Ett svagt öga

Jag var ju på min efterlängtade undersökning i torsdags. Har haft problem med mina ögon sen i början av sommaren ungefär och efter att ha varit hos en optiker så blev jag skickad till en ögonläkare. Optikern trodde först att jag kanske var lite skelögd men kunde inte hitta något annat synfel.

Fick göra massor av olika tester hos ögonläkaren och hon sa att mitt synfel var väldigt väldigt litet. Så synen var där inget fel på. Skelögd var jag inte heller (så skönt!). Men tydligen hade jag någon muskel i mitt ena öga som inte var så bra. Och därför har jag haft svårt att fokusera blicken på en specifik sak, muskeln är för svag och orkar inte hålla blicken så länge antar jag. Så fick lite övningar som jag ska göra för att träna upp ögat och om inte det hjälpte så kunde jag gå till en optiker och få glasögon. Så nu ska jag ge det ungefär en månad och träna mina ögon, så får vi se om det blir glasögon sen eller inte.

Skönt att det inte var något allvarligare "fel" men samtidigt hade det varit enklare att bara skaffa glasögon och ha det löst. Nu får jag aktivt försöka träna. Men det blir nog bra på något sätt. Fick särskilda ögondroppar som utvidgade pupillerna inför undersökningen. Jag såg inte klok ut haha, ni ser själv på bilden ovan. Kunde inte se någonting som var närmre än en meter på flera timmar haha, lite obehaglig känsla.

Kram Ida

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229