi åt glass och gick i fler affärer. Dagen avslutades med Ikea innan Anton hämtade upp mig så vi kunde hämta hem vår nya familjemedlem.

En honkatt på 4 år vid namn Bus. Hennes tidigare ägare har gått bort och vi fick förfrågan att ta över henne. Än så länge är hon rätt blyg och vill inte riktigt röra sig runt i lägenheten när vi är vakna, men hon börjar låta oss klappa henne nu, så det är nog bra snart!

I fredags var vi på drängarna i stenkullen, vilket var roligt, men gjorde också att resten av helgen varit slö, vi var iväg till Antons mamma idag för att Anton skulle byta däck på bilen och fikade en snabbis! Måste ägna en tanke åt attacken i Stockholm, känns så himla hemskt att ens behöva skriva det. Vårt fina Sverige, finner inte ens ord för vad människor kan göra och vad världen håller på att bli. #stockholmimitthjärta

Imorgon vankas mer projektarbete!

Likes

Comments

Hej!

Förra helgen var alltså väldigt intensiv. I fredags kom min föräldrar och min bror Emil och hans tjej Fanny till Gråbo. Vi packade, åt hamburgare och sov.

Lördagen började kl 7 med frukost. Därefter åkte Anton tillsammans med mina föräldrar iväg till nya lägenheten och tittade samt hämtade lastbilen medan jag, Emil och Fanny packade det allra sista och gjorde i ordning för flytten.

Vid 20 över 9 var de tillbaka och då började vi direkt bära ut saker. Halv 11 lämnade vi den kaosartade lägenheten och bar på rull mot nya. Vid 12 var allt i lägenheten. Flytten gick förundrans värt fort då nästan allt fick plats i hissen! Tacksam för alla som var med och hjälpte oss!

På kvällen kollade vi på mello med mina föräldrar, Emil och Fanny. Söndag morgon åkte de hem igen och Anton och jag fixade lite till i lägenheten

Likes

Comments