Framtidsplaner

En fråga som jag ofta får, och som jag tror att många andra i min ålder också får, är vad man har för planer i framtiden. Ska du plugga? Jobba? Resa? Var? När? Till vad? Var ska du bo? Någon som känner igen sig?
Jag tycker det är så himla svårt att besvara dessa frågor och ofta känns det som att jag anpassar svaret lite efter vem det är som frågar för att det ska låta så "rätt" som möjligt.
Det är ju så svårt att veta vad som kommer hända, man kan inte påverka alla saker i världen. T.ex. om man kommer in på den utbildningen man vill eller om man får jobb i den staden man vill bo. Jag tror väldigt mycket på att man själv avgör vad som är möjligt och inte, men man kan inte göra mer än sitt bästa och räcker inte det så kan planerna bli ändrade i alla fall.

Jag har suttit och kollat på lägenheter flera gånger i veckan. Jag vill så gärna flytta hemifrån, men samtidigt så är det svårt att veta om jag verkligen kommer kunna göra det. Jag har ingen aning om jag kommer in på universitetet i Lund eller om jag kommer flytta till Göteborg. Och vad händer efter jag har utbildat mig? Vill jag ens jobba som jurist eller vill jag driva företag? Många svåra frågor som snurrar i mitt huvud.

Så det enda jag svarar när någon frågar mig vad jag ska göra är att jag FÖRHOPPNINGSVIS kommer in på universitetet och pluggar juridik. Mer än så går inte att säga. Och att inte ha någon kontroll över vad som kommer hända är en läskig känsla. Att inte läsa på gymnasiet innebär en otrolig frihet men också mycket grubblande om framtiden.

På ett eller annat sätt löser ju allt sig, men jag gillar att ha lite framförhållning och kunna planera. Det är inte lätt när man inte vet någonting. Hur känner ni läsare inför framtiden? Har ni allt planerat eller ni tar det som det kommer? Dela gärna med er :)

Jag på flygplatsen på väg till Ryssland för några år sedan. Dit kommer jag förhoppningsvis åka igen snart, kanske nästa år? Hoppas jag har möjlighet att göra det även om jag studerar! :)

Kram Ida

Gillar

Kommentarer